Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sub-Edit Player for MAC?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 lutego 2008 - 22:52

Ciekaw jestem czy istnieje jakis blizniaczo podobny program do tej perelki z pc'ta? Chodzi mi o opcje dostepne w tej aplikacji,zarzadzanie napisami itp. W tej chwili uzywam vln ale wypada raczej blado przy sub-edit.Jakies propozycje?

#2 Maciej

Maciej
  • 696 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lutego 2008 - 22:56

Niestety nie trafilem jeszcze na taki program dla OS X :( Do poprawiania napisow uzywam programiku Jubler (w porownaniu do sub-edita jest strasznie koslawy, ale lepszego na Maca chyba nie ma) a do odtwarzania filmow z napisami Movie Time. Kiedys nawet pisalem do autora Sub-edit w sprawie konwersji PCtowej wersji na Macowa ale zlal mnie cieplym moczem...

#3 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 lutego 2008 - 07:36

ehh... trudno poki co wole odpalic filmik w parallels i w sub-edit niz w vln;) Szkoda... ale co zrobisz. Dzieki za info

#4 kamilllo

kamilllo
  • 56 postów

Napisano 28 lutego 2008 - 10:04

Ciekaw jestem czy istnieje jakis blizniaczo podobny program do tej perelki z pc'ta? Chodzi mi o opcje dostepne w tej aplikacji,zarzadzanie napisami itp. W tej chwili uzywam vln ale wypada raczej blado przy sub-edit.Jakies propozycje?

Po przeczytaniu wątka już miałem nadzieje, że znalazłeś coś podobnego, albo ma niebawem wyjść i chcesz się pochwalić :(

Też mi go na macu brakuje.

#5 przemekpiorkowski

przemekpiorkowski
  • 869 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 03:37

Sub to nakładka na Windows Media Player, warto wiedzieć. :)

#6 mcbarlo

mcbarlo
  • 237 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 29 lutego 2008 - 08:19

Sub to nakładka na Windows Media Player, warto wiedzieć. :)

Nie wiem skad taka informacje wyrzasnales, ale z prawda ma niewiele wspolnego.

Z tego co wiem to raczej port na MacOS-a nie jest bliski, ale moge miec nieaktualne informacje.

#7 bazyl

bazyl
  • 80 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 lutego 2008 - 09:30

Nie wiem skad taka informacje wyrzasnales, ale z prawda ma niewiele wspolnego.

Akurat wspólnego ma wszystko ;]
Okno filmu w programie SubEdit to okno Windows Media Playera przeciągnięte przez COM.
Wiem coś o tym - robiłem podobne rzeczy.

Żeby mieć coś takiego jak subEdit na Maczka, trzeba by większość międzymordzia (z podglądem filmu włącznie) napisać od zera. Ale przecież nie jest to jakoś specjalnie skomplikowane.
Na pewno znajdzie się jakiś programista, który znajdzie na to troszkę czasu, czyż nie? :)

b.

---- Dodano 29-02-2008 o godzinie 08:31 ----
No.. zagalopowałem się. Interfejs do QT jest więc COMowskie WMPlayer można zastąpić QT ;]

#8 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 lutego 2008 - 14:26

szczerze mowiac to bylem w lekkim szoku ze nie ma czegos takiego jak sub-edit na mac os... zwlaszcza teraz kiedy intel juz na dobre zajal nalezne miejsce w produktach apple:) sub-edit i sopcast to tak naprawde jedyne programy ktorych mi brakuje na leopardzie... nie obrazilbym sie tez na nero w wersji mac os

#9 heretique

heretique
  • 334 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lutego 2008 - 14:34

Akurat w tej kwestii Intel nie ma nic do rzeczy. Nie ma odpowiednika sub-edita, bo jeszcze nikt nie podjął się napisania takiego czegoś - proste. ;-)

#10 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 lutego 2008 - 15:06

chodzi mi bardziej o to ze ludzie w Polsce czesciej teraz sie przekonuja do apple nie tylko jako producenta ipodow... w zwiazku z czym liczba potencjalnych beneficjentow takiego "niewielkiego" programiku rosnie

#11 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 29 lutego 2008 - 15:45

Generalnie OS X to strasznie marna platforma do odtwarzania filmow od divx w *.avi przez x264 w *.mkv az do h264 w applowych *.mov... Totalnie rozwalilo mnie kiedy podpialem projektor full hd do mojego mbp i puscilem kilka trailerow filmowych 1080p sciagnietych ze strony appla... Zaden program nie byl w stanie odtworzyc plynnie filmu full hd, a sprawdzalem QT, pym, movietime, vlc i kilka innych programow... Zwykle filmy xvid puszczone pod windowsem sa ladnie wygladzane i chodza slicznie z napisami w byle programie(ktorych jest taka masa ze ciezko to zliczyc)... W OS X jest dokladnie odwrotnie :) Najpopularniejszy format napisow *.txt, ale i *.sub sa lykane przez programy, ktorych na lekarstwo z tym ze filmy to najczesciej piekny pokaz kompresji stratnej divx/xvid w postaci prostokatow, a same napisy wygladaja jakby na sile powiekszac czcionke 8 do rozmiarow 30 bez jakiego kolwiek wygladzania... Kiedys myslalem ze po zakupie MBP bede mogl pozbyc sie peceta, a jednak puszka musiala zostac i dziala wysmienicie jako maszynka do wszelakich gier i odtwarzania filmow, niestety core2 duo 2,4Ghz + GF8600GT w MBP nie wystarcza do plynnego odtwarzania filmow 1080p... Tylko dlaczego?

#12 faj3r

faj3r
  • 270 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 01:10

wiem, odkopuję starszy temat, ale poszukuję jakiegoś programu do edycji napisów na Mac'a - czy znacie może jakiś?

#13 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 stycznia 2009 - 12:35

Gdybyś tak jeszcze przeczytał od początku to co odkopałeś, to już byś miał odpowiedź ;) Hint: post nr 2

#14 faj3r

faj3r
  • 270 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 13:01

wyobraź sobie, że przeczytałem - ale sytuacja w przeciągu roku mogła się zmienić

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych