Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iOS 13.* – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
954 odpowiedzi w tym temacie

#226 fatum11

fatum11
  • 275 postów

Napisano 25 września 2019 - 08:39

iPhone Xs działa superancko.

iPhone SE działa superancko ----> nabrał takiej szybkości, że aż strach. Zero problemów, polecam.

AW 4 działa superancko.

Generalnie uptade na +  :)

Żadnych problemów nie stwierdzono.

W porównaniu do iOS 12.4.1 bateria na 13 i 13.1 leci w oczach. Stand by też bardziej pazerny.

#227 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 25 września 2019 - 08:44

W porównaniu do iOS 12.4.1 bateria na 13 i 13.1 leci w oczach. Stand by też bardziej pazerny.

Od jak dawna masz aktualizacje? Pamiętaj że nowy system musi wykonać pełne indeksowanie itp. więc to nic dziwnego że przez 1-2 dni bateria szybciej leci. Poza tym po aktualizacji do iOS 13 nagle apliakcja Apple Store pomimo wyłączone odświeżania w tle non stop sobie działała. Zerknij być może któraś apka się wywaliła i szkodzi. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#228 Geralt2

Geralt2
  • 13 postów
  • SkądBrodnica, KP

Napisano 25 września 2019 - 08:51

wcześniej jak przyszedł SMS i nie odczytałem to po 2 minutach przyszło kolejne powiadomienie. teraz tego nie ma najwidoczniej.

Ip 4s->Ip 5s->IP SE->IP 7-> Ip 11

#229 fatum11

fatum11
  • 275 postów

Napisano 25 września 2019 - 08:51

13 od GM, różne ustawienia kombinowałem. Gdyby coś już nie namieszali z powiadomieniami w iCloud to bym wrócił do iOS 12.4.1 ale dziwnie to wygląda. Catalina w przedostatniej becie wyglądała jak wersja alpha a nie beta, nie wiem czy za długo na wakacjach nie byli.

#230 Szopan

Szopan
  • 10 postów

Napisano 25 września 2019 - 09:05

U mnie jest ok z filmami na ppe.XS 13.1 beta.

Użytkownik Szopan edytował ten post 25 września 2019 - 09:05

#231 sn4ke

sn4ke
  • 317 postów

Napisano 25 września 2019 - 09:06

wcześniej jak przyszedł SMS i nie odczytałem to po 2 minutach przyszło kolejne powiadomienie. teraz tego nie ma najwidoczniej.

Mam to samo. Inni na FB też mają podobny problem.

I nie, że nie ma, tylko po prostu to nie działa u wszystkich.

Użytkownik sn4ke edytował ten post 25 września 2019 - 09:07

iPhone 8, MBA

#232 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 25 września 2019 - 09:35

Na iOS 12 też była taka możliwość.

U mnie na pewno w 12.4.1 nie było możliwości pisania SMSów. Jedynie można było odczytać ostatnie wiadomości.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#233 Policjant

Policjant
  • 101 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2019 - 09:46

Problemów nie stwierdzono.

Serio nikt nie ma na pro maxie jak blokujecie telefon to animacja wygaszania ekranu nie jest płynna czasami szarpnie? Na jasnym tle widać. Problem tylko chyba na nowych ipkach.

U mnie z baterią bez zmian.

Chyba coś nie tak z moimi sprzętami bo ja naprawdę żadnych problemów nie mam :)

Iphone 12 Pro, Iphone 12, Ipad 5 generation, Ipad 7 generation, ​AW4, AWSE, PC, Macbook Pro 2019 16, ATV 4k

#234 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 września 2019 - 09:54

Problemów nie stwierdzono.

U mnie z baterią bez zmian.
Chyba coś nie tak z moimi sprzętami bo ja naprawdę żadnych problemów nie mam :)

Pewnie tego nie widzicie. To jest minimalne migniecie tuz przy wygaszeniu. Nigdy wcześniej tego nie widziałem.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#235 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 25 września 2019 - 10:01

U mnie nie działają przypomnienia powiadomień.

#236 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 25 września 2019 - 10:06

Czy komuś udało się wywołać polskie stacje radiowe przy pomocy Siri? Cały czas łączy mnie z zagranicznymi o podobnych do polskich nazwach.

#237 A_Bogush

A_Bogush
  • 1 postów

Napisano 25 września 2019 - 10:17

U mnie na SE po aktualizacji do 13.1 ikona wiadomości cały czas pokazuje, że mam nieodczytaną wiadomość pomimo tego, że została przeczytana. I jak przychodzą kolejne nowe wiadomości, to licznik cały czas rośnie.

Nie udało mi się również przywrócić kopii zapasowej z iTunes, pasek postępu zatrzymał się prawie na końcu, zostawiłem telefon na noc, ale nic nie ruszyło. 

Czy da się wyciągnąć same wiadomości z kopii zapasowej? Może jakimś programem? Przywróciłem sobie z kopii iCloud, ale zaciągnęło mi tylko same sms, bez wiadomości iMessage.

A co do samej szybkości systemu, to śmiga podobnie albo szybciej od 12, gdzie już było na prawdę dobrze. Ogólnie update na plus, oprócz tej baterii. Zobaczymy jak będzie się zachowywała po wymianie na nową.

#238 Robcionike

Robcionike
  • 125 postów

Napisano 25 września 2019 - 10:29

Mam prośbę możesz zobaczyć czy przy puszczeniu obojętnego filmiku ze strony www filmiku czy jak weźmiesz telefon poziomo to odrazu obraz zrobi się na pełnym ekranie czy może najpierw w trybie poziomym zrobi się obraz mały w kwadracie i po chwili dopiero pełny ekran mam taki problem na XS max tu mój problem https://youtu.be/CYOaJF_RTDE .

Nie mam takiego problemu.
@madhunt3r nie mam takiego problemu na Xs Max, wszystko płynne

#239 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 września 2019 - 10:30

Prawdopodobnie tylko na pro max.

#240 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 25 września 2019 - 10:32

Czy ktoś ma problem z bluetooth i połaczeniem z car audio? Konkretnie chodzi mi o R-Link2 z Reno? Niby jest połączenie, ale nie da się wybrać źródła dźwięku BT. Na poprzednich iOS wszystko działało, odkąd mam 13 i teraz 13.1 jakby wszystko umarło. Telefon restartowany, podobnie jak sam R-Link2. Połączenie jest, bo widzę, że jest połączony. Nawet jak mi się uda przełączyć na źródło bluetooth (szczególnie zaraz po odpaleniu silnika) to zaraz następuje rozłączenie na ekranie R-Linka i ponowne łączenie i wtedy już w ogóle nie da się wybrać źródła jako BT.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#241 t0m3k_b

t0m3k_b
  • 13 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 25 września 2019 - 10:43

Czy ktoś ma problem z bluetooth i połaczeniem z car audio? Konkretnie chodzi mi o R-Link2 z Reno? Niby jest połączenie, ale nie da się wybrać źródła dźwięku BT. Na poprzednich iOS wszystko działało, odkąd mam 13 i teraz 13.1 jakby wszystko umarło. Telefon restartowany, podobnie jak sam R-Link2. Połączenie jest, bo widzę, że jest połączony. Nawet jak mi się uda przełączyć na źródło bluetooth (szczególnie zaraz po odpaleniu silnika) to zaraz następuje rozłączenie na ekranie R-Linka i ponowne łączenie i wtedy już w ogóle nie da się wybrać źródła jako BT.

U mnie w megane działa tak sam dobrze jak na poprzednim iOS. Tylko ja nie mam r-linka a carminat live - auto z 2013r.

#242 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 25 września 2019 - 10:47

Nie mam takiego problemu.
@madhunt3r nie mam takiego problemu na Xs Max, wszystko płynne

To już sam nie wiem na początku myślałem ze może ta funkcja zwalniania mi się włączyła na 13.1 ale mam 93 % kondycji baterii i sprawdzałem programem procesor który działa na
Pełne 2,5MHz. Wyglada na to ze muszę od nowa postawić system lub poczekać na następną aktualizacje . Na 12.4 wszystko śmigało dlatego nie wiem czemu u innych jest ok a u mnie pojawia się ten lag i to tylko na tej stronie . Jakieś pomysły

#243 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 25 września 2019 - 11:16

Czy ktoś z właścicieli xs max lub xs może sprawdzić czy jak włączają obojętnie jakiś filmik na stronie ppe.pl to czy jak wezmą telefon poziomo celem aby obraz był na cały ekran to czy w momencie obrotu w poziomie nie przycina lag , który robi obraz w małym kwadracie a następnie szarpie i dopiero ekran jest na pełnym wyswietlaczu . Proszę o sprawdzenie bo nie wiem czy to jest jakiś bug systemu czy coś się powaliło z systemem i muszę postawić od nowa system od zera. Najdziwniejsze jest to ze te lagi występują tylko na stronie ppe.pl natomiast na innych stronach nie ma tego laga . Dziwne bo te filmiki są po prostu linkami do YouTube np https://www.ppe.pl/news/137536/afterparty-premierowy-zwiastun.html . Posiadam również IP 7 plus na którym również wgrałem 13.1 i tam jest w jak najlepszym porządku . Już zgłupiałem mam odnowa stawiać system na xs max

Szarpać nie szarpie, ale przy obrocie powiększa się, potem trochę zmniejsza, i znowu powiększa na całą wysokość ekranu. Ale jest to płynne, nie poszarpane.

Mogę nagrać ekran i wysłać Ci przez iMessage, tylko daj maila/nr na pw.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#244 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 25 września 2019 - 11:35

Prawdopodobnie tylko na pro max.

No, ja tego nie mam na swoim.

U mnie nie działają przypomnienia powiadomień.

Nie ma opcji włączenia tych przypomnień teraz.

#245 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 września 2019 - 11:36

Albo tego nie zauważasz po prostu bo nie wiem co nagle akurat u mnie się to przydarzyło po aktualizacji do 13.1. Nie chce mi się na czysto wgrywać.

#246 sn4ke

sn4ke
  • 317 postów

Napisano 25 września 2019 - 11:41

No, ja tego nie mam na swoim.

Ja mam, ale i tak nie działa.

iPhone 8, MBA

#247 puniolas

puniolas
  • 2 postów

Napisano 25 września 2019 - 11:50

Ja po zainstalowaniu iOS13 na swoim 6s miałem faktycznie lecącą na łeb baterię. Ale po około 2 dniach wrócła do normy, więc może faktycznie kwestia indexowania, o której pisał  @kristof461. Ściągam właśnie 13.1, zobaczę jak po updacie będzie działać :)

#248 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 25 września 2019 - 11:55

Powiadomienia -> wiadomości -> powtarzaj alerty. Opcja jest, ale nie działa. W sumie i tak miałem to wyłączone, no ale działać powinno :)

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#249 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 25 września 2019 - 12:35

Czy może ktoś sprawdzić czy iOS 13.1 działa ze starą wersją iTunes (12.6.5), tą zawierającą jeszcze AppStore. Dzięki.

#250 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 25 września 2019 - 12:58

Powiadomienia -> wiadomości -> powtarzaj alerty. Opcja jest, ale nie działa. W sumie i tak miałem to wyłączone, no ale działać powinno :)

No właśnie, ale u mnie tego nie ma. Nie ma w ogóle tej opcji. Myślałem, że wycofali przy 13.0.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych