U mnie też spokojnie 2 dni przy dość intensywnym użytkowaniu.
iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja
Posted 27 September 2019 - 14:43
iPhone 12 mini
Posted 27 September 2019 - 15:52
Powiedzcie, czy to morderstwo telefonu, ale mam obłęd od zawsze i ładuję telefon przez całą noc i potem po południu, przed wyjściem gdzieś, szczegónie na imprezę, by mi nie padł, a czasami ot tak ładuję cały dzień. Zmienić to? Mam dużo apek włączonych.
Teraz cierpię, bo przez fakt, że miałam moderowane posty nie zdążyłam w porę przeczytać polecanego szkła i w Imadzie założyli mi jcpal preserver glass. Czy ujdzie? Dodam, że jak zmieniłam wyświetlacz w poprzednim telefonie i też w Imadzie założyli mi szkło (wcześniej miałam z 8 iphonów bez szkła i było ok..) to po jednym dniu już miałam pęknięcie na szkle.
I podobnie jak artek przesiadłam się z X, ładowarka mniej mi się podoba, wszystko inne już tak, rewolucji nie ma, a ten zielony na szczęście nie wpada w kolor żabi.
Ładuj jak ci wygodnie. iPhone jest dla ludzi, a nie ludzie dla iPhone'a. To nie ma znaczenia. Liczą się cykle baterii, a nie to czy telefon jest ładowany przez całą noc (bo nie jest, iPhone odcina zasilanie przy 100%).
Posted 27 September 2019 - 16:32
U mnie po wyzerowaniu telefonu i skonfigurowaniu od początku dalej lipa z baterią. Po 16h od pełnego naładowania i 4 godzinach na ekranie ze 100% zostało mi 38%. Wszystkie statystyki aplikacji wyglądają normalnie. Kombinowałem z ustawieniami lokalizacji i powiadomień ale niewiele to dało. Nie mam pojęcia gdzie może być problem. Jestem trochę rozczarowany, szczególnie czytając pochlebne opinie o baterii większości użytkowników nowego iPhona.
Bo zżeranie baterii zależy od wielu czynników. Jednym z nich jest zasięg sieci. W miejscach gdzie telefon musi ciągle szukać sieci, przełączać się między LTE i 3G bateria znika dużo szybciej niż w miejscach z pełnym zasięgiem.
Posted 27 September 2019 - 16:38
Posted 27 September 2019 - 17:37
Mam pytanie, jak Ci się korzysta z tak dużego telefonu jak max po przesiadce ze zwykłego X? Zastanawiam się właśnie nad zmianą mojej X na 11 Pro max, jednak boje się troszeczkę tego gabarytu. Chodzi mi szczególnie o noszenie telefonu w kieszeni spodni.Bateria w 11 Pro Max to jakiś kosmos - przesiadłem się ze zwykłego X, nie wiem jak powiedzą ci, którzy mieli Plusa/Maxa poprzednio, pewnie aż takiej różnicy nie odczują. W 11 Pro Max 2 dni dobiłem wczoraj. Odłączony w środę o 6:05 wytrzymał do czwartku do wieczora bez oszczędzania - 2h grania, rozmowy, smsy, youtube, net itd. I miał jeszcze z 15% chyba.
Posted 27 September 2019 - 18:25
U mnie po wyzerowaniu telefonu i skonfigurowaniu od początku dalej lipa z baterią. Po 16h od pełnego naładowania i 4 godzinach na ekranie ze 100% zostało mi 38%. Wszystkie statystyki aplikacji wyglądają normalnie. Kombinowałem z ustawieniami lokalizacji i powiadomień ale niewiele to dało. Nie mam pojęcia gdzie może być problem. Jestem trochę rozczarowany, szczególnie czytając pochlebne opinie o baterii większości użytkowników nowego iPhona.
Update 13.1.1 wyszedł właśnie i niby ma pomóc na baterię. Testuj.
Mam pytanie, jak Ci się korzysta z tak dużego telefonu jak max po przesiadce ze zwykłego X? Zastanawiam się właśnie nad zmianą mojej X na 11 Pro max, jednak boje się troszeczkę tego gabarytu. Chodzi mi szczególnie o noszenie telefonu w kieszeni spodni.
Jestem po takiej przesiadce. Przez pierwsze pół godziny myślisz jakie to ogromne, a na drugi dzień myślisz jak mogłeś mieć taki mały telefon jak weźmiesz znowu X do ręki W kieszeni się mieści. Czy komfortowo? Nawet X nie był komfortowy dla mnie. Nie lubię mieć czegoś w kieszeniach
- migal likes this
Posted 27 September 2019 - 20:04
Ktoś ma podczas aktualizacji 11 Pro Max do 13.1.1 infinite loader? Kółko kręci się od jakichś 15 minut i nic nie rusza...
Mam pytanie, jak Ci się korzysta z tak dużego telefonu jak max po przesiadce ze zwykłego X? Zastanawiam się właśnie nad zmianą mojej X na 11 Pro max, jednak boje się troszeczkę tego gabarytu. Chodzi mi szczególnie o noszenie telefonu w kieszeni spodni.
Pro Max jest bardzo ciężki - jedną ręką korzystanie powoduje ból/zdrętwienie ręki po krótkim czasie (wielkość ekranu + waga). Jednak nie wróciłbym już do mniejszego - ekran genialnie wygodny, bateria, wszystko czytelne, po prostu bomba. Co do noszenia w spodniach - bez problemu najmniejszego dla mnie, ale ja jestem sporym gościem to i spodnie niemałe. Jeśli jesteś drobny i chudy to może być problem. W sumie też się tego bałem w moim przypadku, ale dla mnie nie ma w tej kwestii różnicy pomiędzy X a Pro Max jak się okazało.
Jestem po takiej przesiadce. Przez pierwsze pół godziny myślisz jakie to ogromne, a na drugi dzień myślisz jak mogłeś mieć taki mały telefon jak weźmiesz znowu X do ręki
Dokładnie tak
Edited by migal, 27 September 2019 - 20:32.
Macbook Pro 13 Early 2015, iPad Pro 10.5 256GB WiFi+Cellular, iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray, Apple Watch Series 4
Posted 27 September 2019 - 20:24
Ja się drugi rok z rzędu przymierzałem do Maxa, ale on jest po prostu za duży, a nawet nie ma landscape mode w całym iOS, jak było w przypadku wersji Plus. No i do kieszeni to naprawdę się nie mieści (z tym że ja jestem chudy, kupuję rozmiary XS).
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 27 September 2019 - 20:46
Z kolei ja już nigdy nie kupię mniejszego modelu - ten jest dla mnie idealny :-) Bawiłem się 11 Pro (5,8'') ostatnio w sklepie i... ojoj jakie to malutkie A przez rok miałem przecież dziesiątkę...
Edited by Sebosz, 27 September 2019 - 20:46.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Posted 27 September 2019 - 20:59
Panowie szybkie pytanie - ponieważ czekam na swoją 11 pro max z USA - potrzebuję zmienić ładowarkę czy wystarczy że dokupię jakiś adapter ?
Coś macie do polecenia w tym zakresie ?
Od siebie mogę dodać w temacie szkła. :
serdecznie polecam szkiełka
JCPAL Preserver Glass.używałem z X i żadnego problemu a szkło mocne i praktycznie niezauważalne.
Posted 27 September 2019 - 22:57
Wystarczy adapter
Posted 27 September 2019 - 23:51
Kolejny test baterii.
https://www.youtube.com/watch?v=NX9B7lLLFs8
Edited by konio124, 27 September 2019 - 23:51.
iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB
Posted 28 September 2019 - 06:10
A tak szczerze to nie jest Wam szkoda kasy na telefon, który samymi wymiarami jest średnio poręczny szczególnie latem ? Steve się chyba w grobie przewraca, telefon to telefon, za niedługo będą je chyba z plecakiem sprzedawać.
Posted 28 September 2019 - 06:15
Rozumiem, ze uzywasz N3310 skoro telefon to telefon?
- Sebosz likes this
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 28 September 2019 - 07:17
iP7 i iP8 był już za duży, z jakiejś promocji skorzystałem i kupiłem w MM iP SE, gdyby wrócili do rozmiarów 4S to idę w ciemno. Niestety dobra, stara Nokia nie wchodzi w rachubę, potrzebuję porozumienia z macOS. W Maca mogę zainwestować, każdy ma swoje widzimisię.
Posted 28 September 2019 - 08:04
A tak szczerze to nie jest Wam szkoda kasy na telefon, który samymi wymiarami jest średnio poręczny szczególnie latem ? Steve się chyba w grobie przewraca, telefon to telefon, za niedługo będą je chyba z plecakiem sprzedawać.
Nie. Nie szkoda. Latem jest tak samo poręczny jak zimą.
Posted 28 September 2019 - 09:27
Zakładam iż rozmawiam z kobietą noszącą nawet na plaże torebkę ? Jeżeli tak to ok, w szortach trochę inaczej, no niestety.
Posted 28 September 2019 - 09:30
Przy używaniu iP7plus moja obawa związana z Maxem dotyczy sięgania górnej krawędzi w celu ściągniecia belki trzymając telefon w jednej dłoni. Mierze 196cm, mam długie paluchy i duże dłonie a mimo wszystko no nie sięgam bez przełożenia telefonu w inna pozycję. To samo sięgnięcie kciukiem do górnych aplikacji. W Plusie tego problemu nie ma, jest "na styk", ale w Max ekran sięga znacznie wyżej ... jak sobie z tym radzicie? Telefon ułożony do pisania kciukiem prawej ręki i jak tu sięgnąć samej góry bez zmiany ułożenia?
Zakładam iż rozmawiam z kobietą noszącą nawet na plaże torebkę ? Jeżeli tak to ok, w szortach trochę inaczej, no niestety.
Przewiąż się mocniej sznurkiem spodenek albo zainwestuj w pasek / szelki.
Posted 28 September 2019 - 09:40
Jeszcze jakby te ramki zwęzili to byłby sztos, tak niestety dosyć spore marginesy w porównaniu do innych telefonów.
Nie noszę torebki, telefon był ze mną codziennie na plaży w wakacje, przeżył on i ja.
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Posted 28 September 2019 - 09:52
- Sebosz likes this
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Posted 28 September 2019 - 09:59
Trzeba wymienić leginsy, wtedy będzie ok.
- Sebosz likes this
Posted 28 September 2019 - 10:04
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 28 September 2019 - 10:05
Cześć,
Ile minut tak na oko można nagrać filmu w 4k na wersję 64GB?
Pozdrawiam
Posted 28 September 2019 - 10:49
Cześć,
Ile minut tak na oko można nagrać filmu w 4k na wersję 64GB?
Pozdrawiam
Na start masz dostępne ok. 51 GB
Minuta wideo zajmuje około:
• 135 MB przy 4K i 24 kl./s
• 170 MB przy 4K i 30 kl./s
• 400 MB przy 4K i 60 kl./s
Resztę sobie chyba możesz sam policzyć
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Posted 28 September 2019 - 11:28
Na start masz dostępne ok. 51 GB
Minuta wideo zajmuje około:
• 135 MB przy 4K i 24 kl./s
• 170 MB przy 4K i 30 kl./s
• 400 MB przy 4K i 60 kl./s
Resztę sobie chyba możesz sam policzyć
Dzięki wielkie o takie coś mi chodziło
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users