Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Siphon, czyli SIP na iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 macdac

macdac
  • 20 postów

Napisano 01 marca 2008 - 19:51

Autorzy Siphona udostępnili jego kod źródłowy:
siphon - Google Code

Słowem - ktoś kto się na tym zna (ja nie :) może teraz skompilować aplikację do VoIP działającą z dowolnym dostawą, a nie tylko francuskim Freephonie.
Użytkownicy iPhonów i posiadacze kont w Actio, IPFon, easyCall czy u innych operatorów będą na pewno zachwyceni :)

pozdrawiam

dac

#2 heavenly

heavenly
  • 57 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2008 - 12:31

No dobra, jest tu jakis mastah od kompilowania softu na iPhone? Mogę pomoc i przetłumaczyć program na polski, ale nie skompiluje/przerobie go dla polskich opów. A bardzo pożądam klienta dla IPFona.

#3 przemek83

przemek83
  • 277 postów
  • SkądMilanówek

Napisano 02 marca 2008 - 12:42

przylaczam sie :D

#4 heavenly

heavenly
  • 57 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2008 - 13:03

Znalazłem takie cos:
Apple iPhone /iPod Touch and SIP : SIPHON - voip-info.org

Zakodowanie w pliku /etc/hosts bezposredniego odwolania do ipfona niestety nic nie dalo - nie łączy się z tym serwerem. Podobnie podmiana w accounts.xml adresu serwera.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Odpowiem sobie sam;-) Oto rozwiązanie do jakiego doszedłem dzisiaj:
http://www.myapple.p...la-kazdego.html

#5 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 stycznia 2009 - 22:46

Nie wiem czy to nowość ale właśnie znalazłem na Cydii wersję Siphona którą można skonfigurować pod dowolnego operatora SIP. W moim wypadku jest to Sieć T2 i chodzi bez problemu.

#6 tedypower

tedypower
  • 14 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 10:49

Czy da się skonfigurować neofon.tp do pracy z SIPHON ??

#7 stypa

stypa
  • 75 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:16

Mi udało się odpalić z ipfon.pl Niestety tylko po Wi-Fi idzie po 3G nie łączy się z serwerem :(

#8 pio5

pio5
  • 158 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 stycznia 2009 - 15:46

To i ja sie dolacze i powiem, ze u mnie dziala z voipdiscount. Jak jestem w zasiegu WiFi to do dzwonienia tylko SIPhone'a uzywam bo prawie po calym swiecie na stacjonarne za darmo a komorkowe smiesznie tanio. Zastanawiam sie co jesli operator VoIP udostepnia numer zewnetrzny, czy mozna sie wtedy do nas dodzwonic. Moze kolejna wersja Siphona bedzie potrafila dzialac w takiej konfiguracji w tle tak, zebysmy byli nonstop dostepni pod naszym numerem operatora VoIP.

#9 tedypower

tedypower
  • 14 postów

Napisano 23 stycznia 2009 - 16:22

Czy da się skonfigurować neofon.tp do pracy z SIPHON ??

Ewentualnie neofon.tp z jakimkolwiek programem dostępnym na IPhona, .... FRING, itp..........

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych