Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podwójna książka telefoniczna w iPhone SE 2020

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 junkersozaur

junkersozaur
  • 3 postów

Napisano 06 sierpnia 2020 - 07:26

Dzień dobry!

Jest to mój pierwszy post i nigdzie nie mogę odnaleźć odpowiedzi więc mam nadzieję że w dobrym miejscu umieszczam moje pytanie / prośbę.

Mam w posiadaniu od kilku dni iPhone SE wersja 2020, w którym mam dwie karty SIM - jedna wirtualna druga jest fizyczna.

Czy jest jakaś możliwość lub dodatkowa aplikacja która pozwala korzystać z jednej książki telefonicznej do jednego numeru?

Chodzi o to żeby każda karta SIM miała osobną książkę telefoniczną, nie współdzieloną.

Z góry ogromnie dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 909 postów
Napisano 06 sierpnia 2020 - 09:45

Można sobie skonfigurować w kontaktach grupy – grupę SIM 1 i grupę SIM 2 i korzystać w ten sposób. Ogólnie moim zdaniem nie ma jednak takiej potrzeby – w kontaktach można sobie na sztywno przypisać, z jakiego numeru ma korzystać telefon przy dzwonieniu lub wysyłaniu wiadomości.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 890 postów

Napisano 06 sierpnia 2020 - 14:29

W iPhone moim zdaniem prawidłowe jest przechowywanie kontaktów w książce kontaktów synchronizowanej z iCloud (czyli w aplikacji kontakty). Zapomnij proszę o kontaktach na karcie SIM (a już na pewno na wirtualnej, bo ona nie istnieje : ) ). 

W ramach kontaktu (w systemowej aplikacji) można zaznaczyć, z której karty ma korzystać dany kontakt. Tak jest w iOS 14, nie mogę. potwierdzić na 13, bo nie mam telefonu z 13 i dwiema kartami :(. To jednak powinno załatwiać sprawę - dwie grupy i w każdym kontakcie zaznaczenie, która karta go obsługuje. Czy trzeba coś więcej?

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6 909 postów
Napisano 06 sierpnia 2020 - 15:59

Na 13 też można zaznaczyć. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych