Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhonie 7 szufladka SIM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maro97

Maro97
  • 1 postów

Napisano 06 listopada 2019 - 15:54

Witam
Zauważyłem ostatnio, że szufladka na kartę SIM nie jest idealnie równa z telefonem a minimalnie odstaje, (jest to minimalne), szczególnie z prawej strony, bliżej przycisku włączania, jest to wyczuwalne pod palcem. Próbowałem ją docisnąć palcem, ale po chwili jakby odbija się i wraca :( Natomiast druga strona tacki (tam gdzie jest dziurka) nie odbija się i nie odstaje, mam teorie ze to odbijanie jest spowodowane gumową uszczelka która ma tacka SIM, czy to normalne? Dodam ze karta SIM działa normalnie, jest zasięg, internet i można rozmawiać.

#2 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 06 listopada 2019 - 21:45

Spróbuj wyciągnąć i włożyć tą szufladkę jeszcze raz. Może akurat tym razem będzie dobrze :).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#3 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 listopada 2019 - 08:14

Nie pamiętam czy miałem ten problem w IP7, ale podwijała się jednostronnie uszczelka tacki SIM, podjechałem do Cortland w Katowicach i od ręki podmienili uszczelkę, która załatwiła problem.

#4 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 07 listopada 2019 - 08:21

Tak, w siódemkach uszczelka się rozciąga a potem podwija przy zamykaniu i szufladka odstaje. Możesz na próbę zdjąć uszczelkę i sprawdzić czy bez niej szufladka zasunie się do końca. Jeśli tak to trzeba wymienić uszczelkę.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych