Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

11 Pro grzeje się i drenuje baterię na LTE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 dafeq

dafeq
  • 14 postów

Napisano 02 października 2019 - 12:53

Hej,

w dniu premiery nabyłem to cudeńko ale od początku miałem wrażenie, że telefon jest zbyt ciepły. Na prostych aplikacjach typu facebook czy insta można było odczuć jego ewidentne ciepło. Pomyślsałem dobra, może jakieś aktualizacje pomogą. Ale przyszły dwie aktualizacje i jest to samo. Najgorzej jest na LTE - telefon gotuje się do nieprzyjemnych temperatur wyczuwalnych przez etui, a bateria leci 3/4 razy szybciej niż na WiFi. Przykładowo - wczoraj na wifi korzystałem z telefonu na ekranie ponad 3h pod rząd i bateria spadła z 95% do 84. Dziś 1,5h na ekranie od rana - poziom baterii - 70%. Tyle że od rana na LTE, bo w ciągu dnia nie podlaczam sie do zadnego wifi. Czy to jest normalne? Czy biec do Cortlandu i niech mi go wymieniają?

Co ciekawe, telefon najbardziej nagrzewa sie na apkach społecznościowych itd. W grach temperatura jest akceptowalna.

#2 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 02 października 2019 - 13:40

1,5h na ekranie z LTE i 30% baterii to nie jest zły wynik. Wszystko zależy też jak często się przełączasz pomiędzy nadajnikami, jaki masz zasięg :) Ogólnie to normalne. 

#3 dafeq

dafeq
  • 14 postów

Napisano 02 października 2019 - 14:39

1,5h na ekranie z LTE i 30% baterii to nie jest zły wynik. Wszystko zależy też jak często się przełączasz pomiędzy nadajnikami, jaki masz zasięg :) Ogólnie to normalne. 

Przebywam w Warszawie, więc myślę, że zasięg jest w porządku. Ale faktycznie, zauważyłem, że bateria też leci szybciej, gdy jadę pociągiem między miastami - ma na to wpływ przełączanie się między nadajnikami?

#4 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 02 października 2019 - 15:17

Przebywam w Warszawie, więc myślę, że zasięg jest w porządku. Ale faktycznie, zauważyłem, że bateria też leci szybciej, gdy jadę pociągiem między miastami - ma na to wpływ przełączanie się między nadajnikami?

Tak. Takie uroki LTE ;) Nie ma co się spieszyć do 5G bo tam to dopiero bateria leci (patrz Samsung S10 z 5G) :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych