Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 11 nie ładuje za każdym razem

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 syringe

syringe
  • 2 posts

Posted 02 December 2020 - 09:09

Witam serdecznie.

Jakiś miesiąc temu kupiłem sobie i żonie IP11. Ona ładowała oryginalna ładowarką od początku, a ja indukcją Samsunga z podpiętą ładowarką Apple. 

Przez miesiąc wszystko było ok, do czasu aż kupiłem 18W ładowarkę - również oryginalną plus kabel.

Żona naładowała telefon po czym ja chciałem. Telefon nie wykrył ładowarki. Podpiąłem jej telefon. Tez nie. Odłączyłem od prądu i znów podłączyłem to samo. Dopiero zadziałała jak odpiąłem od niej kabel i przypiąłem znów. Wtedy bez problemu. Dziś miałem identycznie z oryginalną ładowarka z zestawu - tą 5W. Podpinam telefon 10% baterii i nie ładuje. Dopiero odpięcie i podpięcie kabla od kostki działa. Czy telefon albo ładowarka mają jakieś dodatkowe zabezpieczenia i po prostu zostawić telefon i za jakiś czas zacznie ładować? 

To jest nasz pierwszy IP - wcześniej były Samsungi i nie zdążyło się nic podobnego. 

#2 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 02 December 2020 - 11:10

Gdzie kupiłeś tą ładowarkę  i kabel i ile zapłaciłeś? Jak jakieś allegro to podaj link. 

iPhone 15 Pro

#3 syringe

syringe
  • 2 posts

Posted 02 December 2020 - 11:54

Gdzie kupiłeś tą ładowarkę  i kabel i ile zapłaciłeś? Jak jakieś allegro to podaj link. 

https://allegro.pl/oferta/org-szybka-ladowarka-kabel-iphone-8-x-xs-xr-11-pro-9615182642?snapshot=MjAyMC0xMS0yMlQxMzo1ODo0Mi4wMzZaO2J1eWVyOzFjMTFiODc0YjBmODE4YWJhMGZiMjEwN2NmZjhlZGQ2YWU2YWU4ZjZiOWY4MDgyMGExYTE5NTM1ZTVmMDkxODE%3D

Zaznaczam ze na kablu i ładowarce z zestawu jest podobnie. 

#4 RomaszT

RomaszT
  • 91 posts

Posted 02 December 2020 - 12:06

Cześć,

Na 99% kupiłeś nieoryginalne akcesoria.

Ogólnie to jest plaga na allegro, nic z tym przez lata nie zrobili i pewnie już nie zrobią. Na przyszłość jak chcesz zaoszczędzić to lepiej kupić markowe certyfikowane, bo te, które kupiłeś tylko udają oryginalne.

Na marginesie: "oryginalny" zestaw z allegro kosztował 99zł, apple sprzedaje te akcesoria po 99zł za każde z nich, więc razem 198zł. Nie ma takich okazji.

#5 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 02 December 2020 - 12:57

Nie na 99 tylko na 100%. Kupiłeś podróbę która, w związku z tym że teraz nawet na oryginalnym 5W się normalnie nie włącza być może uszkodziła Ci coś w telefonie. Nie ma żadnego oczekiwania, podłączasz i ma działać od razu. Milion razy było żeby nie kupować podrabianego szmelcu z allegro bo to proszenie się o uszkodzenie telefonu. Spróbuj jeszcze przywrócić telefon do ustawień fabrycznych i zobacz. Może programowo coś się tylko pokopało po podłączeniu tego syfu, a sam telefon się nie uszkodził. Jak coś co kosztuje razem 200 zł może kosztować 99? Apple nigdy nie daje nikomu takich rabatów. Ktoś dokłada do, interesu?

Allegro już dawno powinno beknąć za to że mają w dupie tych wszystkich oszustów sprzedających różne podróbki. Dla nich to prowizja i mają na wszystko wywalone.

Edited by Regiss, 02 December 2020 - 13:08.

iPhone 15 Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users