Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozłączanie rozmowy jeżeli w trakcie zadzwoni kolejna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 cac

cac
  • 54 postów

Napisano 10 lutego 2020 - 19:38

Aloha,

mam od pewnego czasu taki mały fakapik, otóż jeżeli z kimś rozmawiam i w tym czasie zadzwoni inna osoba, automatycznie pierwsze połączenie jest zrywane a telefon pokazuje że dzwoni ktoś inny i czy chcę odebrać. Najpierw myślałem że to przypadek, ale za 3-4 razem zacząłem obserwować baczniej. Jest o tyle dziwniej, że rozłączona osoba próbuje ponownie zadzwonić od razu i ona już słyszy sygnał zajętości, a ja normalnie dostaje esacza od operatora że ktoś dzwonił i się nie dodzwonił (czyli tak jak chcę żeby było). Problem pojawił sie jakiś miesiąc, może 2 temu. W netach nic nie znalazłem na ten temat, operator powiedział najpierw że to niemożliwe, a potem że na pewno mam włączone "nie przeszkadzać" - faktycznie mam, ale od 18, a to się dzieje centralnie w dzień (poza tym mam tą funkcję włączoną odkąd tylko zostało wprowadzone czyli pewnie z 4 telefony wstecz -  łącznie z tym wcześniej nigdy nie było problemu).

Tel to XS, operator Tmobile.

Spotkał się ktoś z takim cudem?

#2 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 10 lutego 2020 - 20:55

A na pewno masz aktywne połączenie oczekujące w usługach bo to są opcje operatora
Fallout ...war, war never changes...

#3 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 14 lutego 2020 - 19:16

Mam to samo, 11 Pro, też T-mobile. Aż wyłączyłem oczekiwanie na połączenie.

Wydaje mi się, że zaczęło się to od kiedy mam dual sim.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych