Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aplikacja Mail w iOS/macOS - druga skrzynka?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 12 maja 2020 - 10:19

Cześć, mam pytanie:

Używam aplikacji systemowej MAIL, mam konto służbowe - swój adres, a teraz także podpięto mnie pod skrzynkę służbowa, ale od zamowien.

Problem jest taki, ze tej skrzynki zamowien w aplikacji MAIL nie mam, natomiast użytkując Outlook - mam.

Pytanie zatem, jak dodać drugi adres mail do mojej skrzynki odbiorczej, abym mogl sobie rozgraniczać wiadomości jak w Outlooku - swój mail sluzbowy, no i zamówieniowy.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam

#2 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 12 maja 2020 - 10:35

Sprawdzałeś już w Preferencjach Systemowych (Konta internetowe)? Tam, oprócz dodanie nowej skrzynki, należy też zaznaczyć "Mail".

Następnie w aplikacji Mail możesz wybrać Widok -> Pokaż listę skrzynek pocztowych.

#3 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 12 maja 2020 - 11:32

Jestem podpięty pod ta skrzynkę, rozmawiając z dzialem IT, nie musze nic robic, samo mi sie ma pojawić.

Rzeczywiście w Outlooku mam do wyboru dwie skrzynki, nie ustawiajac i nie dodając drugiej, a w aplikacji MAIL działa mi tylko mail Moj imienny.

Nie wiem jak to rozwiązać, a nie chce wiec dwóch aplikacji mailowych...

#4 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 13 maja 2020 - 06:41

Po prostu dodajesz drugą skrzynkę mailową, w razie potrzeby wprowadzasz konfiguracje i tyle. Chyba nie ma jakiś konkretnych limitów ilości posiadanych skrzynek w aplikacji mail.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#5 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 896 postów

Napisano 13 maja 2020 - 07:17

Czy to skrzynka czy Alias i w jakim systemie jest poczta? Przy Gmail aplikacja poczty na iOS nie obsługuje aliasów (Google nie obsługuje) i by używać dwóch adresów służbowych (jedno konto ale adresy w różnych domenach) muszę mieć Gmail. W Outlooku i poczcie MacOS to działa OK. Może to inny przypadek, a może o to chodzi. 

#6 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 13 maja 2020 - 18:48

Jest to poczta Microsoft / konto Exchange.

Drugiej skrzynki nie zaloze, bo pewnie nie dostane hasła, aby je zalozyc jako druga.

Dzięki, ze staracie sie pomoc. Czekam dalej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych