Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 8 - nie działają płatności zbliżeniowe.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 hoppek

hoppek
  • 186 postów

Napisano 01 maja 2020 - 11:41

Witam,
Jak w tytule tematu u mojego znajomego nie działają płatności zbliżeniowe Apple Pay. Znajomy dodał kartę do Apple Pay, ale po przyłożeniu telefonu do terminala nic się nie dzieje Jak naciśnie dwa razy przycisk Home i przeniesie go do Apple Wallet i nastąpi autoryzacja, to wtedy też telefon nie reaguje po przyłożeniu do terminala i nie dochodzi do płatności. Czy to oznacza uszkodzony moduł nfc? Znajomy mówił, że telefon mu upadł, ale plecki są w całości.
Telefon: iPhone 3G 3.0& Nokia 5200 07.20 HoppekMod v2.3 Odtwarzacz: wbudowany w iPhone Komputer: PC WinXP i Win7

#2 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 maja 2020 - 11:47

Apple Pay działa tylko po przeprowadzeniu autoryzacji, w przypadku X/XS/11 - FaceID, w przypadku starszych modeli - z TouchID. Jeżeli po przeprowadzeniu autoryzacji nie działa płatność, to albo uszkodzone jest NFC w telefonie, albo terminal płatniczy. Można jeszcze spróbować restore bez przywrócenia kopii zapasowej. Jeżeli nie zadziała - problem sprzętowy.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 01 maja 2020 - 11:47

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#3 hoppek

hoppek
  • 186 postów

Napisano 01 maja 2020 - 14:16

Terminal nie jest uszkodzony, bo u mnie w iPhone XR płatności działają niezależnie od tego czy przyłożę telefon do terminala z dwukliku czy tak po prostu przyłożę. Jeśli to jest problem sprzętowy, a gwarancja się skończyła to jest w ogóle sens naprawiać to?
Telefon: iPhone 3G 3.0& Nokia 5200 07.20 HoppekMod v2.3 Odtwarzacz: wbudowany w iPhone Komputer: PC WinXP i Win7

#4 Nexus1993

Nexus1993
  • 4 postów

Napisano 27 maja 2020 - 06:51

Mam ten sam problem i jestem ciekawy czy jest sens wgl to naprawiać

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych