Cześć wszystkim,
kupiłem 2 dni temu iPhone 11 pro i zauważyłem, że patrząc na ekran na wprost(prostopadle do ekranu) barwy na wyswietlaczu nie są idealnie białe - są zażółcone pomimo wyłączenia True Tone i night shift. Wystarczy jednak minimalnie odchylić ekran w górę lub w dół żeby pokazały się normalne kolory. Jest to minimalny ruch a różnica w wyświetlanych kolorach ogromna - na korzyść tych z pewnego kąta nie na wprost. Czy to jest normalne dla tych telefonów? Czy może powinienem oddać telefon na gwarancje? Powiem szczerze ze mam porównanie z iPhone 11 zwykłym i tam nie występuje takie zjawisko dodam też, że w moim odczuciu robi lepsze zdjęcia niż 11 pro, są jaśniejsze. Proszę o poradę czy wysyłać telefon na gwarancje w takim przypadku(zwrotu nie mogę - zakup na firmę)
PS.: nie pisałbym o minimalnej zmianie kolorów jednak w moim przypadku jest to na tyle widoczne, że np przy oglądaniu zdjęć ma znaczenie z jakiego kata patrzę bo na wprost mi się zdjęcia nie podobają a pod katem są ładniejsze - znacząco.

iPhone 11 Pro - ekran zmienia kolor żółty / biały
Rozpoczęty przez
Viep
, 18 gru 2020 07:02
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 18 grudnia 2020 - 07:05
Napisano 19 grudnia 2020 - 00:05
11 Pro ma ekran OLED, a 11 LCD. Oledy tak mają, że kolory się zmieniają pod kątem i to jest normalne dla tej technologii. A żeby wyeliminować ciepłą barwę ekranu możesz pobawić się filtrami barwnymi w ustawieniach -> dostępność, ewentualnie temperaturą kolorów w ustawieniach ekranu -> night shift.
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych