Dotyk w ekranie słabo reaguje przy krawędziach - iPhone 8+

Best Answer Piotrek Kwika , 19 February 2020 - 01:36
Bez szkła chodzi tak jak powinien. Tylko jakiekolwiek szkło to zmienia... co sądzicie o foli specjalnej ultra hd w media markt 60 zł bodajże, znajomy ma na zwykłym ip 8, no ale siostra która też ma 8 i ma szkło już chyba 3 jest git, oraz koleżanka ze szkłem ma ip 8+

Posted 10 February 2020 - 02:36
ponad miesiąc temu kupiłem ten telefon i od razu zauważyłem złe działanie. Telefon nowy, a dotyk coś szwankuje. Mianowicie jest to zwłaszcza zauważalne przy krawędziach, tymbardziej w okolicach klawiatury. Czasami po prostu tak jakby nie czuł telefon ze klikam, czasem trzeba mocniej czasem chwile odczekać. Telefon odesłałem na gwarancje, no i pare dni temu wrocil nowy. Chodził świetnie do póki nie założyłem szkła hartowanego. Gdy leży telefon na stole i chce coś tak pisać, nie czyta palca. Musze ze tak powiem trzymać go w dłoniach. Inni znajomi maja szkło i chodzi wszystko elegancko. Ja mam aktualnie naklejone firmy Wozinsky czy jakoś tak. Morał z tego taki, ze mam chodzić bez zabezpieczenia? Trochę mi szkoda zważając na cenę tego urządzenia
Posted 10 February 2020 - 09:50
Telefon nowy czy używany? Czy był wcześniej wymieniany wyświetlacz?
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Posted 10 February 2020 - 11:04
@up. No tak, po co tracić czas na przeczytanie posta, jak można od razu wkleić swoje ‚mondre’ dwa złote.
Posted 10 February 2020 - 16:20
Posted 11 February 2020 - 20:04
Posted 11 February 2020 - 21:18
A zanim założyłeś szkło to było ok? Może spróbuj zobaczyć, jak dotyk działa bez szkła (jeśli nie sprawdzałeś), a jeżeli jest ok, to może spróbuj z innym szkłem, nawet niedrogim?
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 11 February 2020 - 22:29
@ref
#protip: nie podbijamy. Następnym razem będzie ostrzeżenie. Dziękuję za poszanowanie zasad społeczności.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Posted 12 February 2020 - 10:42
Posted 12 February 2020 - 10:55
A nie możesz odkleić tego szkła i zobaczyć czy bez niego ekran działa poprawnie?
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Posted 19 February 2020 - 01:36 Best Answer
Bez szkła chodzi tak jak powinien. Tylko jakiekolwiek szkło to zmienia... co sądzicie o foli specjalnej ultra hd w media markt 60 zł bodajże, znajomy ma na zwykłym ip 8, no ale siostra która też ma 8 i ma szkło już chyba 3 jest git, oraz koleżanka ze szkłem ma ip 8+
Posted 25 February 2020 - 12:23
Skoro bez szkła panel dotykowy działa, temat uważam za wyjaśniony. Po opinie o foliach odsyłam do odnośnego działu: iPhone, iPod
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users