Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple iPhone X - restart przy mocnym wduszeniu ekranu

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 zaluk12

zaluk12
  • 2 posts

Posted 11 April 2020 - 10:02

Witam,

mam problem z iPhone X, którego posiadam 2-3 miesiące z drugiej ręki, sprawdzony przy zakupie przy podstawowych rzeczach. Problem polega na tym że telefon się restartował, albo była pętla włączeń (tylko logo apple). Zdarzenia były losowe. Wyciągałem z kieszeni i był wyłączony, albo po zakończeniu rozmowy się ponownie uruchamiał. Napiszę kolejno co zauważyłem i co zrobiłem:

1. został zaktualizowany do najnowszego systemu -> problem nie ustąpił
  2. przywróciłem go do ustawień fabrycznych i odtworzyłem backup -> problem nie ustąpił
  3. został wgrany system przez iTunes bez przywracania backup -> problem nie ustąpił
  4. został wgrany system przez tryb DFU, bez przywracania backup -> problem nie ustapił
  5. przeczyszczone gniazdo izopropanolem, czyściutkie jak nowe-> problem nie ustąpił
  6. zacząłem się "bawić" klikaniem POWER, wybudzałem i wygaszałem. Raz na 20/30 razy się zrestartował. Przy podświetlonym ekranie, wziąłem go w dłoń i mocno nacisnąłem ekran 3/4 palcami i?! iPhone się zrestartował

więc, prawdopodobnie problem dotyczy ekranu? Bo sprawdziłem kilkukrotnie czy to się powtarza. Jeśli nacisnę mocno, bardzo mocno w górnej powierzchni ekranu (miejsce zegara przy zablokowanym ekranie) to telefon się restartuje.

Czy miał ktoś taki problem? i czy może być powiązane z programem wymiany modułu wyświetlacza w iPhone X?

Telefon jest po gwarancji, wg programu 3utools: nic nie było wymieniane, telefon jest z roku 2018, ma ok 350 cykli ładowań.

W wtorek będę się kontaktować z Apple i ogólnie dopytam ( teraz jest Wielkanoc więc nieczynne :/)

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 11 April 2020 - 10:28

Witam,

mam problem z iPhone X, którego posiadam 2-3 miesiące z drugiej ręki, sprawdzony przy zakupie przy podstawowych rzeczach. Problem polega na tym że telefon się restartował, albo była pętla włączeń (tylko logo apple). Zdarzenia były losowe. Wyciągałem z kieszeni i był wyłączony, albo po zakończeniu rozmowy się ponownie uruchamiał. Napiszę kolejno co zauważyłem i co zrobiłem:

1. został zaktualizowany do najnowszego systemu -> problem nie ustąpił
  2. przywróciłem go do ustawień fabrycznych i odtworzyłem backup -> problem nie ustąpił
  3. został wgrany system przez iTunes bez przywracania backup -> problem nie ustąpił
  4. został wgrany system przez tryb DFU, bez przywracania backup -> problem nie ustapił
  5. przeczyszczone gniazdo izopropanolem, czyściutkie jak nowe-> problem nie ustąpił
  6. zacząłem się "bawić" klikaniem POWER, wybudzałem i wygaszałem. Raz na 20/30 razy się zrestartował. Przy podświetlonym ekranie, wziąłem go w dłoń i mocno nacisnąłem ekran 3/4 palcami i?! iPhone się zrestartował

więc, prawdopodobnie problem dotyczy ekranu? Bo sprawdziłem kilkukrotnie czy to się powtarza. Jeśli nacisnę mocno, bardzo mocno w górnej powierzchni ekranu (miejsce zegara przy zablokowanym ekranie) to telefon się restartuje.

Czy miał ktoś taki problem? i czy może być powiązane z programem wymiany modułu wyświetlacza w iPhone X?

Telefon jest po gwarancji, wg programu 3utools: nic nie było wymieniane, telefon jest z roku 2018, ma ok 350 cykli ładowań.

W wtorek będę się kontaktować z Apple i ogólnie dopytam ( teraz jest Wielkanoc więc nieczynne :/)

Zobacz ustawienia- prywatność- analizy i udoskonalenia- dane analiz. Nie ma tam wpisów ze słowem panic? 

#3 zaluk12

zaluk12
  • 2 posts

Posted 11 April 2020 - 12:23

Jest dużo panic-base czy bardzo dużo panic-full

Attached Files

#4 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 11 April 2020 - 13:53

Jest dużo panic-base czy bardzo dużo panic-full

Niech się wypowie Serwis.Me, ale moim zdaniem telefon ma usterkę fizyczną i jest do naprawy, albo płatnej wymiany na nowy. 

#5 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 11 April 2020 - 15:22

Kiedyś pytałam Serwis.Me o wpisy "panic-full", które pojawiały mi się po samoistnych restartach w iPhone X, to dostałam odpowiedź, że jak występują takie wpisy (więcej niż raz), to telefon ma fizyczną usterkę, więc dobrze podejrzewasz.

Edited by Zireael, 11 April 2020 - 15:25.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users