iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja
Posted 29 October 2019 - 18:30
MBA M1 2020, iPhone 15 Pro , AirPods Pro, AWU2
Posted 29 October 2019 - 18:54
Posted 29 October 2019 - 20:44
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Posted 29 October 2019 - 21:27
Jak ustawiłeś sztywno 16.9 nie da się tak chyba ?:> sprawdzałem i zawsze wracało do 4:3
W opcjach aparatu chyba, czyli ustawienia-aparat-zachowaj ustawienia.
Posted 29 October 2019 - 21:38
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Posted 29 October 2019 - 22:46
Posted 30 October 2019 - 08:31
a ja ciągle myśle czy kupić 11 pro i pogodzić się z tym że będzie żółty czy odpuścić i poczekać te 10 miesięcy..........
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Posted 30 October 2019 - 08:35
a ja ciągle myśle czy kupić 11 pro i pogodzić się z tym że będzie żółty czy odpuścić i poczekać te 10 miesięcy..........
Nie ma co się nakręcać.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Posted 30 October 2019 - 08:41
Niby tak ale poza ekranem (bateria, aparat, głośniki) z x na 11 jest mega przeskok gdyby mi ktoś powiedział że dostanę iPhona z ekranem który nie będzie mnie wku.....denerwował to bym go kupił a tak to nie wiem.
Nie, nie słucham muzyki przez głośniki ale sama jakość rozmów....no bajka
BTW ktoś ma jakieś doświadczenie z kupowaniem iPhone w czarny piątek? warto czekać?
Edited by _Artek_, 30 October 2019 - 08:49.
Posted 30 October 2019 - 08:56
- 5b46927ee6 and czacha like this
Posted 30 October 2019 - 08:58
Tak zrobie
Posted 30 October 2019 - 09:00
Niby tak ale poza ekranem (bateria, aparat, głośniki) z x na 11 jest mega przeskok gdyby mi ktoś powiedział że dostanę iPhona z ekranem który nie będzie mnie wku.....denerwował to bym go kupił a tak to nie wiem.
BTW ktoś ma jakieś doświadczenie z kupowaniem iPhone w czarny piątek? warto czekać?
Nie licz na czarny piątek i iPhone 11 Pro
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Posted 30 October 2019 - 09:04
To tylko telefon. Do zakupu nie potrzebujesz brać kredytu na 30 lat. Nad czym tu się zastanawiać? Przestań marudzić jak baba
Posted 30 October 2019 - 09:11
Nie licz na takie coś, iphony nowe nie pamiętam, aby miały jakiekolwiek promocje. To nie Samsung, bo tam tak to czasem dają.Niby tak ale poza ekranem (bateria, aparat, głośniki) z x na 11 jest mega przeskok gdyby mi ktoś powiedział że dostanę iPhona z ekranem który nie będzie mnie wku.....denerwował to bym go kupił a tak to nie wiem.
Edited by tomk925, 30 October 2019 - 09:12.
Posted 30 October 2019 - 09:20
Nie wiem jaki jest w tym haczyk, ale od zeszłego roku ma historię pozytywnych opinii. Czasem kupujący dostają towar kilka tygodni wcześniej.
Co najlepsze wystawia podobno faktury
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Posted 30 October 2019 - 09:25
Może ma jakieś przedłużenie umowy w sieci na firmę czy z zagranicy i za taniej mu dają.Na allegro jest jakiś ziomek, ma pozytywy, ceny za iPhone dużo niższe, tylko trzeba czekać 2-3 miesiące. Np 11 pro max 512 GB w cenie 5599,00 po obniżce z 7499,00.
Nie wiem jaki jest w tym haczyk, ale od zeszłego roku ma historię pozytywnych opinii. Czasem kupujący dostają towar kilka tygodni wcześniej.
Co najlepsze wystawia podobno faktury
Posted 30 October 2019 - 09:36
To tylko telefon. Do zakupu nie potrzebujesz brać kredytu na 30 lat. Nad czym tu się zastanawiać? Przestań marudzić jak baba
Kredytu może i nie......nawet po sprzedaży x będę musiał dołożyć coś około 4000zł ale mam dobre oczy i ten fabryczny true tone naprawde mnie wkurza widzę różnicę nawet bez porównywania do x.........
Może ma jakieś przedłużenie umowy w sieci na firmę czy z zagranicy i za taniej mu dają.
a może zarabia na kursie.....no ale różnica naprawdę spora taki jednoosobowy amber golfd
Posted 30 October 2019 - 09:37
Może ma jakieś przedłużenie umowy w sieci na firmę czy z zagranicy i za taniej mu dają.
Ale opylił już 21 szt., więc by musiał mieć mega firmę
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Posted 30 October 2019 - 09:40
Co do tego mają dobre oczy? Tu chodzi raczej o preferencje. Ja preferuje cieplejsze ekrany. Odkąd pamiętam każdy monitor ustawiałem sobie tak, żeby emitował jak najmniej niebieskiego światła, bo po prostu mi to przeszkadza. Tak samo jeżeli chodzi o jasność ekranu, większość ludzi w pracy ma ustawione 60-70 %, ja 25 .
Posted 30 October 2019 - 09:50
ja w domu mam prawie na 0 a przy takich niskich poziomach naprawdę widać ten bardzo ciepły odcień...... ja też mam tak że z czasem ten niebieski męczy oczy ale wtedy włączam darkmode obniżam jasność albo punkt bieli ale biały nadal jest biały a nie żółty jak w ciepłych ekranach .
Posted 30 October 2019 - 09:53
Nie licz na czarny piątek i iPhone 11 Pro
Piątek w tym przypadku będzie czarny jedynie dla portfela
- EMU and wopo like this
Posted 30 October 2019 - 19:47
Po 3 tygodniach użytkowania 11 pro max postanowiłem wyrazić swoje zdanie. Przesiadłem się z Xs.
Bałem się zawsze rozmiaru wersji z plusem/max. Postanowiłem jednak spróbować, stwierdziłem, że najwyżej wymienię z lekką dopłatą dla mnie na mniejszy model.
Po 3 tygodniach wiem już, że pozostanę z większym modelem i już nie kupię mniejszego.
Przeglądanie internetu, oglądanie filmów na netflixie, to poezja. Model mniejszy wydaje mi się teraz śmiesznie mały. Bałem się obsługi jedną dłonią, ale z racji dużych dłoni nie mam z tym aż takiego problemu, chociaż oczywiście mniejszy model jest dużo bardziej poręczniejszy, aczkolwiek większy rozmiar nie przysparza mi problemów w użytkowaniu.
Może wystarczy na temat rozmiaru i przejdę do innych aspektów telefonu.
Na pewno jednym z największych plusów przesiadki jest bateria, w końcu nie muszę się martwić, że braknie mi baterii w ciagu dnia. Czas na poziomie 8h na ekranie naprawdę jest bez problemu do uzyskania. Wydaje mi się, że dosyć intensywnie korzystam z telefonu, a mimo to zazwyczaj zostaje mi około 60% na koniec dnia po pełnym naładowaniu baterii. Nie muszę już pamiętać, żeby podłączyć telefon na noc. Rano starą ładowarką xs-a nie byłbym w stanie dużo podładować, a w przypadku nowej szybkiej ładowarki biorąc rano prysznic jestem w stanie podładować spokojnie telefon do 85% i wiem, że nie będę musiał się martwić, ze telefon do pójścia spać rozładuje mi się.
Co do aparatu: Nie jestem profesjonalnym fotografem, a raczej entuzjastą ładnych zdjęc i tutaj 11 pro max sprawdza się znakomicie. Nie muszę nic ustawiać, żeby zrobić ładne zdjęcie, aparat myśli za mnie. Tryb nocny, to jest miazga. Nie oszukujmy się, ale xs nie dało się nocą zrobić dobrego zdjęcia. Jeśli chodzi o zdjęcia za dnia, to nie sposób jest zrobić ładne zdjęcie i tutaj nie widzę wielkich różnic. Szeroki kąt traktuje jako miły dodatek, bo uważam, że jest jeszcze niedopracowany, szczegółowość niestety trochę kuleje. Zwłaszcza widać to przy zdjęciach wykonywanych w średnich warunkach oświetleniowych (szkoda, że nie ma trybu nocnego, ale jest on pewnie zarezerwowany dla przyszłorocznych modeli).
Ekran: Tutaj nie widzę różnic względem Xs. Co prawda jest on jaśniejszy, ale nie jest to dla mnie dostrzegalne. Zarówno Xs jak i 11 pro max radzi sobie dobrze w słońcu. Wiele osób piszą o cieplejszych barwach w 11 pro/11 pro max. Porównywałem i ekrany są moim zdaniem podobnej tonacji.
Design: Matowe plecki bardzo mi się podobają. Wiele osób ucieszy na pewno, że nie widać na nich odcisków palców. Ja używam przezroczystego etui, więc nie wykorzystuje tej przyjemności w pełni. Aktualnie posiadam kolor Midnight Green i uważam, że jest naprawdę ładny, lecz mój xs w kolorze złotym podobał mi się bardziej, zwłaszcza ramki. Słynna wyspa nie wpada w 100% w moje gusta wizualne, ale na żywo wygląda to zdecydowanie lepiej niż na renderach. Jeśli chodzi o przód, to jest taki sam, niemniej jednak po przesiadce z mniejszego modelu na większy stwierdzam, że notch jest mniej inwazyjny przez szerszy ekran.
W przypadku X oraz Xs miewałem problemy z jakością rozmów, nieraz rozmówcy skarżyli się, że słabo mnie słyszą jak lekko odchyliłem telefon, tutaj tego problemu nie uświadczyłem.
Szybkość działania: Jestem prostym użytkownikiem i cyferki w benchmarkach mnie nie jarają. Zarówno xs jak i 11 pro max są mega płynne i nie widzę różnicy w szybkości działania. Jedynie nie rozumiem ruchu apple z pozostawieniem 4gb ram. Skoro nowy Iphone jest taki pro, to mogli się pokusić o dodanie dodatkowych 2gb ram względem starszego modelu.
Face ID: Gdybym nie używał chwilę xs na ios 13, to bym pomyślał WOW. Jednak prawda jest taka, że face id poprawiono softem i zarówno xs jak i 11 pro max na ios 13 po prostu przyspieszyło jeśli chodzi o odblokowywanie.
Żałuje, że zrezgnowano z 3D Touch, może bardzo często tego nie używałem, ale Taptic Engine jest trochę irytujący dla mnie. Apple trochę cofnęło się do androida, a szkoda, bo wymyślili funkcję, która wiodła prym jeśli chodzi o dłuższe przytrzymanie i wywołanie funkcji.
Reasumując. Jestem zadowolony z przesiadki. Jeśli komuś zależy na baterii, lepszym aparacie i większym rozmiarze telefonu, to polecam przesiadkę. Jeśli nie zależy wam na tym, to poczekajcie na przyszłoroczne modele, bo możliwe, że wydarzy się więcej.
Edited by rafal886, 30 October 2019 - 19:47.
- Sebosz and Zygal like this
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Posted 30 October 2019 - 22:35
Skoro wszystko chodzi idealnie?
Posted 30 October 2019 - 22:46
A co dało by Ci dodatkowe 2gb ramu?
No chyba nie muszę tłumaczyć Ci do czego służy ram Przy bardziej obciążających aplikacjach nie musiałoby ich ładować od nowa. Tak jak pisałem- co do prędkości działania nie mam zastrzeżeń, bo nawet jak aplikacja uruchamia się od nowa, to nie trwa to jakoś bardzo długo, no ale mogłoby być krócej gdyby system ją trzymał w ramie. Po prostu wyraziłem swoje zdanie.
- Sebosz likes this
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Posted 30 October 2019 - 23:25
A co dało by Ci dodatkowe 2gb ramu?
Może Tobie :-)
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users