Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 6 pokazuje logo i resetuje się

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Kamil5230

Kamil5230
  • 14 posts
  • SkądŚląsk

Posted 28 August 2019 - 18:47

Witam niedawno otrzymałem iPhonea 6 128GB. Telefon po uruchomieniu od razu prosił o podpięcie do iTunes, tak też zrobiłem program odczytał poprawnie telefon pobrał system iOS i stanął w momencie sprawdzam odtworzenie iPhonea i tak około 5 godzin nie pokazał żadnego błędu. Pobrałem program 3Utools i po podpięciu smartfona i uruchomieniu programu, iPhone z automatu wyszedł z trybu Recovery i niestety do dzisiejszego dnia nie mogę wejść ani do trybu DFU oraz Recovery. Przycisk HOME oraz blokady ekranu na pewno działają, telefon wpada w zapętlanie logo Apple na około 10 sekund, później zostaje same podświetlenie matrycy na 2 sekundy i resetuje się, wymieniłem już baterię próbowałem na innych kablach oraz komputerze lecz bez skutku, proszę o pomoc jeśli można go naprawić bez wymiany części lub naprawy płyty głównej.

#2 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 29 August 2019 - 12:05

Nie wydaje mi się żeby dało się coś z tym zrobić. Gdyby była taka możliwość to już byś ją odkrył. Według mnie pozostaje serwis ale wątpię aby to było w ogóle opłacalne. Skąd ty masz w ogóle ten telefon? 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#3 Kamil5230

Kamil5230
  • 14 posts
  • SkądŚląsk

Posted 29 August 2019 - 15:45

Nie wydaje mi się żeby dało się coś z tym zrobić. Gdyby była taka możliwość to już byś ją odkrył. Według mnie pozostaje serwis ale wątpię aby to było w ogóle opłacalne. Skąd ty masz w ogóle ten telefon? 

Mój wujek zamknął swój sklep GSM,PC itp. zostało mu kilka telefonów które dostał w rozliczeniu, a wie że ja się interesuję tym to za niewielką cenę oddał mi te rzeczy

#4 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 30 August 2019 - 11:49

Nie moja sprawa ale coś nieciekawe to rozliczenia dla niego skoro dostał takie egzemplarze. Oddaj do serwisu i zobacz co ci powiedzą. Myślę jednak że jakakolwiek naprawa będzie zwyczajnie nieopłacalna. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#5 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 30 August 2019 - 12:48

6 się już zwyczajnie nie opłaca reaktywować gdy na horyzoncie 11.

#6 Kamil5230

Kamil5230
  • 14 posts
  • SkądŚląsk

Posted 30 August 2019 - 17:40

Uh magicznie telefon ożył, dałem wyświetlacz z innego, i niestety to samo program iTunes staje na 'sprawdzam odtworzenie iPhona' czyli sukces połowiczny :/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users