Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

potwierdzenie odbioru maila

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lisiu74

lisiu74
  • 34 postów
  • Skądwrocław

Napisano 02 marca 2008 - 11:45

Używam mail.app i nie wiem czy można ustawić przy wysyłaniu maila, prośbę o potwierdzenie odbioru (wyświetlenia) maila. Czy jest taka opcja i gdzie proszę o pomoc LISIU

#2 rafal_k

rafal_k
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2008 - 14:04

Nie ma, bo Apple uważa, że taka funkcja przeciętnego Macusera doprowadziłaby do wybuchu mózgu albo innych szkód. Zapewne tej samej przyczyny funkcji tej nie ma Microsoftowy Entourage (mimo, że nawet OE pod windą żądanie potwierdzenia przeczytania ma). Można sobie zmodyfikować nagłówek w wysyłanych mailach (use Google Luke), ale wtedy wszystkie wysyłane maile będą żądały potwierdzenia. Z mojego punktu widzenia - jeden z boleśniejszych nonsensów świata Apple...

#3 lisiu74

lisiu74
  • 34 postów
  • Skądwrocław

Napisano 02 marca 2008 - 15:50

No cóż... ale i tak nie strzelę sobie w łeb :) trzeba będzie więcej pisać :) Dzięki za odpowiedź

#4 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 02 marca 2008 - 16:10

A może stwierdzili, że to po nic jest. Potwierdzeniem odbioru jest poprawnie wysłana poczta. Jak coś nie styka to dostajecie zwrotkę, że się nie udało. Po co dodatkowe rzeczy wstawiać, kiedy się już je ma ? Poza tym, są tacy, którzy mają gdzieś takie monity. Sam jak widziałem okienko przypominające o potwierdzeniu, szybko je zamykałem i zapominałem. Poczta doszła po co jeszcze odpowiadać ? poza tym taka odpowiedź to może być podpucha.

#5 zbonio

zbonio
  • 152 postów
  • SkądJózefosław

Napisano 02 marca 2008 - 16:31

Używam mail.app i nie wiem czy można ustawić przy wysyłaniu maila, prośbę o potwierdzenie odbioru (wyświetlenia) maila.
Czy jest taka opcja i gdzie
proszę o pomoc
LISIU

Temat już był poruszany. Nieładnie dublować tematy
rozwiązanie miałeś podane na tacy
http://www.myapple.p...87-post482.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych