Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Błąd podczas aktywacji iMessage i FaceTime

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Wiktor Weiner

Wiktor Weiner
  • 2 posts

Posted 15 July 2020 - 17:26

Witam!

Mam nadzieję, że może tutaj znajdę kogoś, kto mi pomoże, bo denerwuję się już od wczoraj. Zmieniłem operatora sieci z PLAY na T-Mobile, zostając przy starym numerze. Kiedy próbuję aktywować iMessage jest to możliwe jedynie przez Apple ID, a przez numer telefonu nie da się tego zrobić, bo wyskakuje komunikat "Wystąpił błąd podczas aktywacji. Spróbuj ponownie." Próbowałem już chyba wszystkich sposobów sugerowanych na stronie Apple i nic nie pomaga, a zależy mi na tym, żeby móc normalnie korzystać z tych funkcji. Dodam, że nie dostaję ani nie wysyła się żaden SMS aktywacyjny, a z tego, co wiem to powinien się wysłać na numer +44. Mam abonament, więc nie powinno chodzić o środki na koncie. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? iPhone Xs, iOS 13.3, POMOCY!   :(  

#2 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 15 July 2020 - 18:36

Przed, chwilą udostępnili nowe oprogramowanie 13.6, może na nowym Ci się uda. Wyłącz i włącz telefon, muszą się wczytać ustawienia nowego operatora...

Edited by landr, 15 July 2020 - 18:45.

#3 pablissimo

pablissimo
  • 77 posts
  • SkądTomaszów Lubelski, PL

Posted 29 July 2020 - 18:39

Też miałem problem z aktywacją iMessagew t-mobile. Były telefony do apple i t-mobile i niby wszystko ok ale się nie aktywował... Pomogło:

1. Wyłącz imessage

2. Wyłącz wifi, rozmowy tel przez wifi, przełącz z LTE na 3G

3. Restart iphona

4. Po włączeniu iMessage aktywacja po paru minutach (walka trwała 2 tygodnie)

5. Dopiero teraz włącz wifi i LTE

Upewnij się tylko, że masz wpisany nr telefonu (w iMessage u mnie był ale na szaro a próba zaznaczenia kończyła się błędem iMessage)

Gość w suporcie powiedział, że dziwne rozwiązanie ale faktycznie przez jakieś inne bramki wtedy idzie) Mam nadzieję, że zadziała  :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users