Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple Watch Se długie uruchamianie zegarka

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 bluejay

bluejay
  • 24 posts

Posted 26 December 2020 - 16:07

Od 3 miesięcy jest posiadaczem AW Se 40 mm i jak najbardziej jestem zadowolony z zegarka. Jedna rzecz mnie jedynie niepokoi. Często mam tak jak wyłączam zegarek na noc i włączam go z powrotem rano to strasznie długo się uruchamia. Na ekranie jest ikonka jabłka i nic się nie dzieje, dopiero po naciśnięciu przycisku power jest reakcja i załącza się ekran. Zauważyłem, że dzieje się tak jak bateria ma mniej niż 50 %, przy dużej pojemności baterii jest normalnie. Dzieje mi się to na wszystkich watchosach 7, 7.1 etc. Baterię w zegarku ładuję średnio co 2 wieczór. Może nie powinienem wyłączać ogólnie zegarka na noc ? Jaki jest drenaż baterii przy włączonym, nieużywanym zegarku, leżącym w nocy w szufladzie ?

#2 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 26 December 2020 - 16:22

Po co wyłączać na noc?? Kompletnie bez sensu.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 damianmajk

damianmajk
  • 770 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 December 2020 - 19:45

Wyłączanie zegarka na noc bez sensu :) ja mam zegarek na ręce, bo monitoruje sen, ale z harmonogramem snu. Czyli ekran jest wyłączony, jak dotkniesz koronki to pokazuje się tylko godzina i budzik. W ten sposób, przez 7h snu, mam spadek około 10%. Zegarek jak w sygnaturze - Apple Watch 6 44 mm stalowy. 

Edited by damianmajk, 26 December 2020 - 19:46.

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6909 posts
Posted 26 December 2020 - 20:04

Po co wyłączać i trzymać w szufladzie? Lepiej położyć na ładowarce.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 bluejay

bluejay
  • 24 posts

Posted 26 December 2020 - 23:29

Po prostu ładuję go co 2 wieczór. Po naładowaniu w 100% odłączam i włączam go na następny dzień. Po 1 dniu używania zostaje mi średnio 60-70% baterii, w zależności czy robiłem jakiś trening na siłce czy nie. A jak nie ma sensu wyłączać i nie będzie dużego spadku z tych 60% przez noc to nie będę wyłączał. Myślałem, że skoro nie używam zegarka przez noc i jak go wyłączam to więcej baterii będę miał na następny dzień niż przy włączonym i nie używanym. 

#6 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 27 December 2020 - 09:28

A nie mozesz go ładować każdej nocy?

#7 bluejay

bluejay
  • 24 posts

Posted 28 December 2020 - 10:26

A takie codziennie ładowanie nie wpływa na żywotność baterii ? Skoro nie monitoruje snu to będę go zostawiał włączonego na noc i ładował jak zawsze. Jednak mimo tego takie długie uruchamianie zegarka ( minuta, dwie) czy to nie jest jakaś wada fabryczna zegarka i czy nie dać go na reklamację.

#8 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 28 December 2020 - 10:46

Mam zegarek 13 miesięcy i stan baterii jak na razie to 98%. Ładowany wedle potrzeby.

#9 krzyzakov

krzyzakov
  • 11 posts

Posted 23 January 2021 - 11:34

A takie codziennie ładowanie nie wpływa na żywotność baterii ? Skoro nie monitoruje snu to będę go zostawiał włączonego na noc i ładował jak zawsze. Jednak mimo tego takie długie uruchamianie zegarka ( minuta, dwie) czy to nie jest jakaś wada fabryczna zegarka i czy nie dać go na reklamację.

Możesz śmiało zostawiać na ładowarce. Ładowanie jest zoptymalizowane. Co do uruchamiania, to rzeczywiście trochę długo. Nie obserwujesz jakichś problemów z dźwiękiem?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users