IPhone nie odtwarza filmów wideo z przeglądarek
Napisano 24 kwietnia 2020 - 14:37
Mam problem z odtwarzaniem video - słychać dźwięk, czas video leci, jednak obraz jest czarny. Testowane na Safari, Chrome i Opera.
Filmy na YT, czy FB działają.
Dwa dni temu wykonany restore (problemy z mikrofonem i nagrywaniem rozmów). Wydaje mi się, że przed wgraniem backupu wszystko działało. Po wgraniu backupu błąd się pojawił ponownie.
iPhone 7
iOS 13.4.1
Co może być powodem?
Pozdrawiam
Łukasz
Napisano 27 kwietnia 2020 - 07:16
Napisano 27 kwietnia 2020 - 07:36
Zrób restore bez przywracania kopii zapasowej.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 27 kwietnia 2020 - 09:47
I nie podbijaj, proszę, bo nie jest to grzeczne.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 06 maja 2020 - 07:22
Napisano 06 maja 2020 - 09:15
Restore na CPU trwa u mnie ponad godzinę... Sprobuje zrobic raz jeszcze, ale dopiero przez weekend i dam znac, czy to cos dalo.
Pozdrawiam
Napisano 06 maja 2020 - 13:07

Napisano 08 lutego 2022 - 17:25
Cześć, u mnie podobny problem. Z dnia na dzień w iPhone 7 plus przestało działać odtwarzanie filmów video. Kilka tygodni wcześniej faktycznie padł mikrofon jak u kolegów z góry, więc to pewnie nie moze być przypadek. Przy odtworzeniu filmu wyświetla się jedynie czarny ekran i słychać audio. Problem występuje:
a) w filmach odtwarzanych przez przeglądarkę, zarówno Safari jak i Chrome (wszystkie filmy niezależnie od źródła)
w filmach odtwarzanych przez aplikacje (np. Wykop, Reddit, w tym filmy osadzone jako film Youtube czy Streamable)
c) zarówno przy podłączeniu do LTE, jak i WIFI
Problem nie występuje:
a) na FB
w aplikacjach VOD (Netflix, Amazon etc.)
c) w aplikacji Youtube
Macie może jakiś pomysł co z tym zrobić? I najważniejsze pytanie, czy jeśli zrobię kopię zapasową z 7 plusa, a potem odtworzę ją z nowej 13-stki, to czy problem się nie powtórzy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych