Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodzone gniazdo lightning, synchronizacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 03 października 2019 - 16:10

Witam,

Podejrzewam uszkodzone gniazdo w moim iphonie i nie wiem co z tym zrobić. Mianowicie po pewnym czasie uszkadzają mi się kable lightning, po pewnym czasie, jeden z pinów robi się czarny, inny niż pozostałe.

Oraz mam problem z zrywaniem filmów z iphona, komputer wykrywa telefon, zaczynam zgrywać filmiki i po pewnym czasie zgrywanie się przerywa, czasem uda mi się zgrać, a czasem muszę zacząć od nowa.

Czy uszkodzone gniazdo mogę naprawiać w ramach gwarancji?

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 03 października 2019 - 16:12

Nawet nie można ale trzeba oddać do serwisu.

iPhone 15 Pro

#3 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 04 października 2019 - 08:28

Może robić się jakieś zwarcie w gnieździe, nie używaj, bo sobie jeszcze kable zniszczysz. Gniazdo do wymiany.

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 069 postów
Napisano 04 października 2019 - 09:58

Tak tylko dla porządku/pewności - używasz kabli oryginalnych, lub innych z certyfikatem MFI? Jeśli tak, a telefon jest na gwarancji, no to oczywiście, że kwalifikuje się do naprawy gwarancyjnej.

#5 RomaszT

RomaszT
  • 91 postów

Napisano 04 października 2019 - 10:26

Gniazdo do wymiany.

A skąd, przepraszam, możesz to wiedzieć? Przeprowadziłeś diagnostykę? Wyczyściłeś gniazdo? Widziałeś chociaż telefon?

Jeśli na którekolwiek z powyższych pytań odpowiedziałeś "Nie", to nie masz pojęcia o czym mówisz i pisząc w ten sposób dajesz tylko świadectwo braku profesjonalizmu i znajomości podstawowych procedur diagnostycznych.

@lousylucky Serwis producenta załatwi temat w ramach gwarancji. A nawet jeśli jej nie masz, to polecam udać się tam na diagnostykę zanim przekażesz telefon jakiemuś rzeźnikowi.

• 5b46927ee6 lubi to

#6 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 10 października 2019 - 12:58

Trzeba sprawdzić, ale to jest najbardziej prawdopodobne, najczęstsza usterka, nie mowię, że to jest to na 100%, bez oglądania tylko to można podejrzewać.

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych