Czekam na krótką relację 
Po kilku tygodniach zabawy:
Na moje potrzeby - excel, stonki w joomli i wordpress, w miarę zaawansowany FCPX (narazie tylko w Full HD, sporo animacji, napisów i przejść) jest super. Nie odczuwam braku 16GB RAM, czasem zamuli ale ponieważ wcześniej pracowałem na 2 rdzeniowym Macbook Pro 13 z 2012 roku to nie odczuwam dyskomfortu.
Jedno co mnie martwi. Kupiłem za 700PLN Magic Keyboard 2 i za 400PLN Magic Mouse 2 i jestem bardzo zawiedziony. Ok, nie sprawdziłem w necie kilku opcji, moja wina ale czasem człowiek nawet nie spodziewa się co może nie działać 
Otóż: mam 2 kompy, Mac Mini i zwykły PC. Pracuję na nich na zmianę i przełączanie sie z myszką i klawiaturą bluetooth to jakiś koszmar. Myślałem, że jak wyłączam jednego kompa i włączam drugiego to działa to sprawnie, a tu doopa. Trzeba rozłączyć myszkę i klawiaturę w jednym i sparować z drugim. Bida z nędzą. Mogłem kupić klawiaturę Logitecha, która łączy sie bezproblemowo z 2 kompami. Aha, no i jeszcze słabo działa przewijanie "środkowym kółkiem" myszki w Windows 10. Dlatego, tak przy okazji, jak ktoś chce nabyć 2 tygodniowy zestaw Appla (klawiatura pełna z numeryczną i myszka) to jest okazja 
Użytkownik kostek edytował ten post 06 maja 2020 - 09:26