Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak pobrać na pc zdjęcia z iphona?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 tomekbak

tomekbak
  • 2 posts

Posted 25 October 2020 - 15:34

Jak w temacie. Pamięć w iphonie została zapełniona. Mam kilka tysięcy zdjęć. Chciałem to przegrać na komputer, tak abym miał kopie na komputerze, a z iphona wywalić.

Zrobiłem następujące rzeczy:

1. Próbowałem jakoś przez itunes, ale tam tylko robi się jakaś synchronizacja i powstaje plik bez rozszerzenia "photo database".

2. Przy próbie kopiowania z iphona jako nośnik pamięci zawsze przy każdym z folderów które mają po 300-800 plików wywala "błąd kopiowania pliku lub folderu: urządzenie dołączone do komputera nie działa".

3. Zawsze miałem icloud wyłączony. Ale wyczytałem, że można włączyć i wtedy się zsynchronizuje i będzie można pobrać. Kilka godzin mi się synchronizowało, 5gb starczyło tylko na część moich zdjęć (koło 4 tys plików) no i chciałem to pobrać ale przy zaznaczeniu wszystkiego ctrl+a i próbie pobrania piszę, że max 1tys plików. Ok, próbuje ręką zaznaczyć dużą grupę plików, ale mój komputer nie wyrabia, odznacza się to po kilkudziesięciu wybranych zdjęć. Nie wiem jak to ugryźć, chciałbym tylko skopiować wszystko i już.

Mój komputer pracuje na windowsie 7. Iphone 7 plus.

Kabel oryginalny. Próbowałem też na zamienniku.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6892 posts
Posted 25 October 2020 - 17:46

Z przegrywaniem zdjęć po kablu od jakiegoś czasu co jest nie tak. Najlepiej chyba przez iCloud, ale z wykorzystaniem panelu iCloud (do ściągnięcia ze strony Apple). 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 25 October 2020 - 18:57

Sam pisałem o tym chyba ze 3 razy. Poszukaj na forum. Najlepiej wyciągnąć z kopii zapasowej z komputera.

iPhone 15 Pro

#4 tomekbak

tomekbak
  • 2 posts

Posted 26 October 2020 - 10:44

Z przegrywaniem zdjęć po kablu od jakiegoś czasu co jest nie tak. Najlepiej chyba przez iCloud, ale z wykorzystaniem panelu iCloud (do ściągnięcia ze strony Apple). 

Tylko mam problem z tym iCloud bo tam pobiera mi automatycznie te zdjęcia, 5gb mam i się blokuje, nie wiem jak to zrobić na raty żeby przesłało tam zdjęcia te starsze po pobraniu i usunięciu tych nowszych. Kabel byłby najlepszy - za jednym zamachem wszystko.

Sam pisałem o tym chyba ze 3 razy. Poszukaj na forum. Najlepiej wyciągnąć z kopii zapasowej z komputera.

Pomożesz mi i podrzucisz link? Nie mogę znaleźć. Zależy mi na pobraniu wszystkiego za jednym zamachem. Niby zrobiła mi się kopia zapasowa na komputerze, jakiś plik bez rozszerzenie o nazwie "photo database" i wadzę kilku KB.

#5 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 26 October 2020 - 11:05

Ja używam sendanywhere, jest na iOS i na windows. Przez wifi spokojnie prześlesz wszystkie zdjęcia.

Albo zrób kopię zapasową w iTunes całego telefonu. Następnie ściągnij sobie - Cok Free iTunes backup extractor. Darmowy, bardzo prosty program do wyciągania zdjęć i nie tylko z backupu. Wszystkie zdjęcia bez problemu skopiujesz. 

iPhone 15 Pro

#6 cesiu111

cesiu111
  • 742 posts
  • SkądRz

Posted 26 October 2020 - 12:10

Na telefonie w: Ustawienia -> Zdjęcia -> Przenieś na maca lub pc zaznacz opcję pozostaw oryginały, to nie będziesz miał komunikatu "błąd kopiowania pliku lub folderu: urządzenie dołączone do komputera nie działa".

jzsW5eK.jpg

#7 roratoga

roratoga
  • 68 posts

Posted 27 October 2020 - 17:33

Polecam program Any Trans

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users