Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone - kupno od osoby która przedłuża umowę (PLAY)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 05 czerwca 2020 - 09:44

jak w temacie

mam okazję kupić niedrogo iPhone 11 Pro od kogoś kto przedłuża umowę w Play

w komplecie jest zafoliowany tel. + faktura

oczywiście odbiór osobisty w Warszawie.

na co zwrócić uwagę przy takiej transakcji oprócz sprawdzenia czy IMEI się zgadza na fakturze?

kiedyś gdzieś czytałem że PLAY wystawia karty gwarancyjne, w ogłoszeniu sprzedający nie pisze o czymś takim, zdaje się że w przypadku iPhone'a nie ma..

czy podpisać dla pewności umowę sprzedaży kupna? 

jakieś jeszcze wskazówki? będę wdzięczny..

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 05 czerwca 2020 - 11:59

Jeśli jest imei w ogóle na fakturze to sprawdź w pierwszej kolejności. Na stronie Apple sprawdź czy jest poprawny i telefon nie jest aktywowany.  Oczywiście przy sprzedającym otwórz pudełko. Od razu widać czy  telefon jest fabrycznie spakowany i nigdy nie otwierany. Oczywiście uruchomi i sprawdź czy się włącza.  Żadnych kart gwarancyjnych nie ma w Play, zresztą do niczego nie są potrzebne. Mam nadzieje że masz świadomość, że kupując taki telefon masz tylko rok ochrony nie dwa jakbyś kupił u oficjalnego sprzedawcy. 

• harti lubi to

iPhone 15 Pro

#3 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 05 czerwca 2020 - 12:03

Jeśli jest imei w ogóle na fakturze to sprawdź w pierwszej kolejności. Na stronie Apple sprawdź czy jest poprawny i telefon nie jest aktywowany.  Oczywiście przy sprzedającym otwórz pudełko. Od razu widać czy  telefon jest fabrycznie spakowany i nigdy nie otwierany. Oczywiście uruchomi i sprawdź czy się włącza.  Żadnych kart gwarancyjnych nie ma w Play, zresztą do niczego nie są potrzebne. Mam nadzieje że masz świadomość, że kupując taki telefon masz tylko rok ochrony nie dwa jakbyś kupił u oficjalnego sprzedawcy. 

nie kupiłem i dobrze.. dostałem z OLX maila z ostrzeżeniem że ta oferta to prawdopodobnie fake..  i już ją skasowali.

cena była 3500 zł za nowy zafoliowany tel, podczas gdy w różnych komisach GSM za to samo trzeba dać w wawie 4150

więc dobrze że tak to się skończyło..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych