Posted 15 September 2019 - 18:20
Ze swojej strony mam taka teorie, ze telefony typu oneplus, Google pixel, czy flagowce od samsunga sprzetowo przebijają IPhona i idą duchem innowacji, w dodatku są w przystępnych cenach. Kupując iPhona płacimy za system i jego płynność. To nas bynajmniej trzyma przy Apple. Sam się bije myślami, sprzedajac AW4 i spróbować czegoś innego. Moja górna granica wydania pieniędzy na telefon to 4000 i jej nie przekroczę choćby nie wiadomo co. Wiec na dzień dzisiejszy jak będę zmuszony do zakupu nowego telefonu zostaje mi XS albo note10+. Z reguły telefon mam na 2lata.
Co mnie jeszcze trzyma przy Apple, to płatności mobilne. W androdzie nie mam zaufania pod tym katem, to samo płatności zbliżeniowe. Zostając z IP zostaje z IOS oraz poczuciem większej prywatności aniżeli w android. Takie moje jest zdanie, nie każdy musi się z tym zgadzać.
Pamiętajcie, ze XS wnosił mniejsze zmiany względem X i tez cena nie była niska. Również czytało się jakie to Apple jest be i skąd takie ceny. Teraz mamy powtórkę.
Wiem, ze to nie wyznacznik, ale co mi daje jeszcze do myślenia to to, ze większość znajomych programistów i informatyków maja samsunga i nie wyobrażają przejścia na IOS.
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS