Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse 1 po tygodniu przestał działać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 wmwjas

wmwjas
  • 20 postów

Napisano 18 kwietnia 2020 - 10:42

Witam,

To niewiarygodne. Od ponad 10 lat pracuję na macach, i przez 10 lat nie miałem ani razu jakiegokolwiek problemu z systemem OSX. Cieszyłem się jak dziecko, kiedy uwolniłem się od kłopotów, jakie wcześniej sprawiał mi Windows.

Zakup nowego mini z Cataliną był już pierwszym zderzeniem (nie działające programy 32 bitowe - co opisałem w innym wątku), ale teraz, czego nie rozumiem, przestała mi działać po tygodniu użytkowania mysz - Magic Mouse 1. I nie jest ona zepsuta. Na moim starym MacbookAir nadal całkowicie sprawnie działa. Na innych PC-tach dzieciaków też.

Wniosek - nowy system - znowu coś "uśmierca". Wkurza mnie to, ponieważ po poprawnie działających i użytkowo mi wystarczających 32 bitówkach, Apple mówi: kup sobie nowy sprzęt. Żarty? 

A może jest to naprawialne? Dodam, że sprawdziłem antywirus, wyczyściłem system CleanMyMac i restartowałem. Nic. Mini (a raczej Catalina) nie chce widzieć sprawnego sprzętu, chociaż przez tydzień działała

Miłego weekendu

#2 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 kwietnia 2020 - 11:03

A masz coś podłączonego po USB? Masz Wifi na 2.4 Ghz może się gryzie w Bluetooth - wyłącz wifi i zobacz. Było o tym wiele postów.

Fallout ...war, war never changes...

#3 wmwjas

wmwjas
  • 20 postów

Napisano 18 kwietnia 2020 - 12:16

Oczywiście, że mam podpięte Satechi Hub do mini (usb-c), drukarkę, CD, Time Machine. 

Zgodnie z radą rozłączyłem wszystko i... to samo, czyli nie widzi myszy :(

#4 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 kwietnia 2020 - 12:24

Poszukaj był temat o problemach z bluetooth i mini -  router też próbowałeś wyłączyć na czas testu? 

możesz też próbować usunąć preferencje bluetooth - też o tym chyba pisali

Fallout ...war, war never changes...

#5 wmwjas

wmwjas
  • 20 postów

Napisano 18 kwietnia 2020 - 15:49

Dzięki Daniel. Dzięki lekturze, którą mnie zainspirowałeś, przełączyłem router na 5Ghz. Z tym problemem , jak się okazuje wszyscy się męczą od 2018 r. Mój mini, jest już z partii 2020, a Apple tego buga nie rozwiązało. To nie jest takie nic nie znaczące. Ludzie wskazują, że wadliwe działanie BT naraziło wielu na duże wydatki sprzętu peryferyjnego. To również rane połączenia magi pada, airpodsów i innego sprzętu. 

Na tę chwilę działa, ale temat podrążę. Jak coś znajdę to dam znać. Z lektury (2018) wynika, że wtym przypadku jest coś sprzętowego, a nie systemowego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych