Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak "Touch ID i kod" w ustawieniach.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ycbo

ycbo
  • 97 postów
  • SkądWstyd się przyznać

Napisano 30 września 2019 - 15:10

iPhone 7 zauważyłem brak "TochID i kod" w ustawieniach. Telefon działa normalnie brakuję tylko tej pozycji. Jak to możliwe i co mogło być przyczyną. Kod nie był ustawiony.

Załączone pliki

#2 Regiss

Regiss
  • 2 974 postów
  • SkądRadom

Napisano 30 września 2019 - 15:27

Ale był i zniknął czy nigdy nie było? To nowy telefon czy od dawna masz?Jak nowy to gdzie kupiony?

iPhone 15 Pro

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 891 postów
Napisano 30 września 2019 - 15:30

Może coś było grzebane w ustawieniach kontroli rodzicielskiej?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 ycbo

ycbo
  • 97 postów
  • SkądWstyd się przyznać

Napisano 01 października 2019 - 08:55

Może coś było grzebane w ustawieniach kontroli rodzicielskiej?

Bardzo dziękuję to było to. To iPhone córki, próbowała zmienić ograniczenia chmury rodzinnej i wymieniła AppleID w którym kliknęła datę urodzenia jaka była przy zakładaniu konta i teraz się okazuje że użytkownik ma 1 rok i wszystkie możliwe zmiany są wyszarzone i nic nie można poprawić. Nic mnie to już nie obchodzi, niech dzwoni z automatu na poczcie. 

#5 KOLeC78

KOLeC78
  • 2 postów

Napisano 01 lutego 2020 - 18:12

Post z sierpnia 2019 roku, a ja wczoraj, tj. 31 stycznia 2020 uaktualniłem iOS do 13.3.1 i tka samo -Znikło gdzieś Touch ID. Ale ten iPh SE mam od kilku lat i nigdy nie grzenbałem nic w ustawieniach prywatności ani kontroli rodzicielskiej. 

Jak przywrócić touch id? Bo porady Aple w stylu zresetuj są na poziome wsparcia windows 98 i wyjścia oknem....

#6 winmaciek

winmaciek
  • 6 891 postów
Napisano 01 lutego 2020 - 20:03

Ustawienia prywatności nie mają tu nic do rzeczy - przełączając sobie tam różne rzeczy nie da się wyłączyć TouchID. 

Sprawdź, czy na pewno nie ma czegoś przełączonego w sekcji Czas Przed Ekranem -> Ograniczaj treści -> Zezwalaj na zmiany kodu. 

Ewentualnie jedyną inną opcją, która wydaje się możliwa jest instalacja profilu zarządzania zdalnego, który by blokował taką możliwość. Zainstalowane profile konfiguracji można sobie obejrzeć w sekcji Ogólne -> Profile (niewidoczne, jeśli nie ma żadnego profilu).

Aczkolwiek opcja pierwsza wydaje się być dużo bardziej prawdopodobna. 

Jeśli nic nie ruszy, to chyba pozostaje wyłącznie zrobienie kopii zapasowej (albo dwóch) i odtworzenie telefonu przez iTunes.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych