Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 8 Ekran połączenia przychodzącego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 rasdwaczy

rasdwaczy
  • 24 postów

Napisano 28 stycznia 2020 - 14:09

Cześć. Zauważyłem jakiś czas temu dziwną rzecz na swoim iphonie. Wydaje mi się że od aktualizacji do ios 13 podczas połączeń przychodzących (nie zawsze, działa to losowo), nawet jak telefon leży z zablokowanym ekranem, to w momencie połączenia i podświetlenia ekranu nie ma opcji "przesuń aby odebrać", tylko tak jakby ekran był odblokowany i mam do wyboru czerwoną słuchawkę odrzuć i zieloną odbierz. Nie dzieje się to zawsze i nie przy każdym kontakcie który dzwoni. Myślałem, że to jest problem z danym kontaktem, ale nawet jak dzwoni jedna osoba to czasem jest tak jak być powinno, a czasem nie.

Spotkał się ktoś może z czymś takim?

#2 cesiu111

cesiu111
  • 742 postów
  • SkądRz

Napisano 28 stycznia 2020 - 14:32

Taki ekran jest, jeżeli telefon nie jest zablokowany. Może masz ustawione, że telefon blokuje się po jakimś czasie od wygaszenia ekranu, a nie wraz z przyciśnięciem przycisku z boku urządzenia?

#3 rasdwaczy

rasdwaczy
  • 24 postów

Napisano 28 stycznia 2020 - 14:39

Taki ekran jest, jeżeli telefon nie jest zablokowany. Może masz ustawione, że telefon blokuje się po jakimś czasie od wygaszenia ekranu, a nie wraz z przyciśnięciem przycisku z boku urządzenia?

A gdzie to sprawdzić w ustawieniach? No i telefon czasem leży nie używany po kilkadziesiąt minut na biurku a połączenie i tak wygląda jakby był na odblokowanym ekranie, więc trochę dziwne.

#4 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 28 stycznia 2020 - 18:58

Mi się wydaje, że to jest jakiś błąd oprogramowania... Swoją drogą, też czasami mi się to pojawia. Ale to raczej nie przeszkadza :P.

Użytkownik Zireael edytował ten post 28 stycznia 2020 - 18:58

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#5 rasdwaczy

rasdwaczy
  • 24 postów

Napisano 28 stycznia 2020 - 20:10

Mi się wydaje, że to jest jakiś błąd oprogramowania... Swoją drogą, też czasami mi się to pojawia. Ale to raczej nie przeszkadza :P.

no właśnie też mi się wydawało że coś z iosem, bo wcześniej tego nie miałem, a nic w czasie wygaszania i blokowania ekranu nie zmieniałem. ale z kolei po drodze wyszło kilka łatek a problem nadal występował. dzisiaj wyszedł 13.3.1, może to coś naprawi ;d 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych