Jak w temacie. Pamięć w iphonie została zapełniona. Mam kilka tysięcy zdjęć. Chciałem to przegrać na komputer, tak abym miał kopie na komputerze, a z iphona wywalić.
Zrobiłem następujące rzeczy:
1. Próbowałem jakoś przez itunes, ale tam tylko robi się jakaś synchronizacja i powstaje plik bez rozszerzenia "photo database".
2. Przy próbie kopiowania z iphona jako nośnik pamięci zawsze przy każdym z folderów które mają po 300-800 plików wywala "błąd kopiowania pliku lub folderu: urządzenie dołączone do komputera nie działa".
3. Zawsze miałem icloud wyłączony. Ale wyczytałem, że można włączyć i wtedy się zsynchronizuje i będzie można pobrać. Kilka godzin mi się synchronizowało, 5gb starczyło tylko na część moich zdjęć (koło 4 tys plików) no i chciałem to pobrać ale przy zaznaczeniu wszystkiego ctrl+a i próbie pobrania piszę, że max 1tys plików. Ok, próbuje ręką zaznaczyć dużą grupę plików, ale mój komputer nie wyrabia, odznacza się to po kilkudziesięciu wybranych zdjęć. Nie wiem jak to ugryźć, chciałbym tylko skopiować wszystko i już.
Mój komputer pracuje na windowsie 7. Iphone 7 plus.
Kabel oryginalny. Próbowałem też na zamienniku.