Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

jak sprawdzić czy iPhone jest kradziony?

Best Answer Wedelek , 08 September 2019 - 20:26

Woisz w google sprawdzenie imei plus i tmobile znajdziesz strony wpisz tam imei i czekaj na maila od operatora.

Z Plusa dostałem taką odpowiedź:
"poprzez formularz internetowy otrzymaliśmy zapytanie w sprawie urządzenia o numerze IMEI: 357221090986366.

Informujemy, że nie ma możliwości weryfikacji dla podanego numeru IMEI."

Jak rozumiem to oznacza, że nie jest to telefon na raty. Czy tak? Na T-Mobile wciąż czekam.

Go to the full post

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Wedelek

Wedelek
  • 7 posts

Posted 08 September 2019 - 18:04

Chcę kupić nowego, ale znacznie tańszego iPhone'a XS (gość dostał go w nagrodę i odsprzedaje). Mam numer IMEI. Telefon był aktywowany dwa dni temu, ma gwarancję (sprawdzone na stronie Apple) i nie figuruje w bazie imeipro.info. Będę go też mieć w ręce więc dopilnuję żeby usunąć find my iphone i wyzerować telefon. Czy mogę jeszcze jakoś zweryfikować nabywany model?

iPhone 7

#2 Regiss

Regiss
  • 2974 posts
  • SkądRadom

Posted 08 September 2019 - 18:55

Jak jest wylogowany z icloud to nikt go z kieszeni nikomu nie ukradł bo by nie odblokował. Nawet jak się dostaje taką nagrodę to jakieś pismo za tym zazwyczaj idzie. Jest jakiś dokument przekazania czy coś takiego? Dopytaj się.

iPhone 15 Pro

#3 Wedelek

Wedelek
  • 7 posts

Posted 08 September 2019 - 19:17

Jak jest wylogowany z icloud to nikt go z kieszeni nikomu nie ukradł bo by nie odblokował. Nawet jak się dostaje taką nagrodę to jakieś pismo za tym zazwyczaj idzie. Jest jakiś dokument przekazania czy coś takiego? Dopytaj się.

Pisma nie ma - podpisał tylko odbiór, natomiast na telefonie jest folia ochronna, a gość ma pudełko oryginalne.
PS: myślałem nad spisaniem umowy kupna sprzedaży. Zawsze jakiś dupochron.

Edited by Wedelek, 08 September 2019 - 19:18.

iPhone 7

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 08 September 2019 - 19:32

Jedyna opcja to wizyta na komisariacie, te wszystkie bazy imei to strata kasy bo tam możesz sobie tylko sprawdzić czy za granicą nie zablokowany.Przydaje się jak kupujesz z UK ale też nie sprawdzisz czy kradziony czy np zablokowany za rachunki.
Jeśli telefon jest z krajowej dystrybucji to jedynie możesz sprawdzić czy nie w ratach w tmobile i plus.

#5 Wedelek

Wedelek
  • 7 posts

Posted 08 September 2019 - 19:35

Jedyna opcja to wizyta na komisariacie, te wszystkie bazy imei to strata kasy bo tam możesz sobie tylko sprawdzić czy za granicą nie zablokowany.Przydaje się jak kupujesz z UK ale też nie sprawdzisz czy kradziony czy np zablokowany za rachunki.
Jeśli telefon jest z krajowej dystrybucji to jedynie możesz sprawdzić czy nie w ratach w tmobile i plus.

A w jaki sposób?

iPhone 7

#6 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 08 September 2019 - 19:44

Woisz w google sprawdzenie imei plus i tmobile znajdziesz strony wpisz tam imei i czekaj na maila od operatora.

#7 Wedelek

Wedelek
  • 7 posts

Posted 08 September 2019 - 20:26   Best Answer

Z Plusa dostałem taką odpowiedź:
"poprzez formularz internetowy otrzymaliśmy zapytanie w sprawie urządzenia o numerze IMEI: 357221090986366.

Informujemy, że nie ma możliwości weryfikacji dla podanego numeru IMEI."

Jak rozumiem to oznacza, że nie jest to telefon na raty. Czy tak? Na T-Mobile wciąż czekam.

iPhone 7

#8 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 10 September 2019 - 08:44

Nie ma telefonu w Plusie bez rat. Te raty to nie są takie raty o jakich myślisz. Telefon należy do Plusa dopóki nie skończy się dana umowa. Skoro nie mogą go zweryfikować to masz jasną odpowiedź że albo jest z jakiejś starej umowy co mało prawdopodobne (nie wiem czy komunikat nie byłby inny) albo nie jest po prostu z Plusa. Poczekaj jeszcze na T-Mobile bo im się dłużej schodzi. Jak u nich nic nie wyjdzie to w tym aspekcie możesz być spokojny. 

Edited by kristof461, 10 September 2019 - 08:45.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#9 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 10 September 2019 - 09:37

Nie ma telefonu w Plusie bez rat. Te raty to nie są takie raty o jakich myślisz. Telefon należy do Plusa dopóki nie skończy się dana umowa. Skoro nie mogą go zweryfikować to masz jasną odpowiedź że albo jest z jakiejś starej umowy co mało prawdopodobne (nie wiem czy komunikat nie byłby inny) albo nie jest po prostu z Plusa. Poczekaj jeszcze na T-Mobile bo im się dłużej schodzi. Jak u nich nic nie wyjdzie to w tym aspekcie możesz być spokojny. 

Tmobile ostatnio coś nie odpowiada niestety.

Edited by nie_lubie_jablek, 10 September 2019 - 09:39.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users