Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1774 odpowiedzi w tym temacie

#1326 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 26 października 2019 - 19:27

Zdjęcie z P30 pro w całkowitej ciemności. Zrób takie iPhonem..
Dodam ze próbowałem zrobić takie samo iPhonem jak byłem w domu ale nie dało się. Usunąłem odrazu bo nie było na co patrzeć.

W zupełnej ciemności podobne zrobi się na 11 pro max. Przecież z tylu jest źródło światła.

Użytkownik tomk925 edytował ten post 26 października 2019 - 20:18

#1327 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 26 października 2019 - 19:36

Dodam ze próbowałem zrobić takie samo iPhonem jak byłem w domu ale nie dało się. Usunąłem odrazu bo nie było na co patrzeć.

Heh, ale właśnie to mi się nie podoba w trybie nocnym Huawei czy Pixela - za mocne odszumianie, zdjęcia wyglądają wręcz sztucznie, jakby to nie była noc. Iphone lepiej sobie z tym radzi, wg mnie, choć ‚nie widzi’ tak dobrze w absolutnych ciemnościach.

#1328 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 26 października 2019 - 20:07

Skoro jest źródło światła z tyłu to nie ma mowy o całkowitej ciemności.

Druga sprawa, dla mnie zdjęcie jest idealne tylko i wyłącznie wtedy kiedy pokazuje to co ja widzę, a nie to czego nie widzę.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#1329 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 października 2019 - 02:33

Na zdjęciu widać cienie, więc nie ma całkowitej ciemności. Obstawiam że stoisz pod domem gdzie świecą się w oknach światła co doświetla trawnik i jednocześnie jest pełnia księżyca który pomaga wszystko doświetlić.

Czemu nie nakleisz szkła? :) Mam takie na cały ekran i nie uważam, żeby umniejszało wizualnie telefonowi.
Mnie np denerwują głębokie rysy na wyświetlaczu, więc postanowiłem się uchronić od denerwowania się :)
Jak się porysuje bardzo szkło to za pół roku kupię nowe.

Ależ założyłem :( Używam tekefonów Apple od czasów iPhone 3G i nigdy nie było takiej konieczności. Lipa.

Serio???

Serio.
instagram - czacha

#1330 IQM1

IQM1
  • 185 postów

Napisano 27 października 2019 - 07:11

Na zdjęciu widać cienie, więc nie ma całkowitej ciemności. Obstawiam że stoisz pod domem gdzie świecą się w oknach światła co doświetla trawnik i jednocześnie jest pełnia księżyca który pomaga wszystko doświetlić.
Ależ założyłem :( Używam tekefonów Apple od czasów iPhone 3G i nigdy nie było takiej konieczności. Lipa.
Serio.

Ciekawi mnie ta dyskusja na maxa , a najbardziej dziwna rola moderatorów na tym forum - jaki sens ma rozpisywanie się o rysach  ????

#1331 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 27 października 2019 - 07:16

Skoro jest źródło światła z tyłu to nie ma mowy o całkowitej ciemności.

Druga sprawa, dla mnie zdjęcie jest idealne tylko i wyłącznie wtedy kiedy pokazuje to co ja widzę, a nie to czego nie widzę.

hej, wrzucisz jakieś porównanie IP 11 pro w stosunku do nota? Swoje przemyślenia i odczucia. Masz oba, wiec recenzja będzie jak najbardziej wiarygodna 

Użytkownik Trancex edytował ten post 27 października 2019 - 07:16

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#1332 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 października 2019 - 08:38

Ciekawi mnie ta dyskusja na maxa , a najbardziej dziwna rola moderatorów na tym forum - jaki sens ma rozpisywanie się o rysach ????

Chyba się nie wyspałeś bo ten post nie jest o rysach ..
instagram - czacha

#1333 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 27 października 2019 - 10:06

To źródło światła jak to określacie w żaden sposób iphonowi nie pomogło zobaczyć czegokolwiek wiec nie ma to znaczenia.

#1334 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 27 października 2019 - 15:21

To źródło światła jak to określacie w żaden sposób iphonowi nie pomogło zobaczyć czegokolwiek wiec nie ma to znaczenia.

Napisałem Ci na priv,że mogę fotki wysłać oryginalne robione 11 pro Max i całkowita ciemność na dworze. No właśnie z takim światłem jak na Twojej fotce wyjdzie normalna fotka i ma to znaczenie, nie jestem w stanie zrozumieć jak to zrobiłeś, że Ci tak wyszła, ja nie mam takich problemów, a sprawdziłem to, bo mogłem.

#1335 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 27 października 2019 - 15:26

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="tomk925" data-cid="2248944" data-time="1572186077"><p>O czym tu mi tu piszesz bo nie bardzo rozumiem?Na tym zdjęciu światła jest tyle co nic i w tym cała filozofia!To ze wyglada jak by go było dużo to zasługa telefonu,w tym wypadku p30 pro wiec nie mów ze zrobisz mi takie samo bo światła jest dużo na tym zdjeciu skoro go prawie nie ma. Zreszta widzę na własne oczy jak iPhone 11 radzi sobie w takich samych warunkach...Zauważalnie gorzej. Tyle w temacie,nie ma o czym dyskutować.

Użytkownik skit777 edytował ten post 27 października 2019 - 15:33

#1336 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 27 października 2019 - 15:38

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="tomk925" data-cid="2248944" data-time="1572186077"><p>O czym tu mi tu piszesz bo nie bardzo rozumiem?Na tym zdjęciu światła jest tyle co nic i w tym cała filozofia!To ze wyglada jak by go było dużo to zasługa telefonu,w tym wypadku p30 pro wiec nie mów ze zrobisz mi takie samo bo światła jest dużo na tym zdjeciu skoro go prawie nie ma. Zreszta widzę na własne oczy jak iPhone 11 radzi sobie w takich samych warunkach...Zauważalnie gorzej. Tyle w temacie,nie ma o czym dyskutować.

No właśnie dla mnie w takich warunkcah, czyli podobnych wcale nie wyszły zauważalnie gorzej, koniec tematu. 

#1337 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2019 - 16:16

Czy wy tez macie wrażenie, ze na lte lepiej trzyma bateria, niż na wifi?
  • MasterM lubi to

Mam telefon i komputer. 

#1338 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2019 - 16:35

Czy wy tez macie wrażenie, ze na lte lepiej trzyma bateria, niż na wifi?

Nie, na LTE trzyma gorzej. Odłączyłem w piątek o 16, jeszcze mam 23%, czyli prawie 2,5 dnia wytrzymał, ale w większości na WiFi. Przy LTE tyle nie wytrzyma.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 27 października 2019 - 16:36

• MasterM lubi to

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#1339 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 27 października 2019 - 16:46

Mi na wifi trzyma zdecydowanie dłużej :) Ja odłączyłem wczoraj o 14 od ładowarki i na tą chwilę mam jeszcze 47%, a telefon użytkowałem dosyć intensywnie. Bateria, to coś pięknego. Nie muszę już się martwić, że zabraknie mi prądu w ciągu dnia.

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1340 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 października 2019 - 17:42

hej, wrzucisz jakieś porównanie IP 11 pro w stosunku do nota? Swoje przemyślenia i odczucia. Masz oba, wiec recenzja będzie jak najbardziej wiarygodna

1. Szybkość działania jest na prawdę porównywalny. Nie da się wyłonić szybszego.

2. Jakoś wykonania. Wole iPhone bo jest cięższy i robi wrażenie bardziej ekskluzywnego. Note jest za lekki i wrażenie mam że szkło jest plastikowe a nie szklane.

3. Wygląd. Tu zdecydowanie note 10. Ekran na prawdę robi wrażenie. Szczególnie do przeglądania zdjęci czy oglądania filmów.

4. Bateria. Nie da się w gole porównać. Note 10 na koniec dnia ok 20% iPhone 50-60%

5. System. Android zrobił olbrzymi postęp. Nie wiesza się, płynnie działa, jednak jest bardziej zawiły. iOS klasa sama w sobie, prosto łatwo i czytelnie.

6. Ekran w pełnym słońcu zdecydowanie lepiej wypada w iPhone. Ekran w iPhone zdecydowanie cieplejszy w iPhone co mi nie przeszkadza bo mam TT włączone. Przy wyłączonym jest zimniejszy ale niw tak jak w NOTE. Ale tu wole iPhone.

7. Aparat, to jest trudne. Bo NOTE zaskakuje bardzo pozytywnie w szczególności obiektywem szerokokątnym. iPhone wg. mnie minimalnie przegrywa ale nie ma tragedii. Podstawowy aparat zdecydowanie dla iPhone. Zdjecia nocne zdecydowanie iPhone.

Wg. mnie oba telefony bardzo dobre. Note 10 1000zl tańszy ale tez szybciej traci na cenie w porównaniu z iPhone. Android zdecydowanie poszedł do przodu, nie ustępuje szybkością iOS. Oczywiście potrzebuje kupę ramu do tego ale to już inna bajka. Niedługo porównam z pixel , zobaczymy jak czysty android w porównaniu z nakładka samsunga wypada.
  • Sebosz lubi to

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#1341 Zygal

Zygal
  • 303 postów

Napisano 27 października 2019 - 18:50

No wynik super. Ja na swoim nie widzę szansy na podobny.

U mnie  od 6-7 rano do 16 mam jakieś 65 %. 

Mi na wifi trzyma zdecydowanie dłużej :) Ja odłączyłem wczoraj o 14 od ładowarki i na tą chwilę mam jeszcze 47%, a telefon użytkowałem dosyć intensywnie. Bateria, to coś pięknego. Nie muszę już się martwić, że zabraknie mi prądu w ciągu dnia.

MBA  M1 2020, iPhone 15 Pro , AirPods Pro, AWU2

#1342 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 27 października 2019 - 18:54

No wynik super. Ja na swoim nie widzę szansy na podobny.

U mnie  od 6-7 rano do 16 mam jakieś 65 %. 

Ostatnio wykręciłem 9h na ekranie :D Po przesiadce z xs wynik mega na plus :) Do tego szybka ładowarka robi robotę. 

Swoją drogą, widzieliście? 

https://pl.aliexpres...cB&gclsrc=aw.ds

Mega mnie to śmieszy. Nawet wczoraj jak wracałem boltem, to dziewczyna spytała, czy to ten telefon od Schwarzeneggera :D 

Użytkownik rafal886 edytował ten post 27 października 2019 - 18:57

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1343 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 27 października 2019 - 19:18

Hehe, na pewno lepsze niż kuchenka indukcyjna czy spinner ;)
Macho-iphone :D

#1344 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2019 - 19:46

Heh.
Trochę wywołałem znów temat baterii, a nie do końca chodzi mi o czasy pracy na jednym ładowaniu. Tzn tak, ale w trochę innej kwestii.
Bo ja odnoszę wrażenie, ze mi na lte mniej żre prądu, niż na wifi. :-) Może takie... porównywalne te czasy.
Przy okazji. W domu macie wifi, jedziecie na miasto. Wyłączanie wifi ręcznie w ustawieniach?
Tak z ciekawości pytam. Bo mi kobieta ostatnio zwróciła uwagę, ze dlaczego mam włączone wifi, skoro nie korzystam pół dnia. :)

Mam telefon i komputer. 

#1345 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2019 - 19:47

Heh.
Trochę wywołałem znów temat baterii, a nie do końca chodzi mi o czasy pracy na jednym ładowaniu. Tzn tak, ale w trochę innej kwestii.
Bo ja odnoszę wrażenie, ze mi na lte mniej żre prądu, niż na wifi. :-) Może takie... porównywalne te czasy.
Przy okazji. W domu macie wifi, jedziecie na miasto. Wyłączanie wifi ręcznie w ustawieniach?
Tak z ciekawości pytam. Bo mi kobieta ostatnio zwróciła uwagę, ze dlaczego mam włączone wifi, skoro nie korzystam pół dnia. :)

To Ci kobita dobrze doradziła :)

#1346 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 27 października 2019 - 20:06

Note jest za lekki i wrażenie mam że szkło jest plastikowe a nie szklane.

Myślałem, że tylko ja odnoszę takie wrażenie... Jak trzymam Samsunga po codziennym obcowaniu z iPhonem to mam wrażenie, że trzymam plastikową zabaweczkę :D

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1347 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 27 października 2019 - 20:07

Ja wyłączam.

#1348 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 27 października 2019 - 20:18

Nigdy, lol, to nie Android :D A tak poważnie to serio, jak już to w centrum sterowania, bo wi-fi jest wykorzystywane do AirDrop i lokalizacji, więc jakbym miał za każdym razem włączać i wyłączać to by mnie szlag trafił. Bez przesady, raz, że ten telefon i tak bardzo długo trzyma na baterii, a dwa, że telefon jest dla mnie, a nie ja dla telefonu, więc nie będę dmuchał i chuchał żeby pod koniec dnia zostało jak najwięcej procencików.

A co najlepsze, są nawet ludzie, którzy od 100% jadą na oszczędzaniu energii... :D

• czacha lubi to

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1349 krystek82

krystek82
  • 169 postów

Napisano 27 października 2019 - 23:49

Również nie rozłączam ani wi-fi ani Bluetooth. Ok, ktoś powie że rozłączanie zajmuje chwilkę i zgodzę się ale z drugiej strony to męczące. Wychodzę z domu wyłączam, wsiadam do auta włączam, potem wysiadam i znowu wyłączam a jeszcze w międzyczasie włączyć i wyłączać jak wchodzę do pracy i z niej wychodzę. Nawet jak wychodzę rano i wiem że do wieczora będę poza zasięgiem wi-fi to nie bawię się w takie rzeczy
  • Sebosz lubi to

#1350 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 28 października 2019 - 07:01

Ja również. Szkoda czasu.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych