Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co na pierwszy sprzęt z logiem jabłka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Plumo

Plumo
  • 55 postów

Napisano 26 listopada 2020 - 10:29

Od wielu miesięcy korci mnie, by spróbować czegoś nowego bo 10 lat z Samsungiem może znudzić ;)

Myślałem o IP 12/12mini tylko wydać ~4tys zł mając cały czas świetny i wyglądający jak z pudełka S10e wydaje się fanaberią.

I tak zrodził się pomysł zakupu iPada (zwykłego). Zwłaszcza, że mój laptop już zamula i zaczyna irytować :)

Czy kupując iPada z iPad os będę miał szansę zapoznać się z systemem Apple? Czy jest to w zasadzie to samo co w telefonie tylko bez funkcji dzwonienia? 

Czy jednak aby poznać iOS trzeba kupić telefon? Bo rozsądniej wydać 1.6tys by poznać system jak 4tys i jak nie podejdzie, żałować :)

IP 14

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 296 postów
Napisano 26 listopada 2020 - 10:57

Tak, iPad to trochę taki napuchnięty iPhone bez dzwonienia, system operacyjny jest prawie taki sam. Natomiast jeśli myślisz, że zastąpi Ci Twojego leciwego laptopa, to możesz się rozczarować. W niektórych zastosowaniach tak, w innych, bardziej wymagających, zupełnie nie. Na pewno, decydując się na iPada nie spodziewaj się, że poznasz w jakimkolwiek stopniu MacOS, czyli system dla komputerów. To jest zupełnie inna bajka.

• Plumo lubi to

#3 Plumo

Plumo
  • 55 postów

Napisano 26 listopada 2020 - 11:34

Laptopa używam w zasadzie tylko do przeglądania internetu.

IP 14

#4 MC_

MC_
  • 6 984 postów

Napisano 26 listopada 2020 - 11:39

Zanim mój potomek nie poczęstował iPada 5 gen napojem, to do przeglądania internetu używałem wyłącznie iPada. Po laptopa (w domu) sięgałem tylko wtedy, gdy musiałem coś napisać.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 Mikołaj Różycki

Mikołaj Różycki
  • 110 postów

Napisano 26 listopada 2020 - 11:59

Wygląda trochę jak zakupy na mus. Kup sobie odpowiednik sprzętu, który wymieniasz. Laptop -> laptop, telefon -> telefon, tablet->tablet. Jak nie masz teraz realnej potrzeby to po prostu zaczekaj i tyle.

Użytkownik Mikołaj Różycki edytował ten post 26 listopada 2020 - 11:59

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych