Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Antena WAG200G

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 February 2008 - 00:50

Witam, wczoraj w komputroniku kupilem routerek WAG200G z mysla o wymianie anteny. Pan w sklepie powiedzial, ze moge sobie zmienic, a gdzie spojrze w sieci to pisze: nieodkrecana. A ja glupi nie zajrzalem wpierw. :/ Mam wymieniac sprzet czy moze o czyms nie wiem? Nie chce majstrowac przy antenie, jesli mam wymienic. Pozdrawiam.

#2 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 February 2008 - 01:01

fakt antena jest nieodkręcana, najlepiej idź do komputronika i niech Tobie kasę zwrócą. Poza tym powiem szczerze przerabiałem temat zmiany anteny w wrt54gl i jakiś dużych efektów na plus nie było.

#3 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 February 2008 - 02:09

Brakuje mi doslownie 2 metrow, zeby wszystko objac. :-) Ale moze miejsce zmienie. Dziekuje i pozdrawiam.

#4 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 March 2008 - 00:28

zawsze możesz użyć repeatera (linksys wre54g) :) u mnie się sprawdza :) tylko kosztuje koło 300

#5 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 01 March 2008 - 00:35

a sparawdzałeś jak w testach ta antena ma propagacje? może w jedym kierunku lepiej nadaje - wtedy może pokryje jeszcez te 2 metry

#6 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 March 2008 - 15:23

Dziekuje za odpowiedzi.

Ad. owz:
Wiec nie wiem co to "repeater".
Moglem wziac i wre54g, ale pomyslalem, ze jak na moje potrzeby to wag200g wystarczy.

Ad. myapple:

Szczerze mowiac nie pomyslalem o tym, ale juz lekkie podniesienie (0.5 m) i obrot o 90 stopni lekko poprawil sytuacje. Znaczy zasieg sie pojawil, ale zrywa polaczenia.
Na drodze stoi mi lazienka z ciagiem kanalizacyjnym.
Poszukam tej propagacji, ale slabo sie znam. Jak to idzie w jezyku language?
Bede wdzieczny za linka, ale niekoniecznie. Google istnieje.

Dziekuje i pozdrawiam.

#7 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 March 2008 - 12:22

Dziekuje za odpowiedzi.

Ad. owz:
Wiec nie wiem co to "repeater".
Moglem wziac i wre54g, ale pomyslalem, ze jak na moje potrzeby to wag200g wystarczy.
[B]

Repeater to takie urządzenie, które instalujesz na skraju sieci WIFI i ono "powtarza" sygnał dzięki czemu zasięg jest dużo większy. WRE54G to właśnie jest reperater lub jak kto woli range extender

#8 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 04 March 2008 - 12:43

Repeater to takie urządzenie, które instalujesz na skraju sieci WIFI i ono "powtarza" sygnał dzięki czemu zasięg jest dużo większy. WRE54G to właśnie jest reperater lub jak kto woli range extender

a zwykłady acces point tez chyba może dzialac na takiej zasadzie? prawda?

#9 Juno

Juno
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 March 2008 - 12:53

Ale chyba sie zdecyduje na: WRT54GS plus HORIZON MIDI 2.4 GHz 9 dBi (139 zeta). Oddadza mi 20 zeta za WAG200G przy wymianie na WRT54GS. Bede mial zasieg w ogrodzie. Pozdrawiam.

#10 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 March 2008 - 12:56

a zwykłady acces point tez chyba może dzialac na takiej zasadzie? prawda?

tak ale musi dostawać sygnał przez kabel - standardowe AP nie potrafią działać jako bridge całkowicie bezprzewodowo

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users