Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Cydia zamiast Installera??

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#1 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 29 February 2008 - 16:21

Co myślicie na temat tego:

Dołączona grafikaDołączona grafika
http://discoteam.net...dia/cydia12.jpg
http://discoteam.net...dia/cydia15.jpg

Źródło: Rock Out With Your Cydia Out - ModMyiFone.com - Apple iPhone forum, iPhone hacking, iPhone mods, and more
  • szprych likes this

#2 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 February 2008 - 16:40

wyglada calkiem ciekawie. szlag mnie juz trafia jak sie musze przedrzec w all packages do "w" zwazajac na to ze mam 70 zrodel...

#3 syndrom18

syndrom18
  • 633 posts

Posted 29 February 2008 - 17:21

wyglada calkiem ciekawie. szlag mnie juz trafia jak sie musze przedrzec w all packages do "w" zwazajac na to ze mam 70 zrodel...

ojj... dokładnie... masakra!

#4 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 February 2008 - 17:37

Kto cię pokrzywdził tyloma źródłami?

A co do samego programu to najważniejsze, że będzie Open Source. To mu gwarantuje sukces bo Installer jest w tej chwili mocno ograniczony...

#5 wakoman

wakoman
  • 962 posts
  • SkądMiami, Gdynia

Posted 29 February 2008 - 21:19

Jeśli dobrze rozumiem: Program ten wykorzystuje te same źródła jak dla Installera? Tj. nadal można używać źródeł np. myapple, by pobierac programy, tyle ze za pomocą tego programu?

#6 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 29 February 2008 - 21:22

Jeśli dobrze rozumiem: Program ten wykorzystuje te same źródła jak dla Installera? Tj. nadal można używać źródeł np. myapple, by pobierac programy, tyle ze za pomocą tego programu?

tak ale w tej wersji źródła trzeba doać ręcznie, tzn dodać do pliku przez np SFTP

#7 dawid86

dawid86
  • 118 posts
  • SkądWarszawa / Chicago

Posted 29 February 2008 - 21:30

Zainstalowalem, szukanie jest bardzo fajna opcja, bo nie trzeba przewijac wszystkiego, ale i tak wole installera na dzien dzisiejszy chociazby ze wzgledu na brak edycji zrodel w Cydii

#8 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 29 February 2008 - 23:50

Fajne :). Można powiedzieć z całą świadomością że prędzej czy później wyprze to Installera, przynajmniej jeśli chłopaki z Nullriver nie wezmą się za siebie.

#9 wakoman

wakoman
  • 962 posts
  • SkądMiami, Gdynia

Posted 01 March 2008 - 11:15

Jakby dodali wyszukiwarkę do Installera to by było bosko! Tylko tego brakuje Installerowi, bo rzeczywiście - przewijanie całej listy z programami jest dość irytujące :)

#10 syndrom18

syndrom18
  • 633 posts

Posted 01 March 2008 - 19:13

Można powiedzieć z całą świadomością że prędzej czy później wyprze to Installera, przynajmniej jeśli chłopaki z Nullriver nie wezmą się za siebie.

Chyba że udało by im się połączyć siły? :)

#11 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 March 2008 - 12:04

Trochę więcej informacji o projekcie Cydia:

Cydia to nowy projekt dla iPhone będący alternatywą dla wszystkim znanego Installera. Jest to port znanego z Debiana systemu pakietów APT. Aplikacja ma zbliżony wygląd do Installera oraz taką samą zasadę działania ale dzięki APT przy pobieraniu sprawdzane są np. zależności (jeżeli coś jest wymagane dodatkowo to jest od razu pobierane), Cydia potrafi wznawiać przerwane pobieranie oraz zawiera wyszukiwarkę.

Pakiet instalacyjny zawiera oprócz aplikacji także:

* BSD Subsystem - poprawiony w stosunku do wersji dostępnej w Installerze (np. passwd pozwala na zmianę hasła)
* iPhone/Python - wraz z PyObjC pozwala uruchamiać aplikacje w Pythonie z graficznym interfejsem
* iPhone/Java - kompletna Java wraz z przykładami, podobnie jak w przypadku Pythona można tworzyć aplikacje graficzne dzięki pomostowi Java-ObjectiveC - JocStrap
* iPhone/Ruby - pełna wersja Ruby

Stona projektu

#12 malina

malina
  • 460 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 March 2008 - 13:45

Fajne :). Można powiedzieć z całą świadomością że prędzej czy później wyprze to Installera, przynajmniej jeśli chłopaki z Nullriver nie wezmą się za siebie.

a ciekawe co pokaże SDK apple :)

#13 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 05 March 2008 - 13:56

Już tak nie patrzcie z taką nadzieją w to SDK bo znając życie to przez pierwsze pare tygodni jego istnienia nic ono nam nie da bo będzie obwarowane zabezpieczeniami ;).

