Używam mail.app i nie wiem czy można ustawić przy wysyłaniu maila, prośbę o potwierdzenie odbioru (wyświetlenia) maila.
Czy jest taka opcja i gdzie
proszę o pomoc
LISIU

potwierdzenie odbioru maila
Rozpoczęty przez
lisiu74
, 02 mar 2008 11:45
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 marca 2008 - 11:45
Napisano 02 marca 2008 - 14:04
Nie ma, bo Apple uważa, że taka funkcja przeciętnego Macusera doprowadziłaby do wybuchu mózgu albo innych szkód. Zapewne tej samej przyczyny funkcji tej nie ma Microsoftowy Entourage (mimo, że nawet OE pod windą żądanie potwierdzenia przeczytania ma). Można sobie zmodyfikować nagłówek w wysyłanych mailach (use Google Luke), ale wtedy wszystkie wysyłane maile będą żądały potwierdzenia. Z mojego punktu widzenia - jeden z boleśniejszych nonsensów świata Apple...
Napisano 02 marca 2008 - 15:50
No cóż... ale i tak nie strzelę sobie w łeb
trzeba będzie więcej pisać
Dzięki za odpowiedź

Napisano 02 marca 2008 - 16:10
A może stwierdzili, że to po nic jest. Potwierdzeniem odbioru jest poprawnie wysłana poczta. Jak coś nie styka to dostajecie zwrotkę, że się nie udało. Po co dodatkowe rzeczy wstawiać, kiedy się już je ma ?
Poza tym, są tacy, którzy mają gdzieś takie monity. Sam jak widziałem okienko przypominające o potwierdzeniu, szybko je zamykałem i zapominałem. Poczta doszła po co jeszcze odpowiadać ? poza tym taka odpowiedź to może być podpucha.
Napisano 02 marca 2008 - 16:31
Temat już był poruszany. Nieładnie dublować tematyUżywam mail.app i nie wiem czy można ustawić przy wysyłaniu maila, prośbę o potwierdzenie odbioru (wyświetlenia) maila.
Czy jest taka opcja i gdzie
proszę o pomoc
LISIU
rozwiązanie miałeś podane na tacy
http://www.myapple.p...87-post482.html
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych