Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wyłączenie dźwięku budzika na iphone (z Apple watch)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 pito

pito
  • 56 postów

Napisano 15 grudnia 2020 - 11:40

Witam

Mam harmonogram snu ustawiony i nie wiem czy da się go tak skonfigurować, żeby dźwięk i wibracje były tylko na Apple Watch. Telefon na noc zostawiam w innym pokoju i wygląda na to że Harmonogram snu uruchamia się na obu urządzeniach i wtedy muszę szybko lecieć do drugiego pokoju albo szybko się zerwać, żeby nie obudzić pozostałych domowników. Z tego co widzę wyłączając budzik na iPhonie wyłącza się on też w Apple watchu, więc wygląda na to że konfiguracja jest wpólna, ale może jest jakiś na to sposób.

Macbook Pro 2015 | iPad Air 2019 | iPhone 12 Pro | Apple Watch 6 Cellular 40mm | Mac Mini i7 64 GB

#2 damianmajk

damianmajk
  • 770 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 grudnia 2020 - 12:56

Witam

Mam harmonogram snu ustawiony i nie wiem czy da się go tak skonfigurować, żeby dźwięk i wibracje były tylko na Apple Watch. Telefon na noc zostawiam w innym pokoju i wygląda na to że Harmonogram snu uruchamia się na obu urządzeniach i wtedy muszę szybko lecieć do drugiego pokoju albo szybko się zerwać, żeby nie obudzić pozostałych domowników. Z tego co widzę wyłączając budzik na iPhonie wyłącza się on też w Apple watchu, więc wygląda na to że konfiguracja jest wpólna, ale może jest jakiś na to sposób.

Ja mam ustawiony harmonogram i dźwięk budzika jest tylko na Apple Watch. Po wyłączeniu budzika na AW automatycznie jest wyłączany na iPhone. 

#3 Sertuify

Sertuify
  • 55 postów

Napisano 15 grudnia 2020 - 18:05

W momencie uruchomienia się budzika w harmonogramie snu odległość obydwóch urządzeń jest zbyt daleka i na 99,9% nie są one wtedy połączone przez Bluetootha, dlatego alarm uruchamia się na telefonie i zegarku. Sam miałem identyczną sytuację już z dwa razy  :P.

Btw. popraw sobie urządzenia jakie masz wpisane w sygnaturze. 

#4 pito

pito
  • 56 postów

Napisano 15 grudnia 2020 - 23:51

Dzięki, trochę szkoda, że to po Wifi nie lata, bo z tym nie ma problemu. No i szkoda że Apple Watch nie ma trochę większej autonomii w tym zakresie.

Macbook Pro 2015 | iPad Air 2019 | iPhone 12 Pro | Apple Watch 6 Cellular 40mm | Mac Mini i7 64 GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych