Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMessages w ios13 problem z wysyłaniem wiadomości w przypadku dwóch numerów w kontakcie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Policjant

Policjant
  • 101 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2019 - 19:13

Zauważyłem dziwną przypadłość z wysyłaniem i odbieraniem wiadomości.

Mam kontakt i do niego są przypisane dwa numery telefonów. Jeden numer przypisany jest do iPhona ( więc iMessages ), drugi numer przypisany jest do telefonu innego (wiec sms ).

Jak wysyłam iMessages to wszystko działa ok, natomiast jak otrzymam sms z drugiego numeru to jak ponownie chce wysłać wiadomość tekstową to już tylko smsy idą. Dopiero jak kontakt wyśle wiadomość z iPhona to jest możliwośc wysyłania iMessages. Cała rozmowa jest pod jednym kontaktem i problem jest później z wysłaniem iMessages. Trzeba usuwać całą konwersacje. Co zrobić aby cały czas można było wysyłać iMessage. 

Zaznaczę, że mam ustawiony w kontakcie numer domyślny jako ten do iPhona.

Może teraz tytuł wątku będzie ok :P

Iphone 12 Pro, Iphone 12, Ipad 5 generation, Ipad 7 generation, ​AW4, AWSE, PC, Macbook Pro 2019 16, ATV 4k

#2 iLuk45z

iLuk45z
  • 619 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 14 października 2019 - 21:13

Możesz np rozdzielić nazwę kontaktu na dwa różne. iMessage będzie Imię iP a SMS będzie Imię . Innego sposobu raczej nie widzę.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium-> iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue

#3 Policjant

Policjant
  • 101 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2019 - 09:06

To nie wchodzi w grę :) Przed 13 nie miałem takiej sytuacji. Był tak, że sms miały inna historię a iM inną. Trochę to komplikuje, ale znalazłem rozwiązanie. Od razu po otrzymaniu takiego sms można go usunąć i ponownie można wysłać iM.

Iphone 12 Pro, Iphone 12, Ipad 5 generation, Ipad 7 generation, ​AW4, AWSE, PC, Macbook Pro 2019 16, ATV 4k

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych