Witam.
Mam spory problem. Od kiedy posiadam iPhone X mój MacBook Pro miał problem z synchronizacja po podłączeniu kablem. Cały czas jedyna opcja która mi się wyświetlała było odtworzenie iPhone.
W końcu się zmobilizowałem i go odtworzyłem. Tutaj pojawia się problem.
1. Na iPhone i MacBooku używam 2 kont iCloud. Głównego i drugiego głównie do e-mail (fajna nazwa jeszcze z czasów @me.com).
2. Ponad rok temu zmieniłem numer telefonu. Do starego nie posiadam już dostępu i byłem pewny ze zmieniłem go na obu kontach iCloud.
3. Posiadam jeszcze Apple Watch
Po odtworzeniu iPhone zalogowałem się na konto główne, wszystko działa ładnie ale przy próbie zalogowania się na dodatkowe konto, uwierzytelnienie usilnie wysyła mi kod na mojego Apple watacha, tyle ze jest on sparowany z moim kontem głównym. Niestety opcja wysyłki SMS jest kod na mój stary numer do którego nie mam już dostępu. Próbowałem już usuwać AW, logować się przez przeglądarkę i wszędzie uwierzytelnienie wysyła kod na AW tyle ze nie wiem do kogo
Czy jest jeszcze jakaś szansa na odzyskanie tego konta? Jestem na nim zalogowany na MacBooku i połączony jedynie z aplikacja Mail. Albo czy da się wymusić żeby pokazał kod na Macu? Brakuje mi już pomysłów jak można rozwiązać ten problem. Nie spotkałem się nigdzie z podobnym.
PS
Na iCloud.com przy zalogowaniu na dodatkowe konto bez uwierzytelnienia gdy wchodzę W ustawienia, jako swoje urządzenia widzę tylko maca i iPhona