Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 13.3 drenuje baterię na iPhone SE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Majk Ka

Majk Ka
  • 1 postów

Napisano 15 grudnia 2019 - 13:33

Cześć,

czy ktoś jeszcze zauważył wzmożone zużycie baterii podczas korzystania z telefonu po aktualizacji do iOS 13.3? Na standby wszystko w normie, ale podczas korzystania procenty znikają zdecydowanie za szybko. W ustawieniach -> bateria nic nie wskazuje, aby któraś aplikacja drenowała baterię. Ponadto wymieniłem baterię na nową oryginalną we wrześniu 2019 i jej kondycja wynosi 100%. To subiektywne odczucie ale 13.2.3 był zdecydowanie lepszy w tym względzie. Na iPadOS tez widzę pogorszenie czasu pracy na baterii i płynności działania/animacji po wgraniu 13.3 względem iOS 13.1. Ktoś również ma takie spostrzeżenia? Może jakoś sobie z tym poradziliście? Spodziewam się, że rozwiązaniem będzie ewentualnie kolejna aktualizacja. 

PS 13.2.3 na iPhone oraz iPadOS 13.1 aktualizowałem przez iTunes, natomiast 13.3 na obydwu urządzeniach przez OTA. Może to mieć znaczenie i wpływ na stan rzeczy? 

Pozdrawiam,

Majk

#2 fmc

fmc
  • 6 postów

Napisano 20 grudnia 2019 - 12:17

Cześć,

potwierdzam szybkie zużycie baterii po aktualizacji do 13.3, procenty maleją w oczach.

Nie wiem co jest, ale od jakiegoś czasu zauważyłem, że z każdą aktualizacją jest coraz gorzej w iOS. Dla przykładu zniknęła znakomita funkcja lupy powiększającej przy edytowaniu tekstu. Teraz jest jakiś kursor, który nie potrafi trafić tam gdzie powinien. Mam wrażenie, że Apple tak bardzo chce się upodobnić do Androida, że wszystkie autorskie rozwiązania dzięki którym był wyjątkowy, zostają żywcem pogrzebane.

Dobrego dnia,

Bodo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych