U mnie na razie termin bez zmian na 20 września. Martwi mnie tylko problem z płatnością w mBanku. W piątek 13.09 zablokowali mi pieniądze na karcie, a w poniedziałek 16.09 mi ją obciążyli, pozostawiając piątkową blokadę. W praktyce mam zajęte na karcie 10398 zł zamiast 5199 zł. Dzwoniłem w tej sprawie do Apple i dowiedziałem się, że oni nie ściągnęli mi jeszcze pieniędzy za telefon i zrobią to dopiero na trzy dni przed wysyłką, czyli prawdopodobnie dziś. Uspokoili mnie, że problem z mBankiem jest im znany i na pewno nie będę miał kłopotu z odblokowaniem pieniędzy, ale zastanawiam się czy w tej sytuacji ich system nie będzie próbował ściągnąć mi z karty 5199zł po raz trzeci, co raczej się im nie uda bo nie mam już takiego limitu i w efekcie uznają transakcję za nieudaną i wstrzymają wysyłkę. Dzwoniłem również do mBanku i oni twierdzą, że problem nie jest po ich stronie tylko Apple i w ich systemie płatność jest już zrealizowana a blokada na karcie z powodu "niezazębiania się ich systemów" nie jest jeszcze zdjęta. Niezła komedia z tego wyszła. Mam nadzieję, że skończy się happy endem a nie problemami z odzyskaniem kasy. Ktoś z Was też ma podobny problem?
Też mam ten problem, blokada z 13 Września nie przekształciła się w obciążenie i 16 Września karta została drugą transakcją obciążona właściwie.
Pani z infolinii Apple przekazała mój problem do działu od płatności/kart i mieli się odezwać w 24-48h ale póki co minęło ponad 24h i nic, liczę że jak ktoś się nad tym pochyli to zdejmie tą blokadę i nie będzie trzeba czekać 14 dni aż bank ją usunie...
Edited by gpociej, 18 September 2019 - 18:37.