Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 8 - wymiana baterii i głośnika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 08 września 2019 - 10:30

Witam
Mam pytanie odnośnie wymiany baterii i głośnika w iphonie 8. Bateria ma dwa lata i już nie trzyma tak dobrze jak na początku a głośnik dziwnie harczy, szumi. Dolny głośnik gra OK a górny to tragednia, strasznie rzęzi. Chciałbym obydwie rzeczy wymienić. Gdzie i jak to najlepiej zrobić? Czy jest możliwość wymiany na miejscu w jakimś serwisie po wcześniejszym umówieniu? Czy wymienią baterię i głośnik na poczekaniu? Najbliżej mi do Wrocławia. Czy w Cortlandzie robią to od ręki? Może jakiś inny godny polecenia serwis we Wrocławiu? Zależy mi na jakości ale także na tym aby możliwie od ręki to zrobić.
Dzięki.

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#2 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 09 września 2019 - 10:36

My mamy we Wrocławiu nowy punkt niedaleko dworca. Baterie da się wymienić na miejscu. Koszt 149zł. Na wszystko pewnie byś czekał max. 1 godzinę.

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#3 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 09 września 2019 - 12:29

W Cortlandzie wymienią baterię od ręki, ale musiałbyś kilka dni wcześniej zamówić i opłacić naprawę. Z głośnikiem to ciężko powiedzieć co zrobią, pewnie zaproponują wymianę urządzenia na nowe. W każdym razie, naprawy polecam wykonywać tylko w Autoryzowanym serwisie Apple, bo potem można tego żałować.

Użytkownik MasterM edytował ten post 09 września 2019 - 12:31

#4 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 09 września 2019 - 12:30

Tak, jeżeli masz gwarancje to w autoryzowanym :) 

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#5 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 09 września 2019 - 19:30

Telefon nie ma jeszcze dwóch lat. Jest z Orange. Mam na niego fakturę na moją osobę. Mogę go naprawić w autoryzowanym punkcie bezpłatnie?

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#6 RomaszT

RomaszT
  • 91 postów

Napisano 10 września 2019 - 05:39

Witam
Mam pytanie odnośnie wymiany baterii i głośnika w iphonie 8. Bateria ma dwa lata i już nie trzyma tak dobrze jak na początku a głośnik dziwnie harczy, szumi. Dolny głośnik gra OK a górny to tragednia, strasznie rzęzi. Chciałbym obydwie rzeczy wymienić. Gdzie i jak to najlepiej zrobić? Czy jest możliwość wymiany na miejscu w jakimś serwisie po wcześniejszym umówieniu? Czy wymienią baterię i głośnik na poczekaniu? Najbliżej mi do Wrocławia. Czy w Cortlandzie robią to od ręki? Może jakiś inny godny polecenia serwis we Wrocławiu? Zależy mi na jakości ale także na tym aby możliwie od ręki to zrobić.
Dzięki.

W przypadku głośnika najczęściej wystarcza czyszczenie, miałem w rękach może ze dwa iPhone, któremu to nie pomogło (a trochę ich już przerzuciłem. Nieważne czy był cichy czy rzęził, praktycznie zawsze pomagało jak ręką odjął). Raczej nie rób tego samodzielnie, bo możesz uszkodzić, a serwis autoryzowany powinien Ci w tej kwestii pomóc. Jeśli jednak zdecydujesz się na samodzielne próby, to bez żadnej chemii, na sucho, najlepiej twardą szczoteczką do zębów, tutaj masz pomocny poradnik: https://9to5mac.com/...iphone-speaker/

Co do baterii, to również wymiana w nieautoryzowanym serwisie jest średnim biznesem - nie wiesz na co trafisz, a za ~230 PLN masz już wymianę od ręki w autoryzowanym, z nową oryginalną baterią. To, co zaoszczędzisz na wymianie głośnika, dołożysz do baterii i wyjdziesz na to samo ;).

• MasterM i Kardas lubią to

#7 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 11 września 2019 - 07:08

za ~230 PLN masz już wymianę od ręki w autoryzowanym, z nową oryginalną baterią.

U nas nawet 199 złotych. Głośnik można wyczyścić przy okazji za darmo i to prawdopodobnie wystarczy. Zapraszam.

• RomaszT lubi to

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych