Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s - jaki zamiennik mocno zużytej baterii?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zielonyyy

Zielonyyy
  • 5 postów

Napisano 04 marca 2020 - 21:28

Witam,

Posiadam w ciągłym użytkowaniu iPhone'a 5s, który ma mocno wyeksploatowaną baterie co skutkuje tym, że odłączony od ładowarki z 100% naładowania potrafi wytrzymać ok. 2  godziny przeglądania internetu przy włączonej sieci komórkowej. Z racji tego, że w autoryzowanym serwisie wymiana baterii kosztuje przynajmniej 300 zł, chciałbym wymienić ją na własną rękę. Pojawia się problem jeśli chodzi o jakość zmienników, bo o dostępności prawdziwych oryginałów poza autoryzowanym serwisie raczej nie ma co mówić. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenie jeśli chodzi o zamienniki warte zakupu? Mógłbym skorzystać z wymiany w jakimś nieautoryzowanym serwisie, ale też nigdy nie wiadomo jaki będzie tego efekt. Dodatkowo chciałbym spytać czy tak zużyta bateria (screen z Battery Life poniżej) może nagle spuchnąć albo uszkodzić telefon w inny sposób?

2147722.png

#2 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 05 marca 2020 - 08:00

Witam,Z racji tego, że w autoryzowanym serwisie wymiana baterii kosztuje przynajmniej 300 zł, chciałbym wymienić ją na własną rękę.

Odnośnie zmiennika nie podpowiem, chciałbym jednak tylko napisać, że wymiana baterii w serwisie autoryzowanym kosztuje 199 złotych. Na przykład u nas.

A odnośnie puchnięcia baterii to raczej nie ma takiej obawy, one zazwyczaj puchną kiedy się zostawi rozładowany telefon na dłużej. Oryginalna bateria normalnie użytkowana nie powinna spuchnąć.

Użytkownik SERWIS.ME edytował ten post 05 marca 2020 - 08:02

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#3 fanbooy

fanbooy
  • 5 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 05 marca 2020 - 12:15

Rozumiem, że telefon już dawno po gwarancji? Szczerze to w obecnym czasie ja bym nie wymieniał baterii w Iphone 5s lecz zdecydowanie kupił już nowszy model. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 066 postów
Napisano 05 marca 2020 - 12:51

Rozumiem, że telefon już dawno po gwarancji? Szczerze to w obecnym czasie ja bym nie wymieniał baterii w Iphone 5s lecz zdecydowanie kupił już nowszy model. 

Niby tak, ale po co? Jak ktoś nie ma parcia na nowości, a 5S mu wystarcza, to zamiast wywalać niemałą kwotę na nowy telefon, może wydać 200 zł na nową baterię i dalej korzystać. Wymieniać warto, jeśli się zepsuje, albo uważa się, że to, co oferuje nowy model jest DLA MNIE przydatne.

• iSEe lubi to

#5 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 06 marca 2020 - 10:39

Wymiana baterii w iPhone 5s kosztuje u nas 119zł wiec szybciej to zrobisz na miejscu w serwisie niż sam w domu :) 

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#6 fanbooy

fanbooy
  • 5 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 10 marca 2020 - 11:10

Niby tak, ale po co? Jak ktoś nie ma parcia na nowości, a 5S mu wystarcza, to zamiast wywalać niemałą kwotę na nowy telefon, może wydać 200 zł na nową baterię i dalej korzystać. Wymieniać warto, jeśli się zepsuje, albo uważa się, że to, co oferuje nowy model jest DLA MNIE przydatne.

Oczywiście, że są osoby, które cały czas użytkują 5S. Sam jestem przykładem bo swoją piąteczkę użytkowałem ponad 2,5 roku ale Apple postarał się, żeby przestała płynnie działać i musiałem przesiąść się na nowszy model ;) 

#7 Gori77

Gori77
  • 37 postów

Napisano 10 marca 2020 - 11:30

Polecam greencell-a, w którymś z tematów już o tym pisałem. Wymieniłem w 2 6s-ach jakieś 6 miesięcy temu, oba trzymają jak należy. Na baterię jest gwarancja i przynajmniej nikt nie próbuje ci wmówić to to oryginał.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych