Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak zablokować niechciane SMSy?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 posts

Posted 19 May 2020 - 18:56

Witam,

w jaki sposób można zablokować smsy, żeby nie przychodziły od tych spamerskich numerów typu te czterocyfrowe? W Ustawieniach widzę tylko opcję zablokowania kontaktów (przy sms też), no ale o to chodzi, że tego numeru nie mam w kontaktach i mieć nie chcę.

Opcja "ukryj alerty" też nie działa, bo wiadomości nadal przychodzą.

iPhone SE 2020, najnowszy soft.

Pro 2012, 14 Pro

#2 Sertuify

Sertuify
  • 55 posts

Posted 19 May 2020 - 19:24

Zablokować SMSy premium u operatora tel.

#3 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 19 May 2020 - 22:31

Mi się kiedyś raz udało zablokować tego typu numer z poziomu telefonu (także się da), ale nie pamiętam, jak do tego doszłam. Spróbuję sobie przypomnieć i tu napisać :).

Edited by Zireael, 19 May 2020 - 22:31.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6892 posts
Posted 19 May 2020 - 23:03

W Ustawienia -> Wiadomości jest możliwość blokady konkretnych numerów. Możliwość blokady pojawia się też bodajże gdy dostajemy wiadomość od nieznanego numeru.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 posts

Posted 20 May 2020 - 19:40

W Ustawienia -> Wiadomości jest możliwość blokady konkretnych numerów. Możliwość blokady pojawia się też bodajże gdy dostajemy wiadomość od nieznanego numeru.

Właśnie chodzi o to, że byłem tam w tym ustawieniach i faktycznie jest opcja blokady kontaktów, ale właśnie tylko kontaktów:

W Ustawieniach widzę tylko opcję zablokowania kontaktów (przy sms też), no ale o to chodzi, że tego numeru nie mam w kontaktach i mieć nie chcę.

Wpisując czterocyfrowy numer, nie znajduje mi tego kontaktu, bo nie mam go zapisanego, a zapisywać nie chcę.

Pro 2012, 14 Pro

#6 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 20 May 2020 - 19:50

Wpisując czterocyfrowy numer, nie znajduje mi tego kontaktu, bo nie mam go zapisanego, a zapisywać nie chcę.

No to zapisz ten numer jako temp, dodaj do blokowanych, a potem usuń kontakt. Numer pozostanie w zablokowanych.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users