Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaki Ipad do google maps?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czarny85stw

Czarny85stw
  • 76 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 sierpnia 2019 - 20:51

Witam
Potrzebuje najtańszego iPada do nawigacji (google maps, janosik) orientujcie się na którym urządzeniu będzie to działać płynnie ? Ile wart wydać na takie urządzenie ? Mam iPada 2017 działa świetnie jednak szkoda mi go do nawi.. szukam po taniości :P

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 897 postów
Napisano 24 sierpnia 2019 - 20:53

Do szukania sprzętu pod określone wymagania jest specjalny dział. Przenoszę tam ten temat.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 888 postów

Napisano 25 sierpnia 2019 - 09:07

Pamiętaj, że tylko iPady z 3G mają GPS. Choć przy udostępnianiu sieci z telefonu iPad dostaje pozycję, nit nie nadaje się to do nawigacji. Ja do nawigacji używałem pierwszego iPada retina i był super ale wtedy miał jeszcze pełne wsparcie. Uważam, że musisz mieć iPada, który pójdzie z ipadOS 13 A przynajmniej iOS12, bo jest ryzyko, że któryś software nawigacyjny straci zaraz pełną
funkcjonalność.
To oznacza przynajmniej iPad Air 2 a on jest wart niewiele mniej niż iPad 17

#4 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 17 września 2019 - 18:31

ja polecam tego czego sam używam w aucie, ipad mini 2, mimo że nie dostanie już systemu 13..

używany jest u mnie na 12.4.1 , mam na nim google maps, yanosik, spotify, nplayer, player.pl (do tv głównie) i wiele innych apek..

wersja z LTE, bo jak już wiesz, model wi-fi nie ma gps.. 

koszt używanego to 500-700 zł, więc nie jest to jakiś kosmicznie drogi model.. 

mam też jedynkę mini, którą używałem wcześniej, niestety 9.3.5 chodzi na nim wolno, zrobiłem downgrade do 8.4.1 żeby było w miarę ok + mam zainstalowany jeszcze 6.1.3 (przez coolbooter), na tym śmiga, ale wiadomo, że tylko starsze wersje apek i to nie wszystkie..

niestety tego nie polecam, można go już dostać co prawda za 300 zł (LTE), ale starsze wersje yanosika tylko działają, sam google maps spoko, daje radę.. do multimediów i starszych gierek też bardzo ok, choć 1024/768 np. do czytania PDF to trochę mało w dzisiejszych czasach

moim zdaniem do auta i nie tylko ipad mini 2 to minimum, natomiast jeśli chcesz wydać ok 1000 zł lub więcej to pomyśl o mini 4, będzie działać na nim ipad os 13, i ogólnie powinien jeszcze na kilka lat dać radę do ww. celów

tak wygląda u mnie w aucie mini 2:

4mp7uq19tgxj_t.jpg

#5 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 19 września 2019 - 14:55

Zdecydowanie lepszy wyborem będzie iPad Mini 4.
Jako te z zapewnionym wsparciem dla iOS 13 i zapewne przyszłorocznego - i niezłą ceną w obu przypadkach.
Z tym, że żaden nie do dostania jako nowy, chyba, że z absurdalnie dziwnych źródeł.
Ale tak jak wspomnieli koledzy, musi być to wersja Cellular/3G/LTE.
Ja mam gołą wersję, czyli iPada 2018 Wifi, ale do moich zastosowań jest aż nadto.

Użytkownik Krzysztof II edytował ten post 19 września 2019 - 14:56

 iPhone Xs 64GB  iPhone 4s 64GB  iPad Pro 10.5 64GB

#6 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 19 września 2019 - 19:57

Zdecydowanie lepszy wyborem będzie iPad Mini 4.

jeśli ktoś oczekuje od sprzętu głównie możliwości nawigacji to doskonale sprawdzi się mini 2, system 12.4.1 śmiga, i sam nie widzę powodu żeby wymieniać na razie na 4 czy 5..

i kolega pytał o coś "po taniości" a to jednak 2 razy tańsza opcja niż 4, zależy ile ma środków i co to znaczy, że "po taniości" ;) może niech się określi..

jeśli ma służyć do czegoś więcej niż do auta i na dłużej to też polecam bardziej 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych