Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone XS czy 11

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
50 odpowiedzi w tym temacie

#26 bartooo

bartooo
  • 38 post贸w

Napisano 26 lutego 2020 - 14:16

No w艂a艣nie mi tak 艣rednio le偶y w d艂oni ten 11. Dok艂adnie taki mi si臋 wydaje jak piszesz.
Maniakiem zdj臋ciowym nie jestem. Ze zdj臋膰 z obecnego Samsunga galaxy s8 jestem zadowolony i jak xs ma ten sam poziom to w zupe艂no艣ci mi wystarczy.
Wielko艣ciowo jest w艂a艣nie s8 zbli偶one z xs i do takiego rozmiaru jestem przyzwyczajony. 

#27 MC_

MC_
  • 6聽998 post贸w

Napisano 26 lutego 2020 - 14:21

To si臋 nie zastanawiaj i bierz Xs.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#28 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 post贸w
  • Sk膮dZag艂臋bie D膮browskie

Napisano 26 lutego 2020 - 14:59

Zw艂aszcza, 偶e teraz czarny poni偶ej 3000 z艂 a wersje silver i gold 3099 z艂. 

11stka jest jaka艣 taka kobieca, du偶o jaskrawych kolor贸w do wyboru. W ka偶dym razie 偶ona jest zadowolona, bo ma dobry aparat a ekran dla niej jest wystarczaj膮cy. 

Ja jak chce szybko skorzysta膰 z kompa bior膮c jej Mb Air a nie pracuj膮c na swoim Pro jestem zirytowany ekranem . Tak samo mia艂em w艂asnie mi臋dzy 11'stk膮 a swoim dawnym X. Zawsze jest co艣 za co艣 za i przeciw. 

Bierz 艣mia艂o XS'a b臋dziesz Pan zadowolony. 

Iphone Xs 64 Gb , Iphone 11 64 GB, MacBook air 13', MacBook PRO 13"   :D 

#29 woojtekn

woojtekn
  • 96 post贸w
  • Sk膮dSosnowiec

Napisano 27 lutego 2020 - 12:38

Kto ceni sobie d艂ugi czas pracy na baterii, zale偶y na zdj臋ciach i genialnym wideo to si臋gnie po 11 bez wahania. 

• 5b46927ee6 i kalvin lubi膮 to

#30 bartooo

bartooo
  • 38 post贸w

Napisano 28 lutego 2020 - 17:55

Zdecydowa艂em si臋 jednak na xs.
Mam nadziej臋 偶e b臋de zadowolony z zakupu.
Dzi臋ki wszystkim za posty.

#31 Gregorian

Gregorian
  • 3 post贸w

Napisano 05 marca 2020 - 16:53

Ja mam podobny dylemat. Nie mog臋 s贸w zdecydowa膰. By艂em w sklepie i z por贸wnania samych wy艣wietlaczy r贸偶nicy nie widz臋 za bardzo. Zdj臋cia robi臋 okazjonalnie, ale za to du偶o ogl膮dam film贸w na YT czy sportu na Eleven. Rozmiar mi nie przeszkadza w zasadzie a kt贸ry by to nie by艂 model to i tak poleci w etui.
Pytanie, czy opr贸cz aparatu i baterii 11 jest jako艣 znacz膮co szybsza i czy b臋dzie mia艂o znaczenie w codziennym u偶ytkowaniu. My艣la艂em nawet o XS MAX ale chyba za du偶y. Aha, czy XS te偶 ma 4GB RAM? Czy na tym samym oprogramowaniu maj膮 te same funkcje i wydajno艣膰?
Kto艣 powiedzia艂, 偶e Apple wycofa艂o XS z dystrybucji. Nie b臋d膮 go wspiera膰?

W zasadzie co z tym ekranem bo ja r贸偶nicy w rozdzielczo艣ci za bardzo nie widz臋?

#32 Regiss

Regiss
  • 3聽006 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 05 marca 2020 - 17:19

Wycofa艂o go z dystrybucji, 偶eby nie wp艂ywa艂 negatywnie na sprzeda偶 11 i 11 pro. Zawsze tak robi膮. Z X i XS by艂o tak samo. Oczywi艣cie 偶e b臋dzie wspierany dobre 3-4 lata na pewno. Funkcje maj膮 te same, nic nie zyskasz w 11 systemowo. Jak nie widzisz r贸偶nicy mi臋dzy OLED a LCD? Odpal film w ciemnym pomieszczeniu i zobaczysz jak wygl膮daj膮 czernie na LCD a OLED. Niebo, a ziemia. Wi臋kszy kontrast, bardziej nasycone i 偶ywe kolory. No i wy偶sza rozdzielczo艣膰 i wsparcie 3dtouch, kt贸rego nie ma w 11. Nie m贸wi臋 偶e LCD z 11 jest z艂y, bo jest bardzo dobry, ale do OLEDA si臋 nie umywa. Ja te偶 ostatnio kupi艂em XS, 11 nawet nie bra艂em pod uwag臋. W艂a艣nie przez ekran, do tego przez rozmiar i wag臋. 11 w etui i dobrym szk艂em na ekranie to ju偶 waga ci臋偶ka. A nie lubi臋 nosi膰 ceg艂y w kieszeni.

U偶ytkownik Regiss edytowa艂 ten post 05 marca 2020 - 17:21

iPhone 15 Pro

#33 Gregorian

Gregorian
  • 3 post贸w

Napisano 05 marca 2020 - 17:51

@Reggis
To co Ty robisz na telefonie, 偶e nie potrzebujesz wi臋kszego ekranu?
Mo偶e masz inny sprz臋t. Ja nie posiadam. Wiem, 偶e 11 jest wi臋kszy ale czy technologicznie to przeskok w stosunku do XS?
A co z bateri膮, nie brakuje ci pr膮du w ci膮gu dnia?
Klawiatura w 11 jest chyba wi臋ksza ni偶 w XS. Jak z komfortem pisania? Ja du偶o pisz臋 na telefonie i obawiam si臋, 偶e w XS nie trafie w to co chc臋. Masakra jaka艣 z tym Apple, ale si臋 porobi艂o. Jakby mie by艂o XR i 11 to wyb贸r by艂by prostszy.

#34 Regiss

Regiss
  • 3聽006 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 05 marca 2020 - 18:05

Telefon to telefon, g艂贸wnie gadam i co艣 tam czytam w czasie wolnym, iMessage itp. W domu mam tablet do YouTube, Netflixa itd. Baterii na koniec dnia mi zostaje ok.30-50% w zale偶no艣ci od dnia, wi臋c na spokojnie starcza. 11 to 偶aden przeskok technologiczny. Troch臋 lepszy procek, aparat no i bateria. Ale du偶o gorszy je偶eli chodzi o ekran i kompaktowo艣膰. Klawiatur臋 b臋dziesz mia艂 niemal identyczn膮, to b臋d膮 r贸偶nice niezauwa偶alne. Jak chcesz u偶ywa膰 do wszystkiego, film贸w, YouTube, mecz贸w to mo偶e rzeczywisto艣cie bierz co艣 z najlepsz膮 bateri膮. Czyli 11 pro max :-p

iPhone 15 Pro

#35 bartooo

bartooo
  • 38 post贸w

Napisano 06 marca 2020 - 07:09

Sugerowa膰 tym ile komu zostaje baterii to za bardzo nie ma co, bo jednak ka偶dy inaczej u偶ytkuje telefon. Jam mam xs od tygodnia i na bateri臋 nie narzekam. Ko艂o 22 zawsze mam te 20-30 % (ale film贸w i youtuba na nim nie ogl膮dam)
Du偶o na nim pisz臋 i robi si臋 to komfortowo, nie ma problemu z trafieniem w poszczeg贸lne litery.
Ja finalnie zdecydowa艂em si臋 na xs bo podoba艂 mi si臋 bardziej wizualnie ni偶 11. Ramki w 11 jako艣 mi nie podesz艂y a sam telefon sprawia艂 wra偶enie klocka.

#36 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dwarszawa

Napisano 06 marca 2020 - 10:36

iPhone 11 lepszy, ale mo偶liwe, 偶e Xs bedzie mniej traci艂 na warto艣ci poniewa偶 b臋dzie unikatowy, bo ju偶 wycofany z produkcji.

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wroc艂aw

Wroc艂aw, Ko艣ciuszki 65

#37 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 post贸w

Napisano 08 marca 2020 - 20:38

Oczywi艣cie, 11 ma lepszy procek, baterie i aparat. Wygl膮d i ekran dla mnie wypad艂 艣rednio natomiast 偶ona jest zadowolona, bo ma dobry aparat i 艂adny kolor telefonu.

Je偶eli mia艂bym du偶o ogl膮da膰 film贸w na telefonie i zale偶a艂oby mi na baterii to mo偶liwe, 偶e ta 11 by mnie przekona艂a. Jednak bra艂bym pod uwag臋 wtedy tez XS Max.

Ja wybra艂em Xs bo na co mi dwie 11 w domu a przyzwyczajony by艂em do gabaryt贸w i wykonania X.

Chyba, ze cena nie gra roli to bierz 11 Pro 鈽猴笍
  • 5b46927ee6 lubi to

#38 douglas

douglas
  • 613 post贸w

Napisano 09 marca 2020 - 09:56

Opr贸cz tego wszystkiego 11 ma wi臋kszy obszar roboczy, tzn. wi臋cej tre艣ci mie艣ci si臋 na ekranie - tyle samo co w modelach Max (XS lub 11): https://www.spidersw...-interfejs.html

#39 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dwarszawa

Napisano 09 marca 2020 - 10:25

Telefon nie jest do ogl膮dania film贸w :) 

• Aastelix lubi to

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wroc艂aw

Wroc艂aw, Ko艣ciuszki 65

#40 MC_

MC_
  • 6聽998 post贸w

Napisano 09 marca 2020 - 10:29

No dobra. Kolejny raz zaistnieli艣cie w temacie. G艂upio, ale zaistnieli艣cie. 

• 5b46927ee6 lubi to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#41 Aastelix

Aastelix
  • 1聽528 post贸w
  • Sk膮dPodbeskidzie

Napisano 09 marca 2020 - 16:50

Telefon cz臋sto jest do ogl膮dania film贸w, albo inaczej, cz臋sto transmisji kt贸rych w danym momencie nie mo偶na zobaczy膰 na wi臋kszym ekranie. Np. Mecze pi艂ki no偶nej, skoki narciarskie lub inne wydarzenia live. Kiedy艣 wybiera艂o si臋 telefon g艂贸wnie pod wzgl臋dem nie wiadomo czego. A teraz wybiera si臋 pod wzgl臋dem tego ile tre艣ci pomie艣ci wy艣wietlacz i czy jego modu艂y komunikacyjne pozwol膮 na konsumpcj臋 wybranej przez siebie tre艣ci.

A jeszcze w temacie, XS czy 11, to zdecydowanie 11. Ja kupi艂em znowu XS ale dlatego, 偶e w RTV mieli ostatni膮 sztuk臋 na miejscu i zrobili mi tak膮 cen臋, 偶e r贸偶nica do 11 wysz艂a ponad 800z艂. Wybra艂em ta艅sze i gorsze.
A tak na marginesie, to osobi艣cie widzia艂em j膮艂 pracownicy tego sklepu codziennie zmieniali cen贸wki na coraz wy偶sze ceny. Takie mieli wytyczne, osobno zaczyna brakowa膰 towaru ze wschodu, wiadomo dlaczego.
Kilk produkt贸w na promocje a reszta fik do g贸ry!

iPhone 11

#42 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 post贸w

Napisano 09 marca 2020 - 16:56

Ja mia艂em w pi膮tek ma艂a awarie i musia艂em, tzn. nie musia艂em, ale chcia艂em kupi膰 co艣 nowego. Nie by艂em gotowy na spory wydatek, wiec z g贸ry 11 pro wykluczylem i pojecha艂em po zwyk艂a 11. W mi臋dzy czasie pojawi艂a si臋 opcja prawie nowego XS maxa za prawie 1000zl taniej w stosunku do 11. D艂ugo si臋 nie zastanawia艂em i wzi膮艂em XS. Uwa偶am, ze za ta cen臋 s艂uszny wyb贸r i nie widzia艂em sensu dop艂aty.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#43 Aastelix

Aastelix
  • 1聽528 post贸w
  • Sk膮dPodbeskidzie

Napisano 09 marca 2020 - 17:02

Je艣li chodzi o MAX to inna sprawa. Te偶 bym wola艂 偶e wzgl臋du na ekran. Ale ma艂y XS jest moim zdaniem nieco gorszy od 11.

iPhone 11

#44 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 post贸w

Napisano 09 marca 2020 - 18:32

Ale ma艂y XS jest moim zdaniem nieco gorszy od 11.

Zgodz臋 si臋, 偶e parametrami mo偶e by膰 gorszy (pomijam technologi臋 ekran贸w) ale jako艣ci膮 wykonania jest zupe艂nie odwrotnie, przynajmniej dla mnie. 

Tylu, ilu Nas drodzy u偶ytkownicy, tyle samo opinii za 11 jak i XS. 

Zgodz臋 si臋 z Tob膮 , na 11 z pewnej super sieci kom贸rkowej czeka艂em 3 tygodnie, wiadomo sk膮d jest sprowadzany sprz臋t i gdyby nie m贸j znajomy, mia艂em marne szanse na dostanie tego modelu. W sklepach b臋dzie to samo i ceny zapewne p贸jd膮 do g贸ry. Trzy tygodnie temu kupi艂em XS 64 Gb golda dzi艣 w sklepie nie ma 偶adnej wersji kolorystycznej poni偶ej 256 Gb 

U偶ytkownik ZielakDG edytowa艂 ten post 09 marca 2020 - 18:37

#45 dobrakawa

dobrakawa
  • 875 post贸w

Napisano 11 marca 2020 - 17:14

Ja osobi艣cie jestem zdecydowany na XS. Mniejsze ramki no i chcia艂bym zobaczy膰 ten OLED w telefonie. W Orange wo艂aj膮 179,90 na 20 rat, ale za 2 tygodnie mija mi rok od podpisania umowy, to by膰 mo偶e troch臋 taniej w ratach b臋dzie.

P.S. Jak kto艣 ma konto w Orange ponad rok, to sprawd藕cie na stronie ile wo艂aj膮 za iPhone'a XS 64GB w ratach bez abonamentu.

U偶ytkownik dobrakawa edytowa艂 ten post 11 marca 2020 - 17:59

Pro M4, 17

#46 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 post贸w

Napisano 11 marca 2020 - 20:30

Zawsze wyjdzie wi臋cej w sieciach ni偶 w sklepie, je偶eli masz mo偶liwo艣膰 rataln膮 poszukaj co艣 w sieci贸wkach na 0%. 

Je偶eli jeste艣 w stanie p艂aci膰 kwot臋 kt贸ra napisa艂e艣 sp艂acisz go wcze艣niej.

np: 2999/179,90 = ok 17 miesi臋cy 

zawsze przy racie mo偶na zaokr膮gli膰 kwot臋 do 200 czy tam ponad, co skraca okres ratalny a to daje wi臋kszy komfort jakby nie patrze膰 :P nie wiem jak w Orange to wyglada bo ostatni raz mialem z ta sieci膮 do czynienia jak wysy艂a艂o si臋 kod na 600 sms za chyba 6 zl :D

#47 dobrakawa

dobrakawa
  • 875 post贸w

Napisano 11 marca 2020 - 23:01

Zawsze wyjdzie wi臋cej w sieciach ni偶 w sklepie, je偶eli masz mo偶liwo艣膰 rataln膮 poszukaj co艣 w sieci贸wkach na 0%. 

Je偶eli jeste艣 w stanie p艂aci膰 kwot臋 kt贸ra napisa艂e艣 sp艂acisz go wcze艣niej.

To bym chyba musia艂 trafi膰 na wyrobione plany w sklepie, albo trzyma膰 telefon w r臋ce i udawa膰 tajemniczego klienta, kt贸ry by艂by bardzo zadowolony "gdyby da艂o rad臋 na 0%" ;) ;) ;), 偶eby dosta膰 raty 0% bez ubezpieczenia i innych g贸wienek wciskanych w umowach ;)

Pro M4, 17

#48 bartooo

bartooo
  • 38 post贸w

Napisano 12 marca 2020 - 08:04

Ja jak kupowa艂em dwa tygodnie temu xs na raty 0% w rtv. Ka偶da rata miesi臋czna zosta艂a powi臋kszona o 20 z艂 ubezpieczenia ale jest mo偶liwo艣膰 zwrotu gdy sp艂aci si臋 kredyt wcze艣niej.
A co do telefonu to jestem bardzo zadowolony 偶e zdecydowa艂em si臋 na xs

#49 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 post贸w

Napisano 12 marca 2020 - 09:00

Bior膮c online nie trzeba p艂aci膰 zadnego ubezpieczenia. Istnieje jeszcze opcja Allegro. W Orange niestety maj膮c abonament moga jedynie uci膮膰 5zl z tego co jest na stronie, ale tez to nie regu艂a.
Z samego XS tez jestem zadowolony. Idealny telefon na ci臋偶kie czasy.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#50 Ernest05

Ernest05
  • 829 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 12 marca 2020 - 10:38

Mia艂em oba, w skr贸cie plusy 11 wzgl臋dem xs to aparat i bateria, w drug膮 stron臋 to wy艣wietlacz (nie mam na my艣li rozdzielczo艣ci tylko wol臋 kolory OLED'owe) i bardziej premium wykonanie. Reszta to samo dla mnie.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych