Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słaba bateria w iPhone 6S

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Player 01

Player 01
  • 187 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 21 November 2019 - 17:36

Drodzy Forumowicze mam drażniący problem z baterią w 6S, dlatego zastanawiam się nad jej wymianą w iSpocie. Telefon mam od nowości, kupiony we wrześniu 2016.

Napiszcie proszę czy warto skoro system pokazuje 80% sprawności baterii. Obecnie sytuacja wygląda tak, że mając poniżej 20% naładowania, każde korzystanie z telefonu jest jak obcowanie z bombą zegarową. Przykład z dzisiaj - 13% baterii, zrobiłem dwa zdjęcia i telefon wyłączył się samoczynnie.

Wiem, że nie jestem w tym odosobniony, stąd moje pytanie. Bo jeśli zysk będzie wynosił dodatkowe kilkanaście minut, to sorry, ale podziękuję. Nikt tego nie doceni przy sprzedaży.

Przyznam, że z tego powodu zainteresowałem się mocno nową 11ką, ale kurczę... ten telefon nie ma kompletnie nic czego brakowałoby mi w 6S (oprócz wyraźnie lepszego czasu pracy).

Edited by Player 01, 21 November 2019 - 17:37.

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 21 November 2019 - 17:59

Drodzy Forumowicze mam drażniący problem z baterią w 6S, dlatego zastanawiam się nad jej wymianą w iSpocie. Telefon mam od nowości, kupiony we wrześniu 2016.

Napiszcie proszę czy warto skoro system pokazuje 80% sprawności baterii. Obecnie sytuacja wygląda tak, że mając poniżej 20% naładowania, każde korzystanie z telefonu jest jak obcowanie z bombą zegarową. Przykład z dzisiaj - 13% baterii, zrobiłem dwa zdjęcia i telefon wyłączył się samoczynnie.

Wiem, że nie jestem w tym odosobniony, stąd moje pytanie. Bo jeśli zysk będzie wynosił dodatkowe kilkanaście minut, to sorry, ale podziękuję. Nikt tego nie doceni przy sprzedaży.

Przyznam, że z tego powodu zainteresowałem się mocno nową 11ką, ale kurczę... ten telefon nie ma kompletnie nic czego brakowałoby mi w 6S (oprócz wyraźnie lepszego czasu pracy).

Zobacz to, ale nie wiem czy się załapisz. 

https://support.appl...xpectedshutdown

Edited by krzysztofsds, 21 November 2019 - 17:59.

#3 Player 01

Player 01
  • 187 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 21 November 2019 - 18:08

Zaraz sprawdzę. Właśnie jestem w trakcie aktualizacji telefonu. :-)

W ogóle jak działają polskie autoryzowane serwisy? Chodzi mi o to czy nie ma się do czynienia z partaczami. Może dla niektórych to niewiarygodne, ale mój 3-latek to igiełka - zero śladów używania, no może poza mikroryskami przy złączu lightning. Nie chciałbym żeby ktoś to zepsuł. ;-)

Edited by Player 01, 21 November 2019 - 18:09.

#4 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 21 November 2019 - 18:14

Zaraz sprawdzę. Właśnie jestem w trakcie aktualizacji telefonu. :-)

W ogóle jak działają polskie autoryzowane serwisy? Chodzi mi o to czy nie ma się do czynienia z partaczami. Może dla niektórych to niewiarygodne, ale mój 3-latek to igiełka - zero śladów używania, no może poza mikroryskami przy złączu lightning. Nie chciałbym żeby ktoś to zepsuł. ;-)

Się nie boi. Robią zdjęcia przed naprawą. Wyślij do np do Serwis.Me w Krakowie. Bardzo dobry. 

#5 Player 01

Player 01
  • 187 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 21 November 2019 - 18:22

Niestety nie łapię się. ;-( Ale sam koszt też nie jest jakiś kosmiczny - 229 zł. w iSpot.

#6 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 21 November 2019 - 18:25

Niestety nie łapię się. ;-( Ale sam koszt też nie jest jakiś kosmiczny - 229 zł. w iSpot.

w idream masz za 199 zł

#7 Player 01

Player 01
  • 187 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 21 November 2019 - 19:18

O widzisz. ;-) Chyba się zdecyduję. Gorzej raczej nie będzie.

#8 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1006 posts

Posted 22 November 2019 - 09:58

U nas też wymiana kosztuje 199 złotych. Na ogromne wydłużenie czasu pracy nie licz, bo ogólnie czas pracy na baterii nie był mocną stroną iPhona 6S. Ale na nowej baterii przynajmniej nie będzie się wyłączał.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#9 Migotka

Migotka
  • 30 posts

Posted 23 November 2019 - 00:01

Zdecydowanie warto wymienić baterię, jak wyżej napisali, nie będzie dużo lepiej, ale zyskasz stabilność :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users