Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone XS przesterowanie i dziwne dźwięki podczas rozmów telefonicznych

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 villovsky

villovsky
  • 13 posts

Posted 21 November 2019 - 11:36

Witajcie! iPhine XS kupiony w czerwcu od samego początku mam może nie znaczący ale irytujący problem - podczas rozmów gdy ustawię głośność w okolice połowy i wyżej, głos rozmówcy wydaje się przesterowany, tak jakby głośniczek w słuchawce miał za małą moc do mocy sygnału, który dostaje. Słuchać lekkie "trzeszczenie" lub jakkolwiek inaczej nazwiemy ten dźwięk. Ta sama karta SIM na iphone 6s i takiego efektu nie ma więc obstawiam wine telefonu.

Drugi problem - HIT. Może ktoś tutaj coś wymyśli bo mi się kończą pomysły a w ispocie i na infolinii cortlandu wyobrażam co sobie myśleli jak mnie słuchali...

OTÓŻ: podczas rozmowy pomijając opisane wyżej trzeszczenie, czasami słyszę dźwięk przypominający klikanie, lub bardziej lekkie stukanie podobne do dźwięku jaki wydaje igła stukająca o szkło. Ma to miejsce gdy lekko dociskam telefon do ucha, tak jakby coś w środku przeskakiwało?

I teraz najlepsze. Dzieje się to tylko trzymając telefon przy lewym uchu, pod kątem ok. 45* czyli typowo jak przy rozmowie. Przy prawym uchu, czyli 45* ale w druga stronę tego dźwięku nie ma. Uprzedzam pytanie o moje uszy... dałem telefon żonie i też to słyszy przy lewym uchu a przy prawym nie. Jak jest odpowiednio cicho to nawet jesteśmy w stanie z bliska usłyszeć to stukanie gdy telefon dociska do ucha druga osoba.

Drugim iphonem aplikacją dyktafon udało się nawet to stukanie nagrać, słuchać je w tle "szumu" nagrania, przy maksymalnej głośności, ale słychać. Mogę później wrzucić jako załącznik.

Kolejna zagadka to to, że efekt znika gdy zdejmę etui.... (3mk satin case). Ze zdjętym etui to stuknięcie udało mi się tylko raz usłyszeć i nie jestem pewien czy to już nie zadziałała sugestia.

Etui dobrze przylega, ale nie jest jakieś ciasne.

Mam głupia teorię, że coś w telefonie podczas rozmów lata delikatnie w słuchawce i luz powstaje tylko w jedną stronę, więc gdy przechylę telefon to luźny element już się nie porusza i dlatego przy prawym uchu efektu nie ma.

Niestety w ispocie czy cortlandzie jest za głośno, żeby to komuś zaprezentować na żywo, a ja sam nie jestem w stanie opisać problemu lepiej niż powyżej....

Czekam na Wasze teorie, nawet te najbardziej szalone...

Pozdrawiam!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users