#14 szprych

szprych
  • 140 posts

Posted 05 March 2008 - 16:11

Jak odinstalować Cydię?

#15 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 March 2008 - 16:13

z Installera nie idzie :?:

#16 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 05 March 2008 - 16:21

Zajrzyj na stronę z linka którego podałem, w postach jest napisane jak odinstalować.

#17 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 March 2008 - 18:10

ciekawe:
For now, just like the BSD Subsystem, you can only reinstall Cydia Packager, not uninstall.

---- Dodano 05-03-2008 o godzinie 20:15 ----
a ... znalazłem ciąg dalszy:

You can, however, go into terminal, and run the following command to remove the GUI (and keep the subsystem):

apt-get remove cydia

You will then be asked to confirm by responding with: Yes, do as I say!

When thats done, restart springboard, and you will be Cydia-less again, but still with the awesome subsystem that it comes with. If you ever feel like installing Cydia again, you can either Reinstall it from Installer, or you can do:

apt-get update
apt-get install cydia

#18 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 05 March 2008 - 20:54

U mnie w ogóle Cydia nie chciała się zainstalować - w połowie wywaliła main script execution error zostawiając mnie z koniecznością przeinstalowania BSD Subsystemu. Chyba mój iPhone jest już za bardzo pomodyfikowany żeby automatyczna instalka działała ;).

#19 ar3k

ar3k
  • 493 posts
  • Skądfrom apple

Posted 08 March 2008 - 19:25

Press the Sources icon at the bottom. Install Community Sources if you haven't done so yet. Press the Edit button at the top right. Now press the Add button at the top left.

Enter apptapp.saurik.com, then press OK. It will refresh the sources and you will be back at this screen. Press the Done button.

Now press the Refresh button in the top left corner. You should now see this in your iPhone's installer sources.

Press the Install icon at the bottom. Scroll down to the System folder and press it. Select the Cydia Packager.

Install this program. It will take a while to download.

Make sure to read this and press OK. Installation will begin.

Status messages will appear. Read this message then press OK.

Go back to the System folder. Now install Fake BSD Subsystem.

Read this message, then press OK. Here's the program on the SpringBoard.

Like Installer, it starts out on the Featured page. Much of this program should look familiar to you if you've used the Installer. Press the Install icon at the bottom and you'll come to an empty page. Press the reload arrow in the top right corner.

zrodlo
Installing Cydia (an alternative to Installer) Mac & Windows XP / Vista - iPhone nano - Apple iPhone Articles

#20 Medziak

Medziak
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2008 - 18:11

wlasnie zainstalowalem Cypie,no prawie bo musze zrobic restore bo mi sie iphon nie uruchamia wogole. Wlacza sie 1 minute potem kuleczko nasrodku wyskakuje zaslaniajac jabluszko i tak juz do bolu. Pytanie. Jesli zrobie restor bo wlasnie zaraz bede go robic to jak ja zainstaluje przed instalacja SUB'a i innych aplikacji uruchomi sie normalnie i nie spowoduje ponownego resotre czy lepiej jej juz nie instalowac :) i zostac przy installerze. Oplaca sie wogole to instalowac. Pozdrawiam.

#21 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 12 March 2008 - 20:16

Medziak, a nie instalowałeś może SwirlyMMS?

#22 Medziak

Medziak
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2008 - 21:30

Mialem juz wczesniej zainstalowane,a wczym zecz,ze pytasz o Swirlly?

#23 laser

laser
  • 29 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2008 - 11:58

moze ktos mi przetlumaczyc na polski jak mam odinstalowac cydie ? Dzieki

#24 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 15 March 2008 - 23:42

moze ktos mi przetlumaczyc na polski jak mam odinstalowac cydie ?
Dzieki

tak jak w ubuntu :D apt-get remove cydia

#25 ad1973

ad1973
  • 19 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 April 2008 - 22:41

no kiepsko bo źródełek nie ma wszystkich

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users