Witam .
Jakieś dwa miesiące temu stałem się posiadaczem X-a . (telefon z nadwyżki magazynowej)
Od samego początku miałem problemy z zasięgiem. Jak zgubił to miał problem ze znalezieniem. Wymieniłem kartę u operatora i widać delikatną poprawę lecz szału nie ma.
Drugą rzeczą jest takie jakby martwe pole na ekranie a raczej na dotyku. Tak jakby na samym środku ekranu był nieaktywny dotykowo pasek.
Łatwo można zauważyć to wchodząc w ustawienia i nie ma możliwości wejścia w sieci komórkowe na całej ikonie wzdłuż.
Niby gwarancja jest 12 miesięcy. Zwracać do sprzedawcy czy producenta w takim wypadku ?
Pozdrawiam

IPhone X - gubi zasięg, martwe pole dotyku.
Posted 07 October 2020 - 07:30
Posted 07 October 2020 - 09:16
Żadna nadwyżka magazynowa. Ordynarny chiński składak. Było o tym wiele razy.
- mateuszns1 and krzysztofsds like this
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 07 October 2020 - 11:16
Jeżeli jest podejrzenie „składaka”, to tylko do Sprzedawcy (w ramach rękojmi)....
Zwracać do sprzedawcy czy producenta w takim wypadku ?
...
Jesteś pewien, że gwarancji udzielił producent, nie Sprzedawca?.
Posted 07 October 2020 - 12:11
iPhone 15 Pro
Posted 08 October 2020 - 00:51
Mam to samo w moim X . W Krakowie jeszcze działa ale mam zakład poza Krakowem z słabym zasięgiem od Orange i ten telefon to porażka. Nie da się rozmawiać i też gubi zasięg choć telefony innej firmy z tą samą kartą działają Ok. Wyświetlacz padł, dobrze że Apple się przyznało do wadliwych wyświetlaczy i został wymieniony na gwarancji.Bateria po dwóch latach 89%. Ogólnie to Mój ostatni telefon od tej firmy. Podczas pobytu telefonu w serwisie używałem starej noki WP i nie było żadnych problemów choć telefon ma 5 lat! Ostatnio córka Mi oddał 7 i powiedziała że nie chce go i żebym jej kupił Samsunga. Tak więc oddaj do serwisu bo możesz mieć wadę fabryczną wyświetlacza a zasięgiem nic nie zrobisz tak jak Ja.
Posted 08 October 2020 - 06:24
Do serwisu o ile wyświetlacz jest oryginalny, bo skoro to telefon "z nadwyżki magazynowej" to może z tym być różnie.
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users