Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone a USB w samochodzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 lotons

lotons
  • 79 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 01:03

Witam, czy komuś udało się uruchomić opcję odtwarzania muzyki po podłączeniu iPhone do portu USB w samochodzie? W instrukcji mojego samochodu jest napisane, że jest możliwość podłączenia np. iPod'a za pomocą iAP(iPod Accessory Protocol), ale nie wiem jak to się ma do iPhone, na razie nie działa, wygląda to tak, bardzo szybko iPhone przechodzi z normalnego trybu w tryb ładowania i tak na zmianę przez jakiś czas, na wyświetlaczy napis "READING", po jakiś czasie wszystko się uspokaja a telefon się normalnie ładuję, z tym że radio w samochodzie pokazuję "USB EMPTY" Czy ktoś wie jak uruchomić iPhone w samochodzie? Czy jest może jakaś aplikacja, która wspomaga odtwarzanie w ten sposób? A może jakiś inny sposób?

#2 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 27 lutego 2008 - 08:11

Może zacznij od tego jaki masz samochód. Ogólnie iPhone zachowuje się inaczej niż inne iPod'y, nawet iPod Touch. Jutro też będę testował podobną funkcję w Kia Cee'd i sam się zastanawiam czy będzie działać.

#3 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 27 lutego 2008 - 09:24

ja mam radio pod ipoda i smiga jak ta lala :D podlaczam, pokazuje na telefonie ze accessory not supported i za chwile dziala jak ipod :D

#4 lotons

lotons
  • 79 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 10:04

Też sprawdzałem w Kia cee'd i jest taka reakcja jak pisałem, ładowanie spoko, muzyka po USB nie, dzisiaj jak znajdę kabel zobaczę czy pójdzie po AUX, raczej powinno.

#5 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 27 lutego 2008 - 10:28

Też sprawdzałem w Kia cee'd i jest taka reakcja jak pisałem, ładowanie spoko, muzyka po USB nie, dzisiaj jak znajdę kabel zobaczę czy pójdzie po AUX, raczej powinno.

Po aux pójdzie na pewno. W moim Fordzie Mondeo śmiga idealnie.

#6 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 27 lutego 2008 - 11:06

po aux mi elegancko dziala... nie ma zadnych problemow...

#7 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 27 lutego 2008 - 13:10

iPhone po USB nie zadziała gdyż nie ma tzw. "Disk mode" który jest dostępny w iPodach. Zostaje tylko wyjście słuchawkowe albo jakiś zestaw samochodowy w ogóle.

#8 brzoza18

brzoza18
  • 71 postów
  • SkądNysa/Wrocław

Napisano 27 lutego 2008 - 23:55

Już kiedyś pisałem o tym... ;) Sam posiadam radio w samochodzie (alpine 9885r) kupione specjalnie po Ipod oraz Iphone i musiałem dokupić specjalny kabel(KCE-422i) dokładnie taki http://www.sonogar12...produit_230.jpg
aby radio działało sobie razem z ipodem/Iphone. Teraz podczas słuchania muzy z iphone ładuje mi sie telefonik a ja ciesze sie muzyką. Oczywiście można z poziomu radia włączać swoje playlisty, słuchać poszczególnych albumów, artystów itp itd :] no i co najważniejsze jakość piosenek jest bardzo dobra. Dlatego nie polecam kupywać jakiś transmiterów pod ipody do radia samochodowego bo radyjka współpracujące z naszymi ipodami/iphonami są coraz tańsze ;))
tutaj kilka ofert z allegro Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro i nie piszcie mi ze te radia są drogie bo jeśli macie na ipoda albo iphone to nie wieże że na radio sie pieniądze nie znajdą ;P
pozdrawiam :)) i jak coś niejasne to pytać

#9 Mateo

Mateo
  • 119 postów
  • SkądKraków / Olkusz

Napisano 25 września 2008 - 16:13

Mam Alpine i wspomniany interfejs KCE-422i - niestety zarówno iPhone 3G jak i iPodem Nano (tym nowym 4G) nie chcą się ładować. Muzykę odtwarzają, niestety nie ładując się równocześnie. Dodam że do tej pory używany jako samochodowy player Nano 2G działał doskonale. Ma ktoś jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam,

#10 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 25 września 2008 - 17:59

Radio Clairon 2din wujscie USB iPod ready ;-) iPhone działa idalnie , sciaszanie w czasie polaczenia , dzwiek przy smsm-ie i sciszanie automatyczne ;-)

#11 mantee78

mantee78
  • 176 postów
  • SkądUK

Napisano 26 września 2008 - 16:38

Nie wszystkie radia majace wejscie USB obsluguja iPod'y. Ja mam w Scanii tez Clarion'a i choc po podlaczeniu iP pojawia sie na ekranie komunikat o niekompatybilnosci, to jednak iP przechodzi w tryb iPod i moge go bez problemu obslugiwac przyciskami radia. W Passacie podlaczam po aux i tez dziala swietnie. Tu dodatkowo mam wpiety mikrofon i w ten sposob moge prowadzic rozmowy z odsluchem w glosnikach samochodu.

#12 dariuszgryga

dariuszgryga
  • 1 postów

Napisano 23 października 2008 - 14:57

Ja mam problem...może ktoś pomoże...mam radio alpine 9880r ...podłączenie z ipodem nano miałem bez kłopotu, ale z iphonem nie chce mi się lączyć...co robić?

#13 rolex83

rolex83
  • 237 postów

Napisano 25 października 2008 - 16:54

Witam. Mam taka wizję używania iPhone w samochodzie. Telefon w uchwycie w pozycji horyzontalnej podłączony do systemu car audio. Sterujemy odtwarzaniem przy pomocy dotykowego ekranu iphone'a. Jak potrzebujemy to przełączamy na navi. I teraz moje wątpliwości: 1) Odtwarzaczem w tej konfiguracji jest telefon, więc kiedy ktoś dzwoni to się automatycznie ścisza? 2) Mogę mieć słuchawkę bluefoot :lol: w uchu i odebrać połączenie (wcześniej muza była TYLKO na głośnikach)? 3) Potrzeba do tego radia z obsługą iPOD (nie wszystkie takie współpracują z iPhonem podobno) czy wystarczy np. AUX lub coś innego? 4) Żeby Iphone się ładował radio musi mieć obsługę iPOD? 5) Jakie niezbyt drogie radia spełniają te wymagania?

#14 bol

bol
  • 5 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 21:29

Witam, Ja mam radio Alpine 9884r i przez kabelek kce-422i działa mi iphone ale nie ładuje telefonu. Jak widze kolega wyżej pisał, że ma Alpin 9885 czli model bliźniaczy i mu ładuje. Czy próbował ktoś może z moim modelem. Być może jest to uzależnione wersją softu iphona...?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych