Cześć,
po aktualizacji w Narzędziach dyskowych w Kontener disk1 pojawiły się dwie pozycje:
- Macintosh HD
- Macintosh HD - dane
z czym to się je? jako, że mam dysk 128gb cenne jest dla mnie każde miejsce
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 18 października 2019 - 17:07
Cześć,
po aktualizacji w Narzędziach dyskowych w Kontener disk1 pojawiły się dwie pozycje:
- Macintosh HD
- Macintosh HD - dane
z czym to się je? jako, że mam dysk 128gb cenne jest dla mnie każde miejsce
Napisano 18 października 2019 - 18:35
https://support.appl...n-euro/HT210650
Nie ma to nic wspólnego z odejmowaniem lub dodawaniem miejsca. Tak jak miałeś 128 GB, tak będziesz je miał.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 07 listopada 2019 - 13:04
Właśnie jestem po przywróceniu kopii zapasowej i miałem Macintosh HD-dane i Macintosh HS dane 2 po ponownym formacie zostały Macintosh HD i Macintossh Hd dane
jak rozumiem tak już musi zostać bo to ma być niby dodatkowe zabezpieczenie ale nie wiem w czym ono ma pomagać wszedłem przez przypadek w jakieś zdjęcie i dostałem jakimś adwerem więc pomyślałem że nie będę go szukać i wyrzucać skoro mogę przywrócić kopie zapasową z wczoraj:D i teraz w czym taki dodatkowy wolumin ma pomagać? przecież jak ktoś się postara i znajdzie wirusa na maca to on i tak się zainstaluje.........
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 08 listopada 2019 - 00:24
sprobuje na dniach czysta reinstalacje, dam znac czy zniknie czy nie (mam zamiar sformatowac kontener)
Napisano 09 listopada 2019 - 17:08
Ale czytasz w ogóle odpowiedzi na zadane pytanie? Nic nie zniknie. Catalina tak będzie miała i już. Wszystko jest w podanym linku.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych