Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone - Bluetooth "niedostępny"????

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Bloom99

Bloom99
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 February 2008 - 17:34

mam problem z włączeniem bluetooth'a w 1.1.2. Po prostu w menue ustawienia pokazuje mi bluetooth jako " niedostęny". Jest to o tyle dziwne, że już wcześniej używałem bluetooth razem ze słuchawką i wszystko działało ok. Może to wina zdjęcia simlocka ale prawdę powiedziawszy nie jestem w stanie stwierdzić tego z cała pewnością bo długo nie używałem tej funkcji. Może ktoś ma pomysł co z tym zrobić????

#2 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 29 February 2008 - 17:38

http://www.myapple.p...-bluetooth.html

#3 Bloom99

Bloom99
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 February 2008 - 18:35

nie chodzi o to z czym? i jak używać i parować? bluetooth w iphonie bo to jest raczej jasne. Mój problem polega na tym że nie mogę wejść do pozycji bluetooth w menue iphona : ustawienia/ogólne/bluetooth i włączyć go na ON ponieważ funkcja ta jest wyświetlana jako "niedostępna" . Tak samo wygląda sprawa jeżeli chcę włączyć bluetootha przez "services" - słoneczko kręci się i kręci ale ostatecznie nie może włączyć funkcji!!!

#4 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 29 February 2008 - 18:39

reset ustawień sieciowych, a najlepiej pełny reset ustawień :) nie gwaratuje że pomoże, jak nie to restore

#5 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 29 February 2008 - 23:27

wlacz airplane, zrestartuj phona, wejdz w ustawienia (nie wylaczaj airplane), wlacz bluetooth - zapyta czy wyjsc z airplane - potwierdz. powinno pomoc.

#6 Bloom99

Bloom99
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 March 2008 - 23:16

Nie dało rady. Po włączeniu airplane mode i zrestartowaniu dalej w ustawieniach bluetooth jest pokazywany jako niedostępny, więc nawet nie można go włączyć (cały szary, nie reaguje na dotyk) żeby wyjść z airplane. Chyba nie obejdzie się bez spróbowania restora.......

#7 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 02 March 2008 - 00:38

a to jeszcze sprobuj wlaczyc wifi - NIE wylaczc airplane, tylko w trybie airplane wlaczyc samo wifi... i po tym pozwol tel. wyjsc z airplane

#8 Bloom99

Bloom99
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 March 2008 - 00:55

też nie dało rady, bluetooth wciąż niedostępny

#9 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 02 March 2008 - 01:11

to szczerze mowiac nie mam bladego... a co zrobiles , to znaczy od ktorego momentu przestal byc widoczny ? moze jeszcze sprobuj zainstalowac bossprefs i z jego poziomu wlaczyc... cos musiales zrobic :) jezeli boss nie pomoze to chyba restore tylko :( ale, nie pokazuje Ci sie wogole ikonka bluetootha ? ... jk rozumiem suwak masz szary.. moze cos podmieniales, jakies pliki ? moze ikonke bluetooha, albo zainstalowales jakis progs... potrafisz sobie przypomniec w jakim momencie zaginal w akcji ? :)

#10 Bloom99

Bloom99
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 March 2008 - 19:36

niestety nie daje rady, z bossprefs mam to samo co z services a więc słoneczko się kręci i nic..., gdzieś znalazłem info że wifi czy bluetooth znika gdy się restartuje ip po runowaniu ieraser , tylko nie pamiętam gdzie to mogłoby się dziać u mnie. Ostanio jak dobrze pamiętam to przenosiłem aplikacje na partycje użytkownika, no i robiłem zdjęcie sima softem z repozytorium myapple ( nie liczę dodania kilku prostych aplikacji np kalkulatory czy jakaś gra). Ale nie potrafię określić kiedy BTooth stał się niedostępny.

#11 temp

temp
  • 7 posts
  • Skądkrakow

Posted 20 May 2008 - 23:13

Niedostepny Bluetooth w MBP Ja mam identyczny problem (w pasku menu opcja Bluetooth -> niedostepny -> nic nie da sie wiecej zrobic) w MacBookPro. Ponad rocznym. Problem pojawil sie dzisiaj pierwszy raz, niewiadomo czemu... Bluetooth'a nie uzywalam dobre kilka dni, byl sobie wylaczony... Ma ktos jakikolwiek pomysl? ; (

#12 Sniper

Sniper
  • 11 posts

Posted 21 May 2008 - 09:02

u mnie to samo Bluetooth nie dostępny

#13 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 posts
  • SkądKoszalin

Posted 23 November 2008 - 13:05

Miałam tak samo w 3g i pomogło restartowanie w airplane i odpalenie bt.

#14 robihehe

robihehe
  • 46 posts

Posted 24 November 2008 - 17:41

możecie mi powiedzieć co to jest ten airplane i jak te operacje co są na forum dotyczące jego zrobić??

---- Dodano 24-11-2008 o godzinie 20:10 ----
i może mi ktoś jescze powiedzieć czy można przesyłać przez bluetooth muzykę, tapety, zdjęcia itp??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users