iPhone 7 zauważyłem brak "TochID i kod" w ustawieniach. Telefon działa normalnie brakuję tylko tej pozycji. Jak to możliwe i co mogło być przyczyną. Kod nie był ustawiony.

Brak "Touch ID i kod" w ustawieniach.
Napisano 30 września 2019 - 15:10
Napisano 30 września 2019 - 15:27
iPhone 15 Pro
Napisano 30 września 2019 - 15:30
Może coś było grzebane w ustawieniach kontroli rodzicielskiej?
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 01 października 2019 - 08:55
Może coś było grzebane w ustawieniach kontroli rodzicielskiej?
Bardzo dziękuję to było to. To iPhone córki, próbowała zmienić ograniczenia chmury rodzinnej i wymieniła AppleID w którym kliknęła datę urodzenia jaka była przy zakładaniu konta i teraz się okazuje że użytkownik ma 1 rok i wszystkie możliwe zmiany są wyszarzone i nic nie można poprawić. Nic mnie to już nie obchodzi, niech dzwoni z automatu na poczcie.
Napisano 01 lutego 2020 - 18:12
Post z sierpnia 2019 roku, a ja wczoraj, tj. 31 stycznia 2020 uaktualniłem iOS do 13.3.1 i tka samo -Znikło gdzieś Touch ID. Ale ten iPh SE mam od kilku lat i nigdy nie grzenbałem nic w ustawieniach prywatności ani kontroli rodzicielskiej.
Jak przywrócić touch id? Bo porady Aple w stylu zresetuj są na poziome wsparcia windows 98 i wyjścia oknem....
Napisano 01 lutego 2020 - 20:03
Ustawienia prywatności nie mają tu nic do rzeczy - przełączając sobie tam różne rzeczy nie da się wyłączyć TouchID.
Sprawdź, czy na pewno nie ma czegoś przełączonego w sekcji Czas Przed Ekranem -> Ograniczaj treści -> Zezwalaj na zmiany kodu.
Ewentualnie jedyną inną opcją, która wydaje się możliwa jest instalacja profilu zarządzania zdalnego, który by blokował taką możliwość. Zainstalowane profile konfiguracji można sobie obejrzeć w sekcji Ogólne -> Profile (niewidoczne, jeśli nie ma żadnego profilu).
Aczkolwiek opcja pierwsza wydaje się być dużo bardziej prawdopodobna.
Jeśli nic nie ruszy, to chyba pozostaje wyłącznie zrobienie kopii zapasowej (albo dwóch) i odtworzenie telefonu przez iTunes.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych