Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z wysłaniem wiadomości sms chyba że jako iMessage.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 MEFISTO47

MEFISTO47
  • 16 postów

Napisano 30 września 2019 - 19:05

Witam, borykam się z dziwnym i męczącym mnie problemem.

Podczas pisania wiadomości z osobą posiadającą iPhone, przy włączonym internecie LTE lub WiFi wysyłam iMessage. Problem pojawia się gdy rozłączę się z LTE lub WiFi, ponieważ cały czas telefon chce wysyłać SMS jako iMessage, nie przełącza się automatycznie z iMessage na wiadomości z operatora. Kiedyś nie miałem takiego problemu i wszystko działało jak należy po wyłączeniu internetu przechodziło na zwykłe wiadomości i można było pisać a po włączeniu internetu wskakiwało na iMessage. teraz tak nie ma, muszę w ustawieniach wiadomości wyłączyć iMessage by móc pisać SMS. Posiadam iPhone 8 Plus oraz najnowsze oprogramowanie ios 13.1.2

#2 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 30 września 2019 - 19:22

Mam iPhone 11 iOS 13.1.2 i do innego użytkownika nie mogę wysyłać iMessage tylko jako SMS . Nie wiem czemu .

#3 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 30 września 2019 - 19:22

Jak masz wyłączony internet i wyślesz wiadomość do kogoś z iPhonem to będzie pokazywało jako iMessage. Zostaw to na chwilę i samo zmieni się na SMS na zielono. System załapie po chwili że nie ma neta i zmieni na SMS. Tak to u mnie przynajmniej działa.

iPhone 15 Pro

#4 MEFISTO47

MEFISTO47
  • 16 postów

Napisano 30 września 2019 - 19:27

Jak masz wyłączony internet i wyślesz wiadomość do kogoś z iPhonem to będzie pokazywało jako iMessage. Zostaw to na chwilę i samo zmieni się na SMS na zielono. System załapie po chwili że nie ma neta i zmieni na SMS. Tak to u mnie przynajmniej działa.

Właśnie niestety tak się nie dzieje czekałem długi czas oraz wyłączałem aplikacje. Teraz jedynie co zrobiłem to przytrzymałem na wiadomości opcje wyslij jako sms/mms i przeskoczylo ale jak włącze neta to nie przeskakuje na imessage. musze usunac watek i pisac od nowa

#5 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 30 września 2019 - 19:34

Ustawienia-> Wiadomości. Czy masz zaznaczoną opcje „Wyślij jako SMS”? 

#6 MEFISTO47

MEFISTO47
  • 16 postów

Napisano 30 września 2019 - 19:35

Ustawienia-> Wiadomości. Czy masz zaznaczoną opcje „Wyślij jako SMS”? 

Oczywiście, zaczeło mi sie tak dziac na tym ios 13 wczesniej bylo okej...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